Upravili by ste niečo na dispozícii??

Skúste poradiť či je vhodné takéto rozloženie a ak nie poraďte ako ho prerobiť. Ďakujem za všetky reakcie.
Odpovedať

Odpovedať
Pekný projekt. Každá izba má svoje súkromie. Telku by som dal na tú stenu pri terase, aby ste nemali odlesky a videli ste zo sedačky na terasu. Vaňu v detskej kúpeľni by bolo vhodné riešiť s nejakou zástenou, aby sa tam dalo aj sprchovať. Ak je terasa na juhu, treba vypočítať presah strechy tak, aby cez leto slnko vôbec nesvietilo do okien na južnej strane a cez zimu aby tam svietilo čo najviac
Odpovedať
* chladnicka prilis daleko od kuchyne. Zmenil by som tvar kumbaliku na pracku tak aby tam mohla byt kuchyna tvaru L, alebo zrusil kumbal na druhej strane kuchyne (v tejto podobe je to aj tak hlupost. Uz len ta poloha dveri). * Skoda tej chodby s vymerou 6,5. Asi by som porozmyslal co je napisane vyssie, premiestnit telku na opacnu stranu, ale bude to na ukor okien. * Svetove strany! * Dve izby su velmi minimalisticke. 12.5 m2 len v pripade ze v nich nie je satnik
Odpovedať
Profilova fotka
@panco951 Za mňa tá technická miestnosť je strašne malá zväčšil by som ju aspoň na dĺžku zádveria, tiež by som zrušil špajzu je síce dobre vymyslená ale je strašne malá počítam tak 180x120 na stenu oproti dverám skoro nič nedáte lebo neotvoríte dvere na jednom konci je okno tak tam nezostane skoro žiadny úložný priestor miesto zo zrušenej špajze pridať kuchyni urobiť ju do L-ka, televízor by som dal na stenu ku krbu aby nebol oproti južným oknám a aby bok z gauča výhľad na tv aj krb aj do záhrady naraz čiže gauč by prišiel na stenu kde je teraz jedálenský stôl a stôl by prišiel do miest kde je teraz priečka na tv priečka môže zostať alebo tam byť nemusí. V kúpelni z vaňou by som dorobil sprchovací kút a hlavne by som zrušil rohové okná na detských izbách mne by nebolo príjemné aby hocikto od vchodových dverí videl moju do celej mojej izby a to isté aj s terasy.
Odpovedať
@panco951 příčku bych zrušil a obývákojídelnu uspořádal jako je projektu ewi http://www.aphaus.sk/projekty-domov/d...
Odpovedať
Profilova fotka
@panco951 Pjeknýýý... ;-) Šikovný... vymyslený...
Odpovedať
@panco951 trochu zväčšiť detské, možno ešte niekde kumbál, posuvné dvere zameniť za otváravé. Inak veľká paráda. Delenie na detskú a dospelú časť je skvelé.
Odpovedať
Pridávam k tej prvej fotke pokračovanie aby bolo vidno svetové strany.
Odpovedať
A este som zabudol krb tam nebude takže tá priečka pri kuchyni nebude asi vôbec. Ďakujem za všetky rady vedeli by ste mi to hodiť aj do grafiky?? Budem moc vďačný za každú pomoc.
Odpovedať
A este som zabudol krb tam nebude takže tá priečka pri kuchyni nebude asi vôbec. Ďakujem za všetky rady vedeli by ste mi to hodiť aj do grafiky?? Budem moc vďačný za každú pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
@panco951 jedine tie rohove okna v detskych, alebo aspon to jedno pri vchode, zrusit. ked si mam predstavit, ze sa poobede ucim a niekto pride na navstevu.... alebo uz spim, a navsteva v noci odchadza...viem zaluzie atd, ale aj tak. je to aj velmi kriticke miesto na tepelny most=plesen. rohove okna su pekne, to ano, ale... a chladnicka je naozaj daleko. pozri v googli- kuchynsky trojuholnik.
Odpovedať
Chcem sa spýtať ak by som zväčšil tie izby tak sa musí riešiť aj statika nie??
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@panco951 VŠETKO sa potom musí riešiť. Aj strecha, aj doska... - lebo všetko so všetkým súvisí.
Odpovedať
Tak to nechám radšej tak.Az tak malé sú neni zas tie izby podľa mňa to stačí. Len sa chcem opýtať ako to vyriešiť s tou technickou a špajzou v kuchyni. Kotol môže byť v priestore videl som celkom pekne ktoré môžu byť viditeľné a aj rekuperacia sa da dat do stropu. Len ako to upraviť aby to bolo pekne a praktické? Neurobí niekdo návrh??
Odpovedať
@martin153 rohové okná nechám páčia sa mi a priplatim za kvalitu potom nieje problém ....
Odpovedať
Profilova fotka
tiez by som technicku zvacsila, spajzu zrusila a dala kuchynu do Lka :) pripadne enchat spajzu, a dat kuchynu do Ucka bez ostovčeka :) inak velmi pekne, super je ze spalna rodicov je oddelena od detskych izieb a 12m2 pre jedno dieta je až až :) ja som mala spolu s bratom 12 m2 a v pohode sa nam vosli aj skrine, postele, stoliky, vsetko :D v panelaku nebolo velmi co vymyslat :D a obyvacku by som tiez otocila opacne, aby bol vyhlad na terasku zo sedačky :) inak veeelmi pekne :)
Odpovedať
@panco951 technickou prodlouzit o tu lednici a skrinku. Tedy pricka bude tam co pricka zadveri. Kuchyn do U. Tedy jrdna cast pod oknem a druha souseduti s technickou a napojena na ostruvek.
Odpovedať
rohové okná su perfektné, a kam bude výhľad? niekde kde je ticho a nebude to učiace sa deti rušiť? pracovné stolíky sa nedaju inak umiestniť? aby nerobili prekážku vo výhľade a aj aby sediace učiace sa dieťa nebolo rušené pohybom vonku a možnosťou ulietať s myšlienkamčasto preč i
Odpovedať
@maya170 tak jedno okno bude do ulice a druhe okno bude na terasu... Ale mame zatiaľ jedno dieťa takže to bude v izbe kde je okno na terasu. A určite sa da pohrať s rozmiestnenim stolov pracovných. Ako by ste ich navrhli??
Odpovedať
Pridám aj pohľady aby bolo vidno kde bude aké okno.
Odpovedať
@panco951 s tou sirkou technickej 1200 riskujes :) pride cas kedy budes chciet dat vedla pracky susicku a takto natesno ti to mozno nevyjde (pripadne sokle, nerovnosti stien, atd.) tiez si myslim, ze si budes nadavat za umiestnenie chladnicky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@panco951 je to male, dom aj pozemok. Tie izby su take "panelakove" alebo len o malicky chlp vacsie. Pre pubertiaka budiz, ale ak si tam napriklad predskolak bude chciet rozlozit vlacikovu drahu, tak ma smolu. Otocenie tych izieb od ulice tiez ziadna slava. Vstupna hala tiez mrnava, pohodlne sa tam zmesti maximalne jeden clovek naraz. Az budes potrbovat obliect dieta (alebo mu len pomoct), uz to bude o hubu. Dvaja dospeli okolo seba prejdete s tazkostou. A ked ti pride navsteva, tak to este len zacne sranda. Malo pramalo ulozneho priestoru, komora na 2m je na smiech, zvlast, ked ti polovicu zaberu dvere. Do technickej strcis kosacku, hrable a lopatu a tiez to budes mat plne. Ten pozemok tiez, malicky, nezmesti sa ti tam dokopy nic, ani poriadny strom. Susedovi uvidis pomaly az do spalne, on tebe tiez. Ak tam budes nebodaj opekat, tak budes obtazovat susedov (aj oni teba). Alebo si tam das ako je dnes moderne betonovy mur, to je tiez pohlad na "nezaplatenie". Nehovoriac o tom, ze to urcite bude v nejakej hornej-dolnej akoze modernej zastavbe, kde je obcianska vybavenost 0 cela nic a odkial sa kazde rano potrepes 2 hodiny do Bratislavy a dalsie 2 spat. Ak potrebujes rozvazat deti, tak este viac. Ja neviem, ale ked nemam na poriadny dom s poriadnou zahradou, tak by som radsej volila byt v meste.
Odpovedať
@maslenka47 no tak za prvé 113m2 nám bohate stačí sme dvaja dospelí a jedno dieťa. Nepotrebujem mat všade veľké miestnosti a vykurovať ďalších 100m2 zbytočne. Pozemok 581m2 je akurát nepotrebujem dret na veľkom pozemku.A ani mat tam celý sad stromov.Komora nebude mať dvere ako sú tam ale posuvné a technickú miestnosť nemám na kosačku a hrable na to bude záhradný domček vedľa. A ze v hornej dolnej bude to v Novej Dedinke obchod ktorý tam už je je asi 300m od nás a to som asi už prehnal škôlka škola tiež neni vôbec problém všetko je v dedine. Hneď v okolí mame cyklotrasu a lesopark, buduje sa krytá hala kde bude ľadové ihrisko a len ja chodím do BA na zmeny a keď idem ja ráno nieje ešte zápcha takže nemám problém na skok je Senec a Slnečné Jazerá proste možnosti je veľa ako zabíjať čas?!Takže to 0,0 môže byť iba podľa Teba keď nevieš tak hneď nepíš. A predstav si ze mame dva byty v Ba a aj peniaze na ovelavecsi dom aj pozemok ale nebudem dret na megalomanskom dome a pozemku nepotrebujem to vôbec!!!!!
Odpovedať
@horsey technická bude väčšia o tu chladnicku a skrinku ako mi bolo poradene a sušičku budem dávať tak ci tak na práčku zvrchu takže tak.
Odpovedať
@maslenka47 A ešte ukazes mi kde bývaš Ty v akom dome a v akom meste???
Odpovedať
@panco951 veľmi pekný projekt. Ked sa vám to podarí aj dokončiť s okolím tak ako máš na vizualizácií v albume, bude to veľmi pekné. Moja polovička by sa do toho priestoru nevosla istotne ale ja áno. Hlavne aby vám stačili úložné priestory.
Odpovedať
@ada32 v každej izbe bude roldor u nás šatnik plus kuchyňa skrinky až po plafon a z boku domu bude záhradný domček štýlovo podobný ako dom.
Odpovedať
Do izieb a satnika patri pradlo a satstvo, nie bundy korcule chranice prilby kufre topanky dazdniky rukavice cistiace prostriedky baliky toaletaku a oastatne veci.
Odpovedať
.
Odpovedať
@atlaska No v chodbe bude roldor tiež. A v jednej aj druhej kúpeľni bude skrinka aj na čistiace prostriedky. Plus odkladací priestor bude v posteli v spálni tam je kopec miesta a tak isto bude v izbách v posteli odkladací priestor takže tohoto sa vôbec nebojím plus v technickej môže byť kľudne polica a nie jedna na iné veci
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?