Strecha a parozabrana!

Ahojte chcem sa spytať keď dám na krokvy dosky cca 2-2,5cm hrube po celej polche myslim cele prelatenie strechy cca 42 m² a na ne pribiť plechove pasy (trapezovy plech alebo niečo podobne trebars tvar škridle šak viete) treba tam dať tu parozabranu či čo sa to dava ,potom z vnutra pravdepodobne neskor medzy krokvy vata .Alebo poradte mi prosím Vás ako to mam urobiť ako sa to roby jedna sa o chatku taku vikendovu len cez leto.Ďakujem.
Odpovedať
@davidpopo ak dávaš profilovaný plech nemusíš dávať plné debnenie. Akokoľvek pod plech musíš dať poistnú hydroizoláciu ktorá chráni krov a tepelnú izoláciu, pod ktorou sa v prípade obytného podkrovia nachádza parozábrana.
Odpovedať
@davidpopo ešte jedna vec ak by som chcel obiť chatu OSB doskami,ktore pribijem na hranol a potom zateplil vatu a z vnutra obklad ,dava sa niečo za tu OSB dosku nieaka folia lebo niečo podobne,parozabrana ? Či stači OSB doska z vonku potom vata donutra medzi hranoli a potom z vnuta chaty tatransky profil za odpoveď ďakujem fotka je len ilustrativna niečo podobne :-)
Odpovedať
@slavoslav to bude len chatka tak ako som teraz pridal,takze radšej ju tam dam,krov obytni nebude vlasne krokvy rozmyšlam priznať z vnutra a medzi ne dať vatu krokva bude 15*8 a možno ju necham priznanu cca 5 cm a 10 cm dam vatu neviem ešte uvidim :-) lebo 15 vatu to sa mi zda zas vela ked v zime tam nebudem chodiť lebo nebudem mať komin :-)
Odpovedať
@davidpopo Veľa otázok naraz :-) 1. Strecha - na krokvy treba dať paropriepustnú poistnú hydroizoláciu, potom kontralaty, na ne latovanie a potom krytinu 2. Steny - OSB doska nie je vhodná do exteriéru ako finálna vrstva, lebo keď zmokne, rozpadne sa. Daj si na fasádu radšej palubovku (pozri mi do albumu) 3. Ani ja nemám komín a cez zimu si v drevostavbe lacno kúrim klímou ;-)
Odpovedať
@jakino kontralaty to su tie doštičky cca 3 cm?a na ne latovanie celkove bednenie a na to plech? Asi tak :-) OSB doska by bola riesenie na cca 2-3 roky keby som ju natrel čosi by vydržala :-).Uvažoval som kupiť zrubovy obklad ale to je drahe a či sa zrubovy priamo može šrobovať na tie zvysle hranole ktore budu cca od seba 60-70 cm či mi to nepokruti ked budu tie hranoli ešte pracovať :-(
Odpovedať
@jakino klimou :-) to by som aj ja ale nemam ani vodu ani elektriku :-) :-) :-) nevadi veď idem oddychovať a radio ide aj na baterky :-).Uvažovali sme zo susedom o trafe z elektrickeho stlpu zdiakeny cca 50 m ale tam je 10KW tak trafo by vyšlo veeeeľmi veľa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@davidpopo ked tam nebudes produkovat vlhko a teplo tak tam budu priblizne rovnake podmienky ako v exterieri takze nema zmysel robit parozabranu, aleako hovori @jakino, urob to naopak, zvnutra osb a zvonku obklad, alebo aj z vnutra tatransky.
Odpovedať
@jblaze veď uvažujem ten tatransky ale bojim sa či to nepokruti ked ho budem priamo šrobovať na nosnu konštrukciu myslim zvysle hranole,a ak by som to mohol tak urobiť tak za ten tatransky profil sa dava nieaka folia alebo zabrana? Alebo uz zato len vata a z vnuta zas obklat tatransky chapeš čo myslim tatransky vata tatransk
Odpovedať
@jblaze teplota v zime tam bude asi tak ako vonku :-) sice hranole zvysle budu 12*12 a medzi ne vata ,strecha krokvy 15*8 a neviem ci vatu dat 15 ku ale asi menej a priznam krokvy z vnutra,a podlaha cca 5 cm vata- OSB doska odspodu 5 cm vaty nato 2,5cm dosky a na ne asi plavajuca alebo guma :-)
Odpovedať
Podlaha je od zeme vo vyške cca 40cm tak sa vlhkosti nebojim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@davidpopo neviem ale naco to chce pouzivat.ci tam aspon trochu ide o to aby sa tam dalo niekedy prespat? alebo co to bude
Odpovedať
No v lete mam v plane tam aj prespať
Odpovedať
Článok sa načítava...
Bude to take ako foto vyššie len nie na zemi ale cca 40 cm nad zemou :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?