Váš názor na náš pôdorys

Profilova fotka
Konecne sme dospeli k finalnemu projektu a hadam uz nebudeme nic menit. Chceme este otvorit priestor medzi obyvackou a kuchynou kde chceme dat puzdrove dvere alebo tam nechame vchod bezdverovy cca 1m.
Odpovedať
@itrnka Medzi obývačku a kuchyňu daj tie púzdrové dvere. My máme medzi spálňovou časťou a obývacou také dvere široké 120 cm a je to super. Ešte jedna vec sa mi nepozdáva - to spodné WC je veľmi úzke. Teraz ti to možno príde v pohode, ale neskôr bude problém sa tam pohybovať. A ešte aj umývadlo tam máš - to je fajn, to tam nechaj, ale miestnosť by som rozšíril aspoň o 10-20 cm. A dvere do kúpeľne širiše, 60 cm je málo, aspoň 70 cm. Inak projekt v pohode, vyzerá dobre. Kvitujem, že máš jednu spálňovú izbu aj na prízemí.
Odpovedať
@itrnka Pekný projekt, len tú spodnú kúpeľňu by som dal tam, kde je technická miestnosť, s vchodom zo spálne. A namiesto kúpeľne by som trocha zväčšil WC a kuchyňu
Odpovedať
Profilova fotka
To nie, nic s nicim neprehadzuj uz. Dajte puzdrove dvere normalne ale co sa tyka tej velkosti toalty tak to suhlasim s chrobakom
Odpovedať
Vzhladom na to ake megalomanske su spalne, tak obyvacka je mini. Riesenie nastupu na schodisku je nejaky vtip? Co maju znamenat vsetky tie 60-tky dvere? Kuchyna je sialene mala. Navyse bez spajze (a to som nepriatelom spajzi v domoch dnesneho standardu) Projektant je zda sa klobaskovy inzinier alebo nedostudovany.
Odpovedať
co za schodisko tam pojde?
Odpovedať
Uz vidim, ze tie dvierka 60 su pod schodami, ale preco preboha v kolizii s inym priechodom.
Odpovedať
dvere do technickej miestnosti dat 60 nie je najlepsi napad :) a uz vobec nerozumiem preco mate 25cm priecky?? pokial to tak chcete vy, tak ok, pokial to navrhol takto projektant, tak by som mu to nechal zaplatit :-D nepoviem, ked je niektora z nich nosna, potom ok (ale aj ta by stacila 20cm), ale dat vsetky 25cm je prilisny luxus pre vasu penazenku.....
Odpovedať
@lubos111 Môžem sa spýtať, prečo si myslíš, že stačí na nosnú stenu 200ka tehla? Nie je to práca statika, aby posúdil, aká široká tehla je potrebná? Prečo by to zbytočne predimenzoval? Čo by z toho mal? Nerýpem, normálne sa pýtam :-N Zaujal ma tvoj príspevok, pretože tiež máme niektoré vnútorné priečky 250 a 300. Sú nosné. Nenosné máme 100. V tomto projekte nie sú všetky 250, vidím aj 200 a 150. Takže tie širšie budú asi naozaj všetky nosné.
Odpovedať
Profilova fotka
Az na to uzke wc a mensiu kupelnu na prizemi si myslim, ze je to dobry projekt, ma dostatok izieb a myslim, ze mat spalnu na prizemi je tiez velmi rozumne rozhodnutie.
Odpovedať
pôdorys je celkom fajn až na tú kúpelku tá sa mi zdá byť trocha malá, ale tak je vidno, že už nemáte z kade ubrať. čo sa týka tej obývačky a kuchyne, volil by som púzdrové dvere pred otvorenou priečkou
Odpovedať
Profilova fotka
@lubos111 dvere do technickej su 90-tky aj z garaze su 90 a priecky nam tak navrhol statik asi kvoli tomu ze tam budu dve deky
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa dvere 60-tky mame len dolu len do kupelne, wc a na poschodi v satniku. Kuchynu uz nechceme rozsirovat na ukor izieb na poschodi tie su dost velke. Dom sme uz rozsirili o pol metra kvoli kuchyni. Spajza je pod schodami a ta bude unizena kvoli oproti platni tak bude lepsi pristup a ta kolozia vstupu tam nie je nakolko tie posledne 2 schody nacrtuju horne poschodie a tam bude pekne ten vstup do izby
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@chrobak7 tie puzdrove dvere su pekne a ked to chceme mat predelene tak asi tie puzdrove
Odpovedať
@itrnka My máme dvere 700 iba do technickej a špajzy. Všade máme inak 800. Chceli sme to tak preto, lebo chceme mať bezbariérové prízemie a napr. vozíčkar potrebuje minimálne dvere 700ky, aj to cez ne prejde len s ťažkosťami, ideálnejšie sú pre neho aspoň 800. Aj ľudia so zhoršenou mobilitou, napr. používajúci chodítko, majú podobný problém a širší otvor je pre nich pohodlnejší. U vás sa babka s chodítkom na toaletu a do kúpeľne teda asi nedostane :-N Predpokladám, že takú babku asi nemáte :-)
Odpovedať
@itrnka Máte podobný pôdorys ako mi, ale nvm nejako sa mi celá ta orientácia a umiestnenie izieb nezdá. Ale je to možno len o vkuse a preferenciách. My sme dali medzi obývačku a kuchyňu stav. puzdro. a to dvojkrídlové - so synchronnym posunom do lepšie vyzerá ako široké jednokrídlo.
Odpovedať
Mate podobny podorys ako my (velkosti som nepozeral) aj s umiestnenym izieb. Zopar rozdielov, kuchynu s obyvackou mame spojenu bez ziadnej priecky, ale velky otvoreny priestor. Za spalnou mame kupelnu, ale aj satnik takze ta vasa kupelna je rozdelena este aj na satnik. Inak to iste. Po cca pol roku byvania jedine co mi chyba je jeden extra vypinac na vstupnej chodbe inak pohoda :)
Odpovedať
@yasna bezne sa pouziva 200 ako nosna. Ako pokial im to tak navrhol statik, tak v pohode, ale ver mi, ze keby to zobral do ruky druhy statik, tak tam tie 250 nie su (osobna skusenost). Mne to len pride zbytocne vyhadzovanie penazi za nieco, co mozno nemusi byt. Je to vec diskusie s projektantom o hladani toho najlepsieho riesenia, to je moj osobny nazor.....
Odpovedať
@lubos111 Len ako ja ako laik dokážem posúdiť, či to statik predimenzoval alebo nie? No nedokážem, proste verím profesionálom, že vedia, čo robia :-N Oh sladká naivita :-) Asi by som mala menej čítať MS, aby som nemala potom chrobákov v hlave stále kvôli niečomu x-) Snáď na tých tehlách človek zase až toľko neprerobí 8-( Aj keď chápem, že okrem finančnej úspory, užšie steny = viac priestoru v interiéri.
Odpovedať
@yasna veru sladká naivita, ako sa hovorí dôveruj, ale preveruj, práveže myslím, že je dobré, že to tu čítaš, pretože sa dokážeš z mnohých veci poučiť a naopak aj inšpirovať ;-)
Odpovedať
@vittek_z Rozhodne budem pri ďalšom dome v budúcom živote už múdrejšia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@yasna Podľa mňa si prišla na jednu dôležitú vec čo ľuďom hlavne na tejto stránke moc krát nedochádza, treba hlavne veriť profesionálom a rady tu z modrej strechy sú druhoradé, možno nie čítať menej MS ale vybrať si len niekoľko ľudí a pýtať sa rovno ich, lebo takto v diskusii ti tu sto ľudí napíše sto názorov väčšinou čo majú zo svojej skúsenosti zo stavby jedného domu a to je niekedy horšie ako keby ti neporadil nikto. Napríklad pri tých stenách, stavebníctvo nie je čiernobiele za to že ma niekto nosné steny 200 mm neznamená že všetko iné je zlé je to statik čo bude pod posudkom podpísaný a bude za to zodpovedať a nie nejaký anonym z fóra, aj keď ak sa ho spýtaš prečo volil takéto murivo na nosné priečky mal by ti na to vedieť odpovedať.
Odpovedať
@yasna presne ako pise martosko @martosko To ze mas 25cm nosne steny neznamena ani trochu ze ich statik predimenzoval. Nezda sa mi ze by ich @itrnka mala vela. V zasade mozno povedat, ze ked su redsie nosne steny, s velkymi svetlymi rozpatiami, je potrebne mat hrubsie stropne dosky, viac vystuze v nom, su vacsie priehyby konstrukcie, viac zatazena zakladova skara, kvoli koncentracii vacsieho zatazenia do menej stien. To uz su parametre, ak ich nepreveri statik so skusenostami, vedie to k chybam ci porucham na stavbach.
Odpovedať
@martosko @minonkysk Ďakujem za príspevky z iného uhla pohľadu ;-) Protichodnosť názorov v rôznych diskusiách som si všimla. My sme boli s projektantom veľmi spokojní a nemáme preto dôvod neveriť ani profesistom, ktorých si vybral na spoluprácu pre vypracovanie nášho projektu. Tak isto sme veľmi spokojní s manažérom stavby, ktorý celú našu stavbu riadi. Ale keď to tu človek číta, tak potom má často rôzne otázky v hlave... tomu sa asi nedá zabrániť.
Odpovedať
@yasna nie si sama, nápodobne, tiež by som niektoré veci už teraz riešil inak, ale tak človek sa učí na vlastných chybách ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?