Váš názor na riešenie tohto domu

Zaujímal by ma váš názor na takéto riešenie domu. Nejaké rady, vaše názory, všetko by ma zaujímalo. Dakujem
Odpovedať
Keďže je na poschodí kúpeľňa pre deti a na prízemí WC pre hostí, nevidím dôvod, aby bol vchod do spodnej kúpeľne z chodby. Vchod do nej by som urobil len zo šatníka. A sedačku v obývačke by som otočil tak, aby z nej bol výhľad do záhrady
Odpovedať
@jakino nesúhlasím, na prízemí majú pracovňu/hosťovskú, ak u nich niekto prespí, bude chodiť do kúpeľne cez spálňu a šatník? sedačka mi tiež nevadí - kde by potom bol TV?
Odpovedať
@lubiak83 mne sa to páči
Odpovedať
@fidorka7 ak u nich niekto raz za rok prespí, pôjde do hornej kúpeľne ;-)
Odpovedať
@jakino úžasne praktické.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino u nás nieje mesiac bez hosťa ;-), asi by mi to vadilo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
perfektne rieseny dom :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mat dole dve wc mi pride zbytocne. To samostatne by som zrusil a radsej mal vacsie zadverie, prioadne tam dat skrine napravo a tie nalavo zrusit. Tym sa aj miestnost vlavo zvacsi... Odkladacieho priestoru neni nikdy dost.
Odpovedať
Na mna posobi rusivo len usporiadanie dvoch okien vpravo od vchodu. Inak fajn dispozicia.
Odpovedať
@bigjamajko asi by som dal na schody iny typ okna
Odpovedať
Základná myšlienka dobrá...dolu by som zrušil šatník,wc pri vchode,špajzu ,o tie kumbalky by som zväčšil obývačku s kuchyňou,kúpeľňu jednu oproti súčasnému hajzlu ako umyvadielku,zvážil by som schody zaraz oproti vstupu ,nie na obrat o 180st...,ľavú vstupnú časť by som trochu zapustil..aby vzniklo také chránené vstupné závetrí a mohol by som zaraz ísť ku autu aj keď bude pršať..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubiak83 Ak chceš počuť pochvalu tak je to dobré, ak chceš počuť pravdu je to hrozné, ani neviem čím začať. Vstupná časť je ešte ako tak ak ti nevadí vstup do pracovne zo zádveria čo je v podstate špinavá časť domu ale potom to začína, v tej mini technickej miestnosti je kotol na ohrev TUV ale už sa tam nezmestí zásobník na TUV, taký kotol sa dá dať aj do vstavanej skrine vo " vstupnej hale " nemusí mať vlastnú miestnosť a čo je horšie nevidím nič na odvod spalín. Spálňa je dosť malá vstup do nej je dosť blízko vchodu do domu ale mne by asi vadilo najviac mať výhľad z postele na dvere šatníka, a tá posteľ sa inak dať nedá. Kúpeľňa trocha veľkorysá na to že má slúžiť v podstate pre jednu izbu a keď už máš WC v zádverí asi nepotrebuješ mať aj druhé v kúpeľni čiže asi by som zrušil to zo zádveria a toto z kúpeľne urobil samostatné. Komora tá je zasa široká len meter keď tam dáš na jednu stenu police zostane ti akurát miesto na prechod k nim aj ten bude trocha tesný, rovnakú odkladací priestor ti poskytne aj potravinová skriňa akurát za berie polovicu miesta, čiže za mňa ak špajza tak rozšíriť aby mohli byť police na oboch stenách. Neviem koľko toho doma varíte ale kuchyňa má pracovnú plochu panelákových rozmerov a tých odkladacích priestorov tam je tiež pri málo lebo to vyzerá že je kuchyňa bez horných skriniek, v obývačke by som zvážil to francúzke okno čo je zatarasené sedačkou či tam bude mať nejaký zmysel a ani ten druhý východ na terasu nieje úplne ideálny lebo rovno pred ním je ostrovček s jedálenský stôl. A teraz k hornému podlažiu ktoré je podľa mňa to horšie, začína to už na schodoch ak ste chceli na fasáde dosiahnuť taký hravý efekt že dáte jedno okno o meter vyššie moc to nevyšlo možno keby to bolo na dome v inom štýle a bolo by tam viac rôznych okien a v bezrámovom dizajne ale mať takéto dvojkrídlové okno na schodisku nepríde mi to ani estetické ani funkčné ( mimochodom to okno ide rovno cez veniec prvého poschodia na to pozor ). Horné izby síce vyzerajú veľké ale netreba zabudnúť na tvar strechy, mohlo tam byť naznačené pokiaľ je plná výška a kde sa strop začína znižovať, tie okná na tých izbách sú tiež trocha prehnané a potom aj na fasáde vyzerajú divne hlavne keď každé je iné, tým že sú tak veľké nieje v izbách miesto na takú maličkosť ako je posteľ preto sú len tak pohodené v priestore za mňa osobne to nieje najlepšie umiestnenie, potom už len taká drobnosť keď sa skončí posledný schod na schodisku podľa normy nesmú hneď nasledovať dvere treba tam nechať minimálne 300 mm, ale to je tiež len taká drobnosť. A na záver kúpeľňa keďže horné izby vyzerajú byť pre deti vykašlal by som sa na dva umývadlá a vaňu urobil by som tam sprchu ( čo bude oriešok pod šikminou ) jedno umývadlo a samostatné WC, za mňa by táto kombinácia fungovala lepšie. Trocha som sa rozpísal ale zobral som to od podlahy, nechcel som sa na tebe vybúriť len som napísal čo by vadilo mne čiže neviem aké požiadavky máš na dom ty a niektoré veci môžu byť bez predmetné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubiak83 mne pride byt hodne neprakticky takto navrhnuty satnik ... ak tam das dake police, dost zle sa ti bude behat za dvere... ja osobne by som satnik bud zvacsil ak by som po nom strasne tuzil :-D alebo ho zrusil a nahradil roldorom :-D ta spajzka je tiez na zaplakanie v tych rozmeroch, zrusit alebo zvacsit, ked zrusit tak kuchynu spravit do L a mas ulozne priestory vacsie ako v spajzke. Nuz a taka drobna ale celkom dost podstatna vec, spinave pradlo davate do cistiarne ? Lebo som tam nikde nenasiel miesto pre pracku :-D ci to v tej kupelni ten svorcek chce byt prackou / susickou ??? Ak budes mat dobry plynovy kotol tak externy zasobnik nepotrebujes a vies ho skovat aj do kuchyne, toho by som sa nebal a nebudes potrebovat kotolnu ktoru tak velmi kurenari navrhuju :-D Schodisko by som urcite odporucal z podestou. Ak mas moznost pouvazuj nad predlzenim z 14m na 15m lebo tie spodne izby su take trochu jak za trest :-D este jednu vec zo skusenosti mozem odporucit sprav si presah strechy tak aby ti podhlad kryl pripadne presahoval chodniky (nie terasu) :-D
Odpovedať
za mna kuchynska linka je vo velkosti beznej panelakovej, spaiza totalne nevyuzitelna. Na ten meter sirky ti vyjdu akurat 30 cm hlboke police. Ked miesto nej das kuchynske skrine az po strop, hlbky 60 cm tak mas 2x viac ulozneho priestoru. Ked posunies o tych 40 cm stenu kupelne, tak ziskas kopu priestoru. Satnik je toez mimoriadne neprakticky v tomto prevedeni. Vstavana skrina s hlbkou 70 cm s roll-dorom poskytne viac ulozneho priestoru
Odpovedať
Profilova fotka
Mne by zase vadilo, že návštevy chodia cez celý dom. Ja by som skôr uvažovala preložiť schodisko na opačnú stranu domi. Miesto kde sú momentálne schody by som dala vstup do domu, tým by sa vytvorila denná a spoločenská cast a schody by boli oproti vchodu. A schody by presne oproti vstupnej chodby. Ten šatník aj mne príde v tomto rozmere zbytočný a skôr by som riešila rolldoor zapustený 70cm do niky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?