Prosím o pripomienky/ rady k navrhu projektu

Cuate, prosim o konstruktivne pripomienky/navrhy skusenejsich stavebnikov, zahradikov, kurenarov, atd : ;-) :-D Dakujem vam velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Chodba na poschodi je preco taka velka? Na tak velky dom sa mi zda jedna kupelna malo... a 2 zachody dole z toho jden v garazi mi pride tiez od veci no zrejme to tak skratka chcete koli grilovacke atd a nechcete aby sa hostia museli vyzuvat a chodit cez cely dom...
Odpovedať
Skús kvalitnejšie ortogonálne výkresy, názvy miestnostî, skladba podláh v textoch sa nedá prečîtať, niet čo spripomienkovať. Ale jeden detail bije do očí. STN predpisuje, že v rodinnom dome musîš mať zádverie. Aj bez tej normy by som ho tam dal.
Odpovedať
Profilova fotka
@vtacikvtacik ked kliknes na jednotlive obrazky, otvori ti to v novom tabe a je to pekne a zretelne citatelne. Zadverie je jasne vidno na prvom obrazku, vstup je oznacemy ciernou sipkou...
Odpovedať
@klocosk nie som skuseny stavbar ale udrelo mi tam par veci do oci. Naklad na vystavbu sa rata ze 1 m2 stoji 1000€. Horna chodba je 40 stvorakov co je 40 000. Mne to pride strasne drahy nevyuzity priestor. Dalej dvere z garaze do domu sa mi zda ze musia byt protipoziarne a este neviem ake. Samozrejme aj o dost drahsie ako klasicke. Ci s tym ratas. Mne kvoli tym dveram pride maly vstup. Kde polozis kresielko alebo stolicku, nejaku komodu na drobnosti. Nie po vsetko sa ti bude chciet do satnika. Norma na spalnu ma 16 m2 a ty tam mas este znizene stropy. Mne pride velmi zle dispozicne riesenie. Velky priestor kde mas stropy idealne mas nevyuzity. Aka cena je v rozpocte?
Odpovedať
Tak po rozkliknutí je vidno aj zádverie.A čo je ešte vidno, je nasledovné-v podkrovî zalomenie šikminy strechy v interiéri od podlahy je 1050. Podľa STN bod hrany zlomu na šikminu v interiéri musî mať kőtu od podlahy min. 1/2 výšky svetlosti z interiéru prîzemia. To je, keď máme na prízemî svetlú výšku 2700, v podkroví musí byť zalomenie strechy od podlahy min. 1350 (nie 1050). Alebo tam dá vstavané skrine, ale vtedy si zníži obytnú plochu, lebo plocha vstavanej skrine sa nepočíta do obytnej plochy.
Odpovedať
3 šatníky...Si robíš kozy......3velke miestnosti na handry......toto nemohol nakresliť normálny človek.....pardon ,ešte dolu jeden malý.....toť nie je rodinný dom ,to je satnikovy dom...
Odpovedať
Profilova fotka
@klocosk Ľudia prečo toto robíte, včera jeden a dnes ďalší, keď je už projekt hotový aké ešte chcete pripomienky, ako som písal včera vždy sa nájde niekto čo by niečo pomenil, podľa mňa je toto jeden z najhorších projektov čo som tu videl ale čo s tým teraz urobiť keď je to v podstate hotové, tej obrovskej hornej chodby sa človek nezbaví posunutím priečky alebo dverí to by chcelo prekopať od začiatku, preto je dobré začať projekt štúdiou kde je robenie zmien jednoduché.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím so všetkými komentármi vyššie a ešte jedna vec mi udrela do očí... hrúbka ŽB dosky 180mm je celkom slušná ak plánujete mať na poschodí diskotéku so 100 ludmi ktorý budp naraz skákať :-D :-D :-D
Odpovedať
Ty paaaaana to je chalupisko 😀😀😀. Prizemie mi pride este ok, aj to wc v garazi je podla mna super, ked clovek bude robit vonku alebo grilovat nemusi behat cez cely dom , mozno by som tam supla aj sprchac. No ale poschodie...cele zle. To by som komplet prerobila. Satniky su uplne zbytocne a ked uz, nech su sucastou izieb. Ci z izby si kazdy pojde do svojho satnika cez chodbu? To je neprakticje, pospajaj aspon to
Odpovedať
Profilova fotka
Tej veľkej chodbe po pravde moc nerozumiem ani ja. Podľa mňa je zbytočne veľká a nebude sa dať nejako efektívne využiť. Tiež hore by som dal dve plnohodnotné kúpeľne keď už tak. Normálne jednu k spálni len, aj keby tam mal byť len sprcháč a bola by menšia a ešte jednu. ;-)
Odpovedať
Priečky ako nenosné murivo najmä na poschodí - 140, to je luxus. Úplne postačî 100. Na zavesenie umývadla na priečku stačî 80 v prîpade, že susedná miestnosť nie je obytná. Asi preto sú tam také hrubé stropy. Predpokladám, že máte zateplený strop v garáži. Tá chodba na poschodí zrejme má svoj účel, asi to bude čitáreň s ezoterickou hudbou, kto vie . . .
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine, co mi tam ak tak vadi je ta chodba. Je ako fakt zbytocne velka. Iank dom obrovsky paradny, len to poschodie ako to je tak poevediac trocha prehnane. Tolko satnikov a takych velkych, tomu nejak nechapem, ze ci je ich ozaj treba
Odpovedať
Článok sa načítava...
Caute diki za poznamky. Co sa tyka tej velkej chodby mala by sluzit miestnost pre deti na hranie respektive ako druha obyvacka / kniznicou na poschodi. Co sa tyka samotnej velkosti domu vysla z toho ze sme chceli 2 garaz ktoru nevieme umiestnit inde na pozemku na kolko nas blokuje tel kabel a el stlp. S tym je spojene aj druhe poschodie resp velkost, co je dovod tolkych satnikov, prislo ako rozmne vyuzitie priestoru, nakolko nikdy nie je dost miesta na veci a v satniku bordel nevidno. ;-). S tou druhou kupelkou suhlasim rozmyslali sme ze upravime to druhe wecko a nejak to prepojime so satnikom a bola by z toho kupelka s weckom. Skuste nieco poradit. Co by sme chceli mat na podlazi je 2 detske a spalna. :-)
Odpovedať
@martosko co sa tyka preco je tu projekt az ked je hotovy, lebo nie som stotozny s 2 podlazim a napriek tomu ze sme skusali viacere varianty ziadna sme sa nejak nestotoznili. tak sme sa rozhodli ze pred tym ako uzavreme (zacneme stavavat) skusime este co sa dozvieme na tu na fore. Takze namiesto mudrovania preco teraz skus radsej poradit ;-)
Odpovedať
@daralbajda daj typ ako inak vyuzit ten priestor
Odpovedať
Este prikladam fotky z vizualizacie pre lepsiu predstavu.
Odpovedať
@klocosk ake velke mas deti?
Odpovedať
Profilova fotka
@klocosk Keď s tým nie si ani ty stotožnený, moja rada je jednoduchá začni odznova.
Odpovedať
@wivik zatial jedno male babo ale 2 mozno 3 by sme chceli
Odpovedať
Práčovňu hore vymeň so šatníkom, tak aby nebola pri izbe. Hlavne ak budeš náhodou večer prať, tak to nebude tak rušiť. A zruš ten nezmyselný vstup do tej vrchnej detskej izby 2.09, daj ho normálne zboku. Takto sa tam ani nevytočíš s nábytkom. Kuchyňa je dosť malá na tú veľkosť domu, tam kde je chladnička daj šírku aspoň 650mm medzi vstupom do komory a do obývačky, alebo bude chladnička navoľno stojaca, bez zabudovania do kuch linky a budeš pri vstupe do obývačky pozerať na dieru medzi zadnou stranou chladničky a stenou?
Odpovedať
@klocosk skor si myslim ze rodinny zivot sa bude odohravat dole a nie hore. Ked su deti mensie tak chcu byt s vami rodicmi dole. V puberte sa kazdy zavrie do svojej izby. A obrovske "ihrisko" budu mat na zahrade. Ja by som izby 2.08 a 2.09 zmensila posunutim priecky. S tie na nich navazujuce male miestnosti by som pusunula pripadne namiesto pracovne urobila kupelnu, vedla wc a pracovnu ku schodom. Izbu 2.03 by som uplne zrusila. Urcite projektant vie nejako vyriesit strechu. A spalnu by som dala do toho trojuholnika co je teraz chodba. Zo spalne by ostal satnik a rodicovska kupelna. Spalna by mala balkon a urcite by sa v nej naslo aj miesto na mini tv kutik ked bude chciet trosku oddych od deti.
Odpovedať
@klocosk napíšem len to, čo ešte predo mnou nespomenuli a čo je podľa mňa fakt zle: detské izby - dlhé úzke slížiky s celou jednou stranou so "šikminou" a s malým oknom na konci? Dom má 260m² a vaše deti dostanú toto? To nemyslíte vážne! A budú bez kúpeľne, budú chodiť až do vašej? A vy zase ku nim na wc? Lebo vo vašej kúpeľni wc absentuje. Určite by som dala 1 izbu na prízemie. Dúfam že pani manžela nebude musieť tento dom upratovať sama, že rátate s upratovacou firmou...
Odpovedať
@zltalienka to okno praveze nie je male, ma vysku 2,5 m. Ale do detskej by som dala asi klasicke siroke s parapetom. Tie detske su tazko zariaditelne. Dieta v izbe bude stratene.
Odpovedať
@klocosk mne pride trochu nelogicke ze kvoli dvojgarazi stavat tak obrovsky dom. To ste pozemok ziskali alebo kupili?
Odpovedať
To poschodie je dobré,schvaľujem hore tu chodbo -obývačku,sám to podobne mam ,ale tá garáž na Ferrari.....prečo preboha máte garáž väčšiu ako obytnú časť.Ved dom hádam robíte pre seba ,nie pre autá..Deti ,návštevy ,Vy sa budete v dome tlačiť,len okolo áut sa bude dať naháňať....to je fakt na prášky..
Odpovedať
@daralbajda :-D rad travim cas v garazi ale nie nemame ziadnu technicku miestnost ani nic ine na skladovanie
Odpovedať
@klocosk neviem, ten dom je prekamrlikovany, presatnikovany, pregarazovany..... Jedine pozitívum vidím hore tu miestnosť - chodbu co tu niektorí kritizujú.... Výhod šatníky /možno ten dolu nechaj /uber na garáži a pozvacsuj izby. Tie bludiskove priečky vyhod, urob jednoduchú priamu dispozíciu....
Odpovedať
@klocosk 3 satniky su ti na co? Osobne by som z tej chodby na poschodi spravila vide. Vchod do spalbe cez kupelnu a satnik do rodicovskej spalne. Zo satnika pri schodoch spravila kupelnu pre deti. Satnik pri detskych izbach zrusila a posunula dvere aby mali vacsie izby. A v tom zasikmeni dala obrovske okno cez obe poschodia. Aspon tak vznikne zaujimavy architektonicky prvok.
Odpovedať
Profilova fotka
@klocosk k tým šatníkom - chystám sa ti už dlhšie napísať len nebolo kedy. Neviem kde skladajú ostatni sezónne veci, a pri deťoch aj tie čo sú už malé a ešte ich nechceš vyhodiť. Ale my máme na to veru aj botník- šatník len na topánky + kufre, cestovné tašky sú tam, ale aj plutvy na leto a pod. To je tiež treba niekde skladovať. A potom máme šatník na sezónne bundy a sú tam aj vo vakuovuch obaloch malé detské veci. Ten nie je až taký plný. Prácovňu si daj isto väčšiu aby sa ti tam zmestila aj doska na žehlenie a nejaký sušiak na prádlo. Ja som dispozíciu až tak nestudovala k tomu sa nevyjadrujem. Šatník pri vstupe radím čo najväčší a s rebrikovym radiátorom na prevesenie salov rukavíc oteplovaciek cez zimu. Mne to strašne chýba máme len taký malý. Tiež potrebuješ skladovať kolieskové korčule tam a pod. detské zábavky. Ja by som to do garáže nedávala tá sa mi spája s pavukmi a benzínovým smradom. Okrem troch šatníkov čo som spomenula máme ešte klasický pri spálni. A tiež mám na chodbe metrovu skriňu po strop na uteráky a posteľné prádlo. Sú tam aj deky a nejaké vankúše. Nie je to klasický roldor ale vstavaná satnikova skriňa s dvierkami. Určite popremyslaj co chceš kde skladovať a podľa toho to uprav.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?