Projektant so skúsenosťami s NED/PD Nové Zámky a okolie.

Zdravím Vás všetkých. Potreboval by som poradiť šikovného a hlavne skúseného projektanta na projekt rodinného domu na spodnej hranici NED príp. hraničiaci s PD. Mal by byť z Nových Zámkov alebo z blízkeho okolia a ideálne by bolo keby mohol vykonávať aj stavebný dozor. To však nie je podmienka ale skôr bonus.
Odpovedať
1
2
@koki63 Jednoduche riesenie: Bungalov, poriadne zaizolovať, zemny register, mozno bojler s tepelnym cerpadlom, kurenie elektrickymi radiatormi. Naco ti je skuseny projktant a stavebny dozor? Navrhnes a postavis si to sam, staci par rad z fora.
Odpovedať
Profilova fotka
@nudamodra ty si ma pobavil... :-) To ako keby si povedal naco ti je krajcir, sak aj sako si navrhnes a usijes sam. Iste to dobre dopadne... :-D :-D :-D
Odpovedať
@abobo Saty su lacne a neoplati sa naucit ich sit. Dom je draha celozivotna investicia, oplati sa o tom nieco zistit. U cudzieho cloveka nemas istotu ze spravi dobre to co potrebujes, ak ho nekotntrolujes, a to sa da ak tomu rozumies, a to si potom uz mozes spravit sam. Ludia sa na vtipoch prestanu smiat ked pochopia ze su pravdive. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nudamodra ja to prave mam za sebou, tak tusim prave o com je rec. ;-) Postavil som PD na Liptove co samo o sebe uz je problem koli lokalite... Ak o stavbarine a tepelnotechnike nema paru, jedino zo spravnych rieseni je skuseny architekt ktory bude dozorovat realizaciu...
Odpovedať
@abobo Skuseny architekt je riesenie, ale nie jedine. Prezrad ako si dosiahl pasivitu v stalezamracenych Nizkych Tatrach.
Odpovedať
Profilova fotka
@nudamodra pozri, album, same extremnosti som musel vyvadzat :-) Mimo ine spomeniem vzduchotesnost 0,069, 10 x pod limitom pre PD ;-) ...
Odpovedať
Pozeram ze radopp je spat
Odpovedať
Musím súhlasiť s @abobo . Som.totiž ten typ ktorý tomu až tak nerozumie aby sa do toho púšťal sám. Príspevky tu na MS som si prešiel podrobne asi všetky 😁 ale radšej by som konzultoval s projektantom ktorý už za sebou takéto stavby má. Nechcem ísť za hociakým človekom preto tu hľadám niekoho s osobnou skúsenosťou.
Odpovedať
Profilova fotka
@koki63 skus oslovit createrra.sk su od NZ dakych 30 km... Niesu sice lacny, ale vedia co robia... ;-)
Odpovedať
@nudamodra hneď úvod tvojej rady je blbosť... práve pri bungalove sa PD dosahuje komplikovanejšie a drahšie ako pri dvojpodlažných domoch...
Odpovedať
@abobo Díky za radu. Pozriem čo sú zač a hlavne za koľko :-)
Odpovedať
@praktikman tomu nerozumiem. Prečo je to pri bungalove zložitejšie a nákladnejšie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@koki63 On ten @praktikman si myslí že keď v činžiakoch je menšia ochladzovaná plocha 1 bytu, tak aj poschodový dom má menšiu ochladzovanú plochu ako bungalov, ale nie je to pravda, plochy sú rovnaké. Tiež okná na juh a tým aj slnečné zisky vraj môžu byť väčšie v poschodovom dome, ale ani to nie je pravda. Radšej sa pýtaj ako sa dá spraviť PD jednoducho a kvalitne, vyracať rôzne fámy nemám čas. Toto fórum je plné kecalov.
Odpovedať
@abobo Čo je tažké na tom spraviť vzduchotesný dom? Stačí všetky časti spraviť murované a omietnúť, nerobiť nič montované.
Odpovedať
@nudamodra skús si niečo naštudovať o faktore tvaru budovy a až potom nás oblažuj svojimi radami...
Odpovedať
Profilova fotka
@nudamodra daj tvoj vysledok a potom si mozeme popisat znovu.... ;-) Ale pri pedantnej realizacii a rozumnom projekte sa k takemuto vysledku da dopracovat s akoukolvek konstrukciou...
Odpovedať
Profilova fotka
@praktikman hej tym bungalovom zacal najsamlepsie .... :-D
Odpovedať
@praktikman @abobo Píšete stále že sa niečo nedá a čakáte že budem zakaždým písať v čom sa mýlite a pritom sa mi posmievate? Takže si faktor tvaru budovy strčte niekam. Chcel som poradiť @koki63 , ak sa niečo spýta, venujem mu čas.
Odpovedať
@abobo Nezaujímajú ma papierove výsledky takzvanej pasivity. Zaujímajú ma čo najnižšie náklady, najvyšší komfort a spoľahlivosť. Sprostosti okolo energetického certifikátu sú nutné zlo ktoré sa vyrieši papierovo. Načo mám merať vzdutesnosť omietky?
Odpovedať
Profilova fotka
@nudamodra nie omietky, ale domu. Dobra tesnost domu moze spravit rozdiel aj 3 kWh/m2 a to je hodne vela. A faktor domu dokaze priam zazraky. Ak sa chce dostat na hranicu PD faktor tvaru je klucova vec chlape... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@koki63 ja by som doporucovala nekombinovat projektanta a stavebny dozor...ale to je moja skusenost. Projektanta skus: Soos - trosku svojsky clovek, ale uvidis... http://apesos.weebly.com/ Hoferica mladsi: http://www.hold.sk/projekcna-cinnost Mne robil projekt Thomka, ale nebola som az tak spokojna co sa tyka info o NED a PD... Stavebny dozor. Nam robi stavebny dozor p.Anda -AV PROJECT, s.r.o. S nim sme spokojni, ale tiez si treba zvyknut na jeho styll :-D Je aj projektant, statik a stavebny dozor, takze na stavbe vedel riesit vela veci co bolo treba... napr.nam kreslil dodatocne oporny mur, chceli sme zmenit nejake veci na terase, tak to vsetko prepocital a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo @praktikman Že sa vám vôbec chce s tým radoppom naťahovať, už by ste podľa jeho povesti mohli vedieť že stačí varovať nových ľudí čo ho nepoznajú a počkať kým mu zasa raz zmažú profil. @koki63 Ja ti chcem len poradiť že nemusíš čítať príspevky od @nudamodra je to starý známy troll a jeho informácie nedávajú zmysel nikomu inému len jemu, tento problém zachvíľu vyriešia admini keď mu zmažú profil. PS Štastnú ruku pri výbere projektanta.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko jj mas pravdu
Odpovedať
@lenka_21 ďakujem ti veľmi pekne sa podrobné info :-) Svojský v čom, ak to nie je tajomstvo ? :-)
Odpovedať
@abobo Čo sa týka faktoru tvaru, bude to obdĺžnik 10 x 12,5...
Odpovedať
@martosko beriem na vedomie. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@koki63 no mne trosku vadil jeho styl... mozem napisat, lenze nechcela som, aby som ta zbytocne neovplyvnovala... Na mna posobil dost sebavedome, on vie vsetko najlepsie, robi vsetko najlepsie a je najlepsi. Taktiez sa mierne prejavil ako cholerik. Ja som nad nim uvazovala ako nad stavebnym dozorom a som rada, ze som si ho nakoiec nezvolila, lebo by podla ma by byval na stavbe asi casto konflikt a to som nechcela... Ale vraj je dobry v tom co robi...
Odpovedať
@lenka_21 no skôr hľadám niekoho na konštruktívny dialóg ale možno za ním zájdem a uvidím aký dojem na mňa spraví.
Odpovedať
@koki63 s p. Andom riesime tiez zopar stavieb kde je stavebnym dozorom. Robi to tak ako ma byt ziadne kompromisi a setrenie. Mozem doporucit.
Odpovedať
@gkrivanek to znie slubne...ďakujem za odporúčanie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?