@pedrox26 tak ked si das TC tak si v A0 , ked chces dat plyn resp elek. kotol urcite nie si v A0 , takze si budes musiet pridat fotovoltaiku...najlepsia moznost je podla mna jednoznacne TC ked dom ides stavat...urcite ho budes mat aj zatepleny atd takze male tepelne straty...pri elektricom kureni musis pridat nieco inac nebudes v A0
- Elektrokotol+solár na TÚV+rekuperácia+krb
- Tepelné čerpadlo+rekuperácia
Samozrejme je to informatívne, každý dom vychádza ináč, záleží aj od toho či je dom poschodový, prízemný, samostatne stojaci, izolácie....xy vecí, ktoré ovplyvňujú. Na Vašom mieste by som oslovil Vášho projektanta a ten ak je schopný vie poradiť najlepšie, pretože má k domu všetky podklady.
@gedy to kedy je čo najvýhodnejšie záleží od tepel. strát a tak môže byť niekedy najvýhodnejšie len obyčajná činná elektrina, nevieš akú stratu má jeho dom a už radíš, niekto má len aktívnu rekuperáciu , alebo vykuruje len 2 kW bojlerom spoločne s vodou a to sú na tomto fore
@duzu ale do A0 nevojde...od 1.1.2021 musis mat A0 to jest pod 54kwh/m2...ked bude mat elektricky kotol nedostane sa do energetickej triedy A0 bude musiet pridat rekuperaciu, fotovoltaiku atd atd...treba si zistit najprv nieco o norme A0 nie o zdravej logike 😄 aj moja zdrava logika tu normu absolutne odsudzuje, lebo pri dnesnych modernych domov s nizkymi tepelnymi stratami davat koli norme dalsie tisice a tisice na rekuperacia atd kde este minuly rok stacil plyn a kondenzacny kotol plynovy je nahlavu..ale bohuzial 😞
@gedy tak pozri profil @blacksr má len 10
dnes je to len šolich pre vybrané firmy,aby mohli predávať predtým nepredajné, pritom nejde o úsporu el.
môžeš mať spotrebu niekoľkokrát vyššiu ak máš dotované el. auto, no na bývanie nie
Tak tak. zdravá logika bokom....zato som písal o tom že každý dom vychádza ináč a nedá sa dopredu povedať presne. preto som dal do placu najpouzivanejsiu kombináciu. nebudem písať o tom že s peletovym kotlom to je najjednoduchšie...