Prosím o Váš názor na projekt

Môžem Vás poprosiť o Váš názor na náš návrh domu? Pozemok 14,75 m x 50 m. Vďaka za pozitívne, ale aj negatívne postrehy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobre hádam, že ide o prestavbu.....? Lebo dom je priam ideálne natočený na svetové strany - to vedeli naši predkovi skvele. Ale inak nič moc... Mám z toho pocit, ako keby 9 a 10 bola prístavba a 8 bola predtým kuchyňa a cez 7 vstup do domu. Zo severu sa nezvyklo vchádzať... Trochu "pozliepané". Ale ak je to na peknej parcele, v peknej prírode a tichej ulici... - no prosím... 8-)
Odpovedať
@leonardom ide o novostavbu a spájala som predstavy s nájdeným projektom. ;-) Vďaka
Odpovedať
ideálne je posudzovať dom na konkrétnej situácii a v spojitosti so svetovými stranami.
Odpovedať
Podľa mňa vo všeobecnosti OK. Len tá spálňa v strede domu mi príde nepraktická. Vymenil by som ju s izbou na kraji. Ale ešte lepšie by bolo kúpelňu vymeniť so spálňou, rozdelíš tak dom na dennú a nočnú časť. Ak môžem ešte poradiť, tak si dobre navrhni kúpeľňu v tvare L (pomeraj podľa vane), aby nevznikli hluche miesta. Niekedy stačí posunúť priečku o pár cm a urobí ti úplne iné možnosti/starosti. Páči sa mi veľká obyvačka spojená s kuchyňou.
Odpovedať
Ziadne odkladacie priestori. Ludia kam davate veci?
Odpovedať
@atlaska @danield @slavoslav Vchod je na východ, Okno v obývacej izbe je na západ.Zo severu je minimum okien. Rátam s odkladacím priestorom na pojde. Skrine este neriesim (mozno vstavane). Ta kupelna mi pravdu povediac robi tazku hlavu, ale pocitala som s vanou 180 + 90cm sprchovaní kút k oknam. Uvidime. Vďaka za názor.
Odpovedať
@eebey Skúšala si so už zariadiť? Zaujímala by ma taká obývačka, kam uložíš tv a kam sedačku napr. kedže je ideálne, aby si mala zo sedačky výhľad na záhradu a aby si nemal tv oproti oknám.
Odpovedať
@vanessa06
Odpovedať
@vanessa06 priblizne takto
Odpovedať
@eebey Ahoj. :-) Určite by som prehádzala sanitu v technickej a WC kvôli rozvodom: umývadlo vo WC na opačnú stenu, v technickej ak sa zmesti vaňa aj práčka ku umývadlu - dvere posunúť a otočiť. Chodba šírky 175 cm ak tam nebudu vstavané skrine je zbytočne široká -robí nevyužitý priestor zúžila by som na 150mm a natiahla by som spálňu. Dvere do špajze by som posunula aby sa za ne zmestil regál, tým pádom boli by aj bližšie k uličke medzi linkou a nemusela by som behať tak trochu "za roh". Medzi skrinkami kuch. linky aspoň 110 cm, neviek ako to vychádza. Zarovnala by som hornú stenu WC a zádveria ako je technická, jednak potom vojde skriňa aj za dvere zádveria a vo wc to nebude tak tesno. Možno by som v zádverí prehodila dvere do chodby s tou poličkou aby tá nočná časť s detskými nebola tak na očiach hneď pri vstupe. A detské by som dala rovnakej šírky, bo sa obávam, že tá vrchná postel tam takto nevojde, aj potom to bude len tak tak. Postele by som otočila. No a kúpeľňa, ťažký oriešok :-S ..... Ubrala by som zo spálne tak aby mala tých ( 5cm postel od steny +postel 210 + prechod 80 + skriňe 65= 360 cm) s rezervou na šírku370 cm a tých 30 cm pridala kupelni, takže by mala cca 180 na šírku, tož dobre aby mi nebuchli dvere do chrbta, keď budem stáť pri druhom umývadle :-D , ktoré mi tam chýba( alebo aspoň dvojumývadlo) . Miesto WC polica na uteráky na celu dlžku steny a WC vedľa sprchy. Vaňu by som dala potom takú tú asymetricku L-kovu 100/140 myslím, takže by bol prístup aj ku oknu aby sa lepšie otváralo/umývalo. Toť moje postrehy. :-D Inak vcelku fajn projekt.
Odpovedať
@tinuskaaaa Ahoj,dakujem ti za nazor. Uz sme popracovali na zmenach a v mnohych sme sa zhodli. Este raz vdaka. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?