Stavba domu s rozlohou 300m2 - Košice

Dobrý deň,som v zahraničí a nemam sa ako dopátrať k informáciám kôli vírusu tak to skúsim tu. Chcem postaviť dom s 300m2 v Košiciach,má s tým niekto skúsenosti?(dom chcem priamo v KE či to dovoľujú úrady-urbanizácia atď) Podkrovie nechcem skôr normálne poschodie Napr:obdĺžnik tvar domu 150 dole a 150 hore je s tým problém,alebo radšej stavať do šírky prízemný 300m2 ? ‘Ako to je s elektrinou,kolko amperov ? Celkovo IS sa stavaju vo väčších rozmeroch?
Odpovedať
Veď internet funguje, nájdi architekta v KE a konzultuj, prípadne mu zadaj zákazku.
Odpovedať
@ahojte87 300m2 vobec nieje problem. Bezne robime take domy. Momentalne 400m2
Odpovedať
Keď máš pozemok tak aj kľudne 1000m2. IS ti navrhne projektant 🤷‍♂️
Odpovedať
@ahojte87 v principe si mozes postavit akokolvek velky dom len musis dodrzat VZN danej mestskej casti a vacsinou je ze zastavanu plochu mozes mat max 30-35%. Nedavno sme s kamaratom pozerali Lorincik a oni tam maju ze musia mat 60% nezastavanej zelenej plochy. Do zastavanej plochy sa beru aj chodniky a parkovacia plocha. Teraz by som to riesila tak ze by som poslala mail na UHA nech ti na konkretnu parcelu daju podmienky.
Odpovedať
@gkrivanek a vy ste stavebná firma?
Odpovedať
Profilova fotka
Prepac ale nepochopil som tvojej otazke. Ako podla mna zaklad na takyto dom je vhodny pozemok a potom sa mozes chciet rozpravat o dome. Vsetko su to otazky na nejakeho projektanta
Odpovedať
Všetko závisí od územného plánu, ktorý rieši regulatívy - podlažnosť, percento zastavanosti, index zelene,... Toto môže byť iné pre každú ulicu, takže nedá sa to plošne aplikovať na celé mesto. Treba hľadať pozemky a tie preverovať. Nezabudnúť však aj na prístupovú cestu, siete a iné potrebné veci.
Odpovedať
Dakujem za pomoc už som volal s projektantom
Odpovedať
@ahojte87 a co ti povedal?
Odpovedať
@matej_r vvprvom rade musím kúpiť pozemok aby vedel zistiť kolko% môže byťa v danej lokalite zastavanosť a potom mi urobí projekt
Odpovedať
@ahojte87 To sa dá zistiť aj pred kúpou a cez internet. Územný plán je vo väčších mestách zverejnený na stránke mesta. V grafickej časti sa vyhľadá územie, kde je pozemok a podľa označenia sa potom v technickej časti pozrú podmienky. Alebo sa žiada na úrade UPI - územno plánovacia informácia a tam to rovno vypíšu. Keď je vhodný a sú dostupné siete až potom sa kupuje pozemok. A môžu sa spraviť štúdie ako by to vyzeralo, aj na pozemok, kde je iný majiteľ. Len sú to vyhodené peniaze, ak by sa ten pozemok potom nekúpil a robili by sa potom nové zas. Štúdia je lacnejšia ako projekt, keďže je to taký návrh len.
Odpovedať
Clovek co ma na 300m2 dom sa toto pyta? A Vy s kym bankujete?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?