RD názor, pripomienky

Konštruktívna kritika k projektu?
Odpovedať
@xr22 satnik a kupelnu dole by som riesil inak. Posunul by som vstup do satnika viac dolava aby bol v strede. Do kupelne by som spravil vstup z izby a nie zo satnika. Mas tam posunve dvere - pouzil by som na to dvojite puzdro - takze by bolo medzi kupelnou a satnikom v stene a dvere by sa zausavali za seba.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne by vadila spalna vedla obyvacky kvoli hluku z tv...
Odpovedať
@mr79 fajn nápad díky :)
Odpovedať
@xr22 za mna je prizemie takmer dokonale. :-) Akurat by som tiez zmenila vstup do rodicovskej kupelne priamo zo spalne. A aspon nejakou prieckou oddelila toaletu od umyvadla. Na moj vkus je to moc blizko. A chyba bited. V hostovskom wc odporucam vacsie umyvadlo. Na zablatene topanky, vedro a pod.
Odpovedať
@adulik23 Čo sa týka rozmiestnenia sanity - to je len návrh - samozrejme sa bude meniť - priečku chceme pri WC a možno aj bidet, prípadne WC s bidetom v jednom. Umývadlo bude aj v TM - tam bude väčšie na vedro :) ČO sa týka vstupu zo spálne do kúpelne - stále nad tým uvažujeme, či to dať priamo alebo takto, nechceme totiž troje dvere v spálni :) Ale ďakujeme
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa fajn projekt. 8-) Ide o to, koľkí ste, aké máte nároky, požiadavky... Nehovorím, že by som si vybral prááááve tento projekt, ale ako pozitívum vidím tom, že spodok môže fungovať absolútne autonómne ako rodičovské podlažie, aj keď už deti odídu z domu (a vrch sa môže iba temperovať a mať ho v zálohe, keď prídu deti). Aj preto mi spálňa vedľa obývačky absolútne neprekáža... Čo by som možno spravil ja: V jednej z horných izieb by som spravil prípravu pre budúcu (možnú) kuchyňu - vytiahnuť a zaslepiť odpad a vodu - pre prípad, že by 1 z detí zostalo s Vami. Môže tak vzniknúť (trebárs dočasne) plnohodnotné 2-generačné bývanie... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@xr22 za mňa jeden z tých lepších projektov tu na MS :) . Páči sa mi. Malú výhradu mám k vstupu do spálne z obývačky. Vstup do rodičovskej kúpeľne priamo zo spálne by som nedávala. Máme to v projekte plánované rovnako ako vy. Hlavne kvôli wc. Neviem si predstaviť, že si v kľude čítam knihu v posteli a manžel "tróni" na wecku len dva metre odo mňa :-D . Kúpeľňa by mala byť podľa mňa takto oddelená. Ale tisíc ľudí, tisíc názorov :-)
Odpovedať
@xr22 na pôdoryse ma nič neruší, rozmiestnenie je rozumne navrhnuté,,,,my máme vstup do kúpelky a šatníka tiež zo spálne, vyhovuje úplne perfektne, takže by som tiež poradila v tomto pôdoryse zmeniť,,,chválim okienko v špajzi a v malom wc-ku, možno by som si ešte zmenila okno v kuchyni, máte navrhnuté "vysoké okno", mne viac vyhovuje okno klasické aj kvoli svetlu a výhľadu,,, inak super :-)
Odpovedať
Ja by som dala schody s podestou, tieto su zabijak (hlavne pre male deti)
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna by som zvoli samostatny vstup do kupelne nie cez šatník. Inak ok
Odpovedať
@mon84 schody mrzia aj nás, chceli sme podestu, nechceli sme moc točené, ale jednoducho by to nevyšlo, mali sme asi tisíc variant a jednoducho sa to nedalo, muselo by sa ukrojiť aj z horných izieb aj z dolných technických, takže sme sa zmierili s týmito - čo už :) budeme si musieť zvyknúť.
Odpovedať
@doma1 To úzke dlhé okno bude cca 20 cm od pracovnej plochy - nebude úplne hore - v podstate bude namiesto horných skriniek - aby bol výhľad von :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom presne takto sme to koncipovali -a plánujeme hore potiahnuť aj predprípravu na možnú kuchyňu. Schody v prípade ak deti vyrastú budú schované za rolldoor-mi a bude sa využívať iba prvé podlažie. Ďakujeme
Odpovedať
Pekne. Troje dvere v spalni nieje problem. Takto vam pojde vlhko do stanika, v noci do stanika nechodite,ale na wecko ano. Vanu by som ja dala k detom hore a aj dvojumyvadlo /nasi ho nemaju-za mna je to zbytocnost,peniaze + upratovanie navyse-mali sme ho a neskor aj tak vymeili za jednoumyvadlo/ Samozrejme ak vy preferujete a mate radi vanu,dajte si ju tam, ja by som brala radsej vacsi stanik,alebo infrasaunicku. Ak budete menit sanitu - dobre si premylsite kam date skrinky, zasuvky, drziaky na vsetky uteraky.......premylsite si aj kuchynsku linku uz teraz aka bude,kym sa da so vselicim hybat.
Odpovedať
@atlaska dvojumývadlo nebude, toto je ako som písal iba nákres - sanita bude úplne inak. :) Čo sa týka infrasauny - tiež ju plánujeme :) Vaňa bola požiadavka priateľky a ja sa tiež rád občas máčam vo vode :), tak preto je dole - hore tiež uvažujeme že ju dáme - priestor by na ňu bol, takže zvážime :). A ďakujeme za radu - čo sa týka kuchyne - hľadáme nejakého šikovného architekta, ktorý nám spraví vizualizácie za rozumnú cenu, aby sme mohli ešte hýbať s vecami kým sa dá :).
Odpovedať
kupelky by som zariadila troska inak co sa tyka poprahadzovania zariadovacich predmetov a nechania miesta na skrinky hlavne v kupelke pri spalni, inak velmi chvalim dispoziciu.. sikovne pozasuvane skrine a velmi pekne priestory, asi by som len satnik pri spalni rozsirila aspon o 20 cm na ukor kupelne.. predsa len sa tam budete zdrziavat castejsie ako v kupelni ;) PS: ;) kuchyni za mna davam sto bodov
Odpovedať
@debora_7 Šatník uvažujeme aj my trochu rozšíriť, prípadne sme rozmýšlali, že na jednej - tej ľavej strane bude priestor iba na vešanie vecí, t.j. hĺbka 60cm a na pravej strane bude miesto na ukladanie vecí - tam stačí bohato 30-40 cm, tým pádom by sa priestor medzi ním zväčšil :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som skúsil vyriešiť druhý vstup taký pracovný cez tech miestnosť a zrušil ten horný balkón alebo ho aspoň skrátil má šírku ani nie meter takže sa tam dvaja ledva obídu a je zbytočne dlhý na celý dom. A skúsil by som zasunúť hlavný vchod do domu aby bol viac chránený miesto v zádverý na to je.
Odpovedať
@martosko presne o tomto vstupe sme uvažovali aj my - tie dvere myslím. Čo sa týka zádveria - to bude kryté - pri dome bude prístrešok pre auto s rovnou strechou, ktorá bude siahať až po zádverie, takže nie je potrebné ho zasúvať - najmä by to nebolo z hľadiska tepelných strát ani vhodné. Balkón - no je pravda, že je úzky - nechceli sme ale širší. Skrátený by zase vyzeral divne - chceme aby dom vyzeral aj pohľadovo dobre - je nám jasné že to bude investícia do vzduchu a komplikované riešenie ale staviame len raz - tak nech to nejako vyzerá :)
Odpovedať
mali sme balkon,najvacsia zbytocnost na RD. Len trebalo zmyvat dlabu z neho, zabradlie vkuse od vtakov. Skoda penazi,nikto tam nikdy nesedel, mohla byt vacsia izba.
Odpovedať
@atlaska Ja by som balkón nemusel, len mi potom prídu zbytočné franc. okná. Tie "franc. balkóny" mi prídu divné a nepraktické. Viem že na tom balkóne sa moc sedieť nebude - teda predpokladám že nie, ešte zvážim ako ukecať priateľku :)
Odpovedať
nechaj si vyratat financnu stranku. Neviem aky mate rozpocet, ci Vam to je jedno,alebo nie. Ale naco robit nieco,co nevyuzijete? na mna aj ta horna chodbicka posob stiesnene. Viem chodba sa nevyuzije.......da sa tam dat komoda na uteraky, postelne pradlo, velky kvet ..... za mna lepsie ako dvere nasekane na sebe. Zvlast ak planujete niekedy vrch mat ako samostatnu byt.jednotku.
Odpovedať
@atlaska Hej chodba hore je maličká, to je pravda, ale zase radšej väčšie izby ako väčšiu chodbu, či?
Odpovedať
@xr22 ale toto je uplny extrem. U nas sa chodba vyuzila max. - futbal, stolny futbal, autodraha . Tu sa dieta rozbehne z izby a leti dolu schodami. 60tky dvere do kupelne?
Odpovedať
@atlaska Je tá chodba malá - ja sa nehádam, možno urobíme taký predvstup :) a posunieme dvere ďalej aby vznikla väčšia chodbička. Dvere budú určite 70-80. 60-tky nechceme nikdy - aj keď sú niekde kreslené...
Odpovedať
ešte niekto nejaké rady?
Odpovedať
naozaj nikto nič?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?