Váš názor na projekt - svah

Ahojte, zaujímal by ma Váš názor na náš individuálny projekt domčeka ako aj dispozičné riešenie.Čo by ste zmenili atď :) 1.NP je zo zadnej časti v zemi, takže z 2.NP sa vychádza na terasu keďže je dom na svahu.
Odpovedať
Kedze sa pytas, tak nebudem hladkat niekoho ego a chvalit, ale radsej vyslovim par otazok. Aka je orientacia pozemku? (lebo podla okien to vyzera na divocinu). Spalen chcete na prizemi? Kuchyna a obyvka hore? Vela sa nachodite. Na poschodi sa mi zda vela nevyuziteho miesta, resp vela miesta pouziteho na chodby, prechody a pod. Barovy pult meter od stolu, je dost prepich. Otvorene schodisko bude znamenat prechod chladu zo suterenu. Taktiez garaz pod detskymi izbami nie je uplne optimalna, ak mate mensie deti, tie travia dost casu na zemi.Takze moj nazor - prerobit navrh, hore spalen, pracovnu dole, dorobit aspon jedno samostatne wc, ani spajza by nebola od veci. PS a televizor zo spalne von, na to ste este urcite moc mladi :)
Odpovedať
@stowasser vchod a garáž je severo-východ a záhrada je na juho západ.veľmi sa na tom pozemku nedá špekulovať,keďže je to svah + prístupová cesta obmedzená a keďže sme chceli dvojgaráž veľa priestoru nezostalo :/ Schodisko som tiež uvažovala zavrieť nejakými posuvkami - ešte uvidím. Spálňa je dolu a otočená na východ,preto som tam nechcela detskú izbu,radšej nech sú obe izby pri sebe a otočené do slnečnej záhrady :) To samostatné wc hore by som prijala,ale neviem ako to podeliť aby to nebola dlhá štrúdla:D TV v spálni...máš pravdu :D
Odpovedať
@17antigona ahoj, mne ako prve padol pohlad na ten stlp medzi obyvackou a jedalnou, urcite s nim prec. Taktiez chyba jedno samostatne wc na 2.np. Ta vana je na obrazku neaka zdeformovana? ake rozmery ma? zmesti sa tam v skutocnosti? ak pouzijete oblozkove zarubne, maju neaku sirku, treba nemach kusok volneho od skutocneho prechodneho otvoru, dvere su tam 60-tky? Na 1.np by som v zadveri zrusil priecku na pravej strane po vstupe do domu a dal by som dvere do technickej miestnosti na tu stenu ako je vstup do satnika, zväcsilo by sa zadverie co ocenite viac ako zbytocna chodba v technickej miestnosti, ktoru aj tak nevyuzijete. Otazna je tiez vana v 1.np? Ak to bude pre vas rodicov dole, nestaci sprchovaci kut? ak na neskorsie roky je praktickejsi ako vana. Tolko z mojej strany na prvy cum. :-)
Odpovedať
@spiderhst ďakujem za rady :) ten stĺp tam chcem čisto z estetického hľadiska,vždy sa mi to v priestore páčilo.samostatné wc by som na 2.NP chcela,ale chcem ho s oknom,takže neviem ako tento spoločný priestor podeliť,aby bolo okno na wc aj v kúpelni.Čo sa týka tej vane,tak sa tam zmestí,po zárubnu je 1,1m.V pohode tam vojde klasická vaňa,alebo takáto rohová rozmer 1x1,7m. Dvere sú 60-tky. Tá priečka medzi chodbou a kotolňou je tam zámerne,aby mala kotolňa svoje okno, vraj to treba ak je v miestnosti kotol...radšej by som ju aj ja zrušila,ale okno by tam chýbalo.
Odpovedať
mne sa to paci v celku,chapem,ze na kopci je to obmedzene,kedze pridete na prizemi o jednu celu stranu,ktora je v zemi zahrabana :) tiez by som zrusil priecku vedla dveri v kotolni,bude kotolna bez okna,co uz...navrchu samostate wc urcite aj keby bez okna,das ventilator a presvetlis nejakym svetlikom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?