Stavebny dozor a projektova dokumentacia

Mam otazku. Bungalov mi stavia developer a ma svoj stavebny dozor. Ale ja chcem od developera komplet celu projektovu dokumentaciu a chcem este aj svoj vlastny stavebny dozor, lebo podla mojho nazoru stavebny dozor chodi na stavbu raz za mesiac a to sami zda malo.Co vsetko musi byt v projektovej dokumentacii, lebo ja mam len podorysy a technicku spravu od elektrikara. A mozem mat vlastny stavebny dozor?
Odpovedať
dobrý deň, nechápem, ako je možné, že nemáte žiadnu dokumentáciu. Potrebujem bližšie vysvetliť situáciu. Kto je majiteľom dokumentácie? Kto je investor? Na koho bolo zaslané stavebné povolenie?...
Odpovedať
@a247 Developerom a investorom je P. Blanar . Stavebny dozor Ing.Mgr.Art. Živner
Odpovedať
Treba si pozrieť čo máte v kúpnej zmluve.
Odpovedať
@cicus28 no pozor ,nie je to autorsky dozor projektanta?stavebny dozor musi byt vtedy ked firma nema opravnenie potrebneho rozsahu -zodpovedneho zastupcu za odborne vedenie no a potom moze byt technicky dozor investora.a kto to plati?ty si mozes najat odborneho cloveka co ti to bude prizerat ...kto kaze ten plati....
Odpovedať
Aha, tak potom je pravda, že oni Vám nie sú povinní dať projektovú dokumentáciu. Projektová dokumentácia je majetkom investora. Stavebný dozor by mal mať 1paré k dispozícii, ako zástupca dodávateľa stavby v tomto prípade aj investora. Ale máte právo nahliadnuť do dokumentácie ( čo usudzujem, že sa stalo ) a pokiaľ v procese výstavby chcete robiť nejaké stavebné úpravy nad rámec projektu, tak len po dohode s investorom. Usudzujem z toho, ako ste popísali situáciu, že váš developer vám má odovzdať stavbu "na kľúč", preto je na jeho zodpovednosti projekcia, realizácia, tak aj dozorovanie stavby až do konca - do kolaudácie, ak sa zmluvné strany nedohodli inak.
Odpovedať
@a247 Developerom a investorom je p . Blanar . Stavebny dozor Ing.Mgr.Art. Živner @daralbajda V zmuve nie je nic. Investor nema zodpovedajuce vzdelanie najal si horeuvedeneho p. Živnera. Nakolko sa tu stavia 13 domov jeho stavebny dozor chodi raz za mesiac a skontroluje vsetko. Sme dvaja z 13 ktorym uz na druhy tyzden idu robit strechu ostatni maju len zakladovu dosku.
Odpovedať
@a247 Na 90% mate pravdu. Ale dozor raz za mesiac sa mi zda malo.A ked nemam projektovu dokumrntaciu, nemam ho ako kontrolovat. A keby som si ja zavolala kamarata stavebny Ing. moze mi pomoct? Ako?
Odpovedať
nepoznám vašu súčasnú majetko-právnu pozíciu k stavbe. Kedy sa vy stávate vlastníkom? Ale myslím si, že váš známy by mohol chodiť na stavbu miesto vás ( alebo vo vašej prítomnosti ), keď ho splnomocníte, že bude vystupovať vo vašom mene. Možete potom pripomienky zapisovať do stavebného denníka.
Odpovedať
@a247 Developer mi stavia dom na zaklade zmluvy o buducej kupnej zmluve. Predavajuci su 4. A to 2 bratia, ktori su majitelmi pozemku, developer ako s.r.o. ale aj developer ako sukromna osoba. Kupnu cenu mam rozdelenu do 5 splatok. 1.splatka pri uzatvoreni zmluvy, 2. pri dokonceni hrubej stavby, 3 pri dokonceni strechy a pokladky krytiny a osadeni okien 4 po dokonceni rovododov elektriny, vody, kanalu, omietky, vymalovane na bielo, osadenie sanity vratane obkladu a dlazby t.j v stave holodom, 5 od podpisania zapisnice o odovzdani a prevzati domu po jeho kolaudacii a odstraneni vsetkych nedorobkov a vad a sucasne aj pozemkovych nehnutelnost v uzivsnia schopnom stave, bez stavebneho odpady a nepouziteho stav. a ineho materialu
Odpovedať
@cicus28 Z celkovej sumy cca 80% ide developerovi a 20% ide majtelom pozemku
Odpovedať
ostatne budem písať do správy
Odpovedať
@cicus28 môžete kľudne mať aj vlastný dozor, tzv. technický dozor investora, ktorý bude kontrolovať kvalitu stav. prác..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@a247 ahoj chces mi pomoct s mojim problemom?
Odpovedať
@janetbla technicky dozor investora,, aku to ma vyhodu?
Odpovedať
@cicus28 TDI kontroluje zhotoviteľa stavby (toho, kto realizujete stavebné práce), či stavia kvalitne a v súlade s PD
Odpovedať
@janetbla prosím bližšie info.
Odpovedať
@cicus28 napr. tu je bližšie opísaná činnosť dozoru investora https://jdprojekt.webnode.sk/sluzby/s...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?