Vase napady na vylepsenie projektu

Ahojte. Chcela by som vas poprosit o napady na vylepsenie tohto projektu. Obzvlast sa potesim radam tych, ktori maju podobne dispozicne riesenia - co by menili, ak by stavali znova. Situacia pozemku je nasledovna: svah - prevysenie na 9m (dlzku domu) je 1,6 m. Kopec stupa smerom na zapad. Vchod musi byt z vychodnej, pripadne juznej strany. Technicka miestnost a odkladacia miestnost budu mimo domu. Projekt bude robit samozrejme projektant - cize ma zaujimaju hlavne prakticke tipy. Dakujem
Odpovedať
Nevidim technicku miestnost /zeby bola napravo od vstupu?), V lavom dolnom rohu je pracovna? Ten spolocny satnik na poschodi neivem ci je dobry napad. Neviem kolko mas deti ale ked budu chodit v rovnakom case do skoly nebudu sa v tom satniku tlacit pri vybere oblecenia? Nie je jednoduchsie dat do kazdej izby vstavanu skrinu? tym padom tam budes mat len jednu priecku nie?
Odpovedať
@andyno Technicka miestost bude vlavo hore vedla obyvacky a terasy - kvoli svahu a tiez kvoli kotlu na tuhe palivo. Ano - vlavo dole je pracovňa (nie práčovňa:) To so satnikom je velmi dobry postreh - dakujem.
Odpovedať
@marystuart cize technicka miestnost nie je zakreslena momentalne ak tomu spravne rozumiem. Budes tam mat kotol + bojler + ostatne veci predpokladam. Nebudes tym padom musiet tahat rozvody teplej vody kurenia a podobne cez cely dom? kupelky aj kuchynu mas presne na opacnej strane...
Odpovedať
Profilova fotka
@marystuart Za mňa veľmi malý priestor pri jedálenskom stole. A okno v šatníku pri vchode by som otočila k vchodovým dverám. Vznikol by oveľa viac využiteľný odkladací priestor po celej dĺžke šatníka. Návrh @andyno so šatníkmi je síce lepší, ale za predpokladu, že by v izbe bolo iba jedno dieťa. Lebo ak budete mať vstavanú skriňu, kam dáte druhú posteľ, keď tam bude chýbať tá priečka? O vstavanú skriňu ju neopriete :-o a ak by bola vedľa nej, tak by už bol veľmi malý priestor na prístup k vstavanej skrini. Nie je vidieť rozmery, ale podľa nákresu sa mi tie detské izby zdajú malé. :-)
Odpovedať
Jed.stol sa ti tam nezmesti, teda nesadne si zan nik. Okno v satniku pri vstupe ti ani netreba,alebo len hore vysoko pozdlzne. Kde bude kotol? Mimo dom? to potiahnes trubky kurenia v zemi do domu?
Odpovedať
@andyno @atlaska co sa technickej miestosti tyka - je to asi jedina moznost, kedze dom je v kopci, nevieme ju dat zo severnej strany, aby bola blizko kuchyne a kupelni. Ale spomeniem to isto projektantovi - mozno bude kreativny a nieco vymysli.
Odpovedať
@mysky - aka je dobra velkost detskej izby pre 2 deti? mas nejake odporucanie? @atlaska - mas jedalensky stol? kolko miesta ti zaberie, ked vysunies stolicky Dakujem vam obom za postrehy.
Odpovedať
aspon 70cm potrebujes na odtiahnutie stolicky a pohdlne posadeniesa + aby mohi ti krajni aj vyjst ak tam niekto sedi. Pises ze techn.m. bude mimo dom - popravde neviem si predstavit ako zateplite tie rurky s vodou a kurenim. Ale mozno riesenie existuje a robi sa to tak,neviem.
Odpovedať
Moja rada znie, návrh dajte spracovať architektovi. Projekt tohto tu nedávajte projektantovi, lebo on vám to fakt naprojektuje. Koncepcia domu, skoro štvorec navyše v dvoch poschodiach je ideálna pre trendový, útulný a elegantný moderný domček. No tam to čo je na ňom dobré končí. Takže, ešte raz. Ak si chcete splniť svoj sen, nakreslite architektovi štvorček a povedzte: " teraz nám to vymysli" + bla bla bla, .... celá tá omáčka okolo toho.... Čo je tam zle? Vo vašom návrhu je chodieb, dverí a miestností na to, že sa píše rok 2015 neuveriteľne veľa. To sa fakt v dome, nechcete celý deň s nikým z vašich najbližších stretnúť, vidieť ho? Uvedomte si , vo finále za to zaplatíte 150tis EUR a získate taký panelákový byt zo 70tych rokov. Moja rada tak ako som napísal v úvode, investujte aspoň do pôdorysu 500-1000. Tí ľudia to fakt dlhé roky študovali, tak im doprajte nech to čo sa naučili spoločnosti aj vrátia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?