Zdravím vás priatelia. Na začiatok sa vás chcem opýtat či je možné postavit svojpomocne moderný dom (ako je na obrázku) do 60 000€ ? Ak áno, tak hladám ľudí na výstavbu tohto moderného domu v Turčianskych Tepliciach ktorý mi pomôžu. Viac info kontaktujte ma na email: sebelufashion@gmail.com
@septiko stavbári/stolári zobrali za robotu menej, ako stálo náradie, ktoré používali a určite to spravili krajšie a rýchlejšie, ako keby som to robil ja. A úver s úrokom 1,7%, čo je menej ako inflácia, znamená, že po jeho splatení, bude mať stavba väčšiu hodnotu, ako splátky, ktoré zaplatím...
@jakino :)si robis srandu,nie?ved ked si zobral hyposku,kolko rokov splacas 20 alebo 30?sak by ma slak trafil od stresu stale na to mysliet, bat sa o prisun financii.sa ti nieco stane a hodnotu berie banka.neboj sa dobre to maju vymyslene..
@septiko Úver mám len jeden v hodnote cca 10% zo súčtu trhových hodnôt oboch domov :-) Jeden je kompletne zrekonštruovaný a druhý je nový, takže žiadne plánované investície ma najbližších 20 rokov nečakajú :-) Tá druhá otázka asi nebola pre mňa, či?
@septiko ja si planujem brat hypo na 30 rokov 70000 euro maly domcek ! a k tomu este stavat svojpomoc to by si sa asi radsej obesil co ? :D alebo ostanem najblizsich 10 rokov doma nech ma zivia rodicia a ja si budem odkladat :D unbelievable o com sa to tu bavite
@jola2020 zalezi ake mas moznosti dostat sa k peniazom.niekto spori 10 rokov a niekto to zarobi za 4. a niekto musi do prenájmu atd.nie sme vsetci rovnaky
@sebelu tazko sa k tomu vyjadrt, lebo nevieme aky energeticky standard chces a tym aj typ materialu chces pouzit, aky pozemok mas. ci je v kopci alebo nie. zaklady okolo 8000 ale moze byt aj 20000. material na mury/priecky moze byt 2000 ale moze byt aj 6000. strecha moze byt aj 6000 aj 20000. rataj izolacia na cely dom cca 5000 ale moze byt aj 15000.
najviac ma zaraza ze hladas nejakych ludi na stavbu, asi nechapes svojpomocnost... svojpomocnost je nieco kde rotobu urobis spolu s kamosmi/rodinou/znamymi za nizke mnozstvo €. co ludia zo strechy urcite nebudu. moja predstava ze niekoho najdem tak ako ty bola rychlo dostana "do reality". nikto kto nieco take vie a robi to dobre nemusi hladat robotu, ale robota si najde jeho... znie to divno v obdobi kedy zevraj nieje robota a vela ludi je bez roboty, ale je to tak...
kazdopadne drzim palce!
@snowy66 60 000 vystaci ledva na material? Na hentaku budku? Svagrovi som staval 18x22 bungalov a hruba stavba so zlozitou strechou a dotiahnutim pripojok 60 metrov bola do 50 000 euro. Hentaka budka je tretina z toho,tak sa musia do 60 lotrov mestit aj s robotu!!!
@nicicka v naturaliach ;-) a teraz zacinam stavat ja, tak sa pojde revansovat. Ale ostatnym platil. A strechu mu robila firma. Ale tak cena prace tu pri TO moze byt xy a cena prace napr pri SC TT BA moze byt 3krat xy