Prosim o napady a postrehy k podorysu

Chccela by som Vas poprosit o Vase napady a postrehy k podorysu domu. Kupili sme uz rozostavany dom, ale povodne podorysy su pre nas nepouzitelne, kedze to bol projekt pre dvojgeneracny dom. Mame vsak este moznost ovplyvnit rozmiestnenie priecok, s oknami sa uz neda hybat, uz dalsie nemozno doplnat (zmena stavebneho projektu. Dalej je dom nestandardny, druhe podlazie je otocene voci prvemu o 15% s cielom ziskania zapadneho slnka na juznej strane domu, nakolko blizko juznej strany domu je susedny dom. Dom je v kopci, hlavny vstup je na druhe podlazie, odtial schody dole, dole je obyvacka + kuchyna, spajza, kupelna, technicka miestnost a skladovacie priestory. Potrebujeme vyriesit dispoziciu druheho podlazia, priecky este nie su, jedine obmedzenie je nosny stlp pri vstupnych dverach (v podoryse cierny) S cim mame problem?: 1. Chceli by sme vytvorit vstupnu chodbu – zadverie, nezmesti sa nam tam, je potrebne aby bol jednoduchy pristup ku schodom dole do obyvacky Chceme aspon oddelit "spinavu" cast chodby, aby sa spina neroznasala od dveri po schodoch po celom dome. Len ten slp je tam dost obmedzujuci :( Vstupna chodba by mala byt priestranna, nemame radi male stiesnene chodby kde sa traja ludia nezmestia... 2. Hore by sme chceli idealne napasovat; spalna, satnik, detska izba 1, detska izba 2, hostovska / pracovna, kupelna, WC Vzhladom na to, ze dom je taky velky, sa nam kupelna o rozlohe cca 6-7m2 zda trochu mala, ale opat nevieme tam napasovat vacsiu. Prikladam podorysy druheho podlazia: cisty podorys, plus podorys ako sa nam ho zatial podarilo navrhnut, ale nie je idealny... Dakujem velmi pekne za Vase napady!
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si na poschodi určite dala 2 wc, jedno samostatne a jedno v kupelke ak vojde ( Da sa zväčšiť. ) nemam rada, keď je to ako v hoteli- hore len chodba a izby. Nechcete tam radšej spraviť taký spoločný priestor, kde môžu mat deti kvázi svoju hernu s TV , aby sa aj spolu stretávali. Napr keď budete mat návštevu, deti sa budu hrať hore a dospeli ostanú dole. Občasná návšteva sa vyspí aj na roztahovacom gauči, škoda izby.
Odpovedať
Chodbu chceme preto priestrannejsiu, aby nebola dlha a uzka ako v hotely. WC uz dalsie samostatne asi nie, jedno samostatne WC bude hore a dalsie este na prizemi. Skor by sme radi zvacsili tu kupelnu a nejak vyriesili tu vstupnu chodbu - zadverie, len uz nas nic nenapada. Ostatne sa nam celkom paci - okrem tychto dvoch veci. Mozno to este spravime tak, ze zrusime jednu izbu - na podoryse vpravo hore - pri vstupe a tam spravime vacsiu kupelnu...
Odpovedať
@adka_28 Vasa najpriestrannejsia izba sa bude volat chodba, to je o nicom. Myslim, ze nebudete lutovat, ak utratite par stoviek na architekta, lebo je to tazky atyp..
Odpovedať
Profilova fotka
@adka_28 suhlasim s @bambula626 ze navsteva sa vyspi aj na gauci. A aj ten napad s hernou je super. Urcite by som navrhovala detom radsej jeden velky priestor, kde mozu mat kazde svoju "zonu" s velkym priestorom na hranie uprostred. Pripadne sukromie sa da dosiahnut aj vhodne zvolenym nabytkom, nemusite potom riesit kam dat priecky. Kedze som velkym zastancom velkych miestnosti, spojila by som aj spalnu so satnikom, netreba nan separatnu miestnost. A aj pracovny kutik sa da vytvorit bez potreby separatnej miestnosti. Takto vam potom hned ostane kopec miesta na vacsiu kupelnu, a aj z tej dlhej chodby budete moct odkrojit v prospech izieb. Len tak narychlo som nacrtla co ma napadlo (cervenym su naznacene mnou navrhovane miestnosti), ale suhlasim aj s @matadoro, ze architekt by bol skutocne najvhodnejsia volba pri takomto atype, aby ste priestor skutocne vyuzili co najefektivnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame detskú izbu ako spálňu, momentálne v nej spia všetci 3. Hrajú sa inde, majú taký veľký šatník kde si roztiahnu lego a ja len zavriem na ňom dvere a je upratané. A chodbu mame tiež vačšiu a v rámci nej majú oni svoju knižnicu, TV, gaucik- je to taký otvorený priestor na hranie a zároveň využitá prechodova hala. Ak chceš mat silou mocou to wc samostatne, kľudne by mohlo vyť v tom zádverí napravo kde je ta tenká murovaná priečka. Kúpeľňa napravo hore - to je velmi Dobry nápad, vojde ti Vana aj Walk in sprchac, dvojumyvadlo, a vošlo by aj wc a bidet ak by si predsalen chcela. Bude vás nám poschodí veľa a ráno je bitka-))) keď zrušíš kupelku a wc naľavo v pôvodnom návrhu, vznikne ti tam priestranná hala kvázi druha obývačka pre deti. Kde može byt roztahovaci gauč pre návštevu. Prepojenie šatníka so spalnou- ono je to dvojsecne, keď tam niekto spi a chceš tam ist zakladať, tak ho vyrusis. Ale je to pohodlne. My to budeme mat tak, ze vstúpim z chodby do šatníka a z neho vstúpim do spálne. Zo satnika zároveň viem ist aj do rodičovskej kúpeľne. Spálňa ostane nerusena, len je kopu dverí v jednom zakryte. Podľa mna to nechaj tak ako je - ten šatník.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?