Projektant na bungalov 13.5x14 v PO

Profilova fotka
Caute najde sa tu nejaky projektant na nas bungalov? A ako sa to pohybuje s cenamy a kedy je vsetko v jednom balicku myslim statika zdravotechnika atd ? Kedy je to uz privela a kedy k spokojnosti penazenky?prikladam nacrt ako by mal nas bungalov vyzerat..
Odpovedať
@07eriika Aj tak si to budete musieť navrhnúť sami, a kresličovi s pečiatkou sa snaž platiť čo najmenej. Použi Google, skontaktuj sa s viacerými, podebatuj a vyber si pre teba najlepšieho. Odporúčam menej chodbičiek, väčšie izby, terasu celú zakryť, vodu do kopy - kúpelňa, WC, kuchyňa blízko seba.
Odpovedať
Zohnat si kresliča je skvelý nápad v prípade ak sa vyznáte v stavebníctve a nepotrebujete nič radiť pretože nik rozumný vám pri nízkej cene radiť a zapodievať sa s vami nebude.. pretože mu to nezaplatí náklady... Odporúčam vám si pozrieť pár rodinných typových domčekov videla som dosť podobných a tam na projekte ušetríte .. samozrejme ak ho budete chcieť bez zmien.. @polystyren na bungalov netreba ani pečiatku.. stačí to zdokladovať diplomom alebo živnosťou v danom obore... takže stavebný inžinier.. dokonca človek s maturitou so stavebnej školy (kreslič) stačí ;)
Odpovedať
Áno, kreslič je jedna vec druhá vec je nájsť niekoho kto sa nato pozrie odborne a poradí, čo to aj ušetrí. Čo sa týka dispozície ešte by som na nej popracovala, minimalizovať chodby, rohy, a pod. Ak chcete vstup z garáže priamo do domu mieša sa Vám tam čistá a špinavá zóna, (z garáže okolo spálne do chodby sa vyzliecť - prezuť) , v chodbe priestor na skriňu na oblečenie trošku málo- ak je to plánované iba na topánky tak stačí , ak na zavesené kabáty v skrini málo (hĺbka min 50cm) - aspoň proporčne- neviem či je to kreslené v mierke. Takisto si skontrolovať priestor v zadnej kúpeľni medzi wc a sprchou,
Odpovedať
Preco si nevyberiete hotovy projekt, ak chcete usetrit na architetovi? tato skica nieje dobra, projekt a dobry projekt nieje len otom ako rozlozit izby a kde chcem mat terasu.
Odpovedať
@atlaska suhlas
Odpovedať
Profilova fotka
Prave preto sem pisem ved nikto nepovedal ze ta skica je super ja som vdacna za kazdu radu ,ak mi kazdy radi ze radsej kupit projekt niektore dobre duse mi nieco poslali do posty,takze rozhodne nejdem hlavou proti muri...dakujem za kazdy postreh :-)
Odpovedať
@07eriika Presne tak, z každej rady, z každého projektu... si vyber to najlepšie, čo ti vyhovuje. Pochybujem že architekt bude s tebou sedieť hodiny a vysvetľovať všetko okolo domu. Každý sa má zamyslieť nad svojim domom sám, architekt len "doladí detajly". Ak chceš pomôcť s návrhom domu, daj sem náčrt pozemku a okolitých pozemkov, vrátane cesty a stavieb. A napíš všetko čo sa ti zdá dôležité, napríklad či máš pri pozemku plyn, alebo sú nejaké úradné obmedzenia vo výške domu. Snaž sa zisťovať podstatné veci, detaily realizácie nechaj na remeselníkov, inak sa utopíš v číslach a návodoch.
Odpovedať
Nemáš náhodou krátku šírku? Koľko m má garážová brána? Nájdi si takého architekta, ktorý ti vyhovuje aj kvôli pozemku. Ak máte pozemok do kopca, tak ti bude treba aj statika a pod. ...
Odpovedať
vobec nemas pravdu,ze architekt doladuje detaly, architekt je od toho aby navrhol co najlepsi dom pre daneho klienta,podla jeho poziadaviek a pozemku - teda nie toto som si nakreslil a tato to chcem, ale chcem dve detske zby, saunu, kuchynu oddelenu od obyvacky, sklad, velku garaz,lebo ame vela sportovych potireb,bazen.......................a necha sa architekt pracovat a az POTOM sa doladuju detaily,ked je navrh dva tri od architekta na papieri. @polystyren
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem polystyren ako pises ...kazdy ma iny pozemok inak otoceny a ine poziadavky kde si myslim nase niesu nijak nadstandartne a hlavne iny rozpocet...u nas nieje problem najst pekny projekt je ich vela a je z coho vyberat ... A ked sme hladali nieco konkretne a ziadali o nejake male upravy chceli za to salene peniaze tak potom preco nie zaplatit si projektanta a ten mi to urobi ako si zelame mi k vztahu polohy a rozmerov a orientovania pozemku...nas pozemok je siroky 20.77 a dlhy 37.ak sa chcem drzat 2 a 5 z kazdej strany dostanem sa k nejakym 13 metrom sirky domu..poemok je orientovany sever juh, co je super ale ak necheme mat spalnu pri detskych a deti nechceme ukracovat o slniecko musime mat spalnu na severe..dalej garaz so vstupom do domu inak nevidim zmysel vstavanej garaze..so severu aj hlavny vstup.samozrejme kuchyna s obyvackou kupelna a extra wc ..dalsia vecna ktorej sme sa vzdy potkly bola terasa chceli sme ju prekytu a vacsiu aspon pre stol pre siestich a hlavne aby nebol rovno nalepeny na okna detskych izieb...ono to nieje zase tak tazke ale ak sa snazite najst ten konkretny naj zrazu istite ze asi vase poziadavky su asi nemozne...a to pritom naozaj menyslim ze je to nieco extra..
Odpovedať
Profilova fotka
Sorry za chyby bolo to pisane cez telefon...
Odpovedať
Profilova fotka
K tym chodbam sa naozaj priklanam su tam nezmyselne aj ten vstup uz spominany z garazu okolo spalni... Ale vravim preto je tato stranka vdaka za nu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prave preto,ze mate dajme tomu trochu nestandartne poziadavky,treba vyhladat architekta-ten je od toho,aby ich zakonponoval do domu. Ma nato skolu a aj urcite mentalne dispozicie-talent ,aby dom mal myslienku a odzrkadloval co najviac vase rodinne zvyklosti,zaroven ,aby splnal iste normy, mal kompoziciu, linie......
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim :-)
Odpovedať
Na návrh domu stačí zdravý rozum. A nebude mať šajnu o stavbe, odkiaľ bude vedieť či dobrý projekt?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@aaaprojekty reklama zadarmo... tak to aj ja ponúkam projekty :-) všetci si sem napíšme, že niečo ponúkame
Odpovedať
potom aj ja ponukam projekty @blacksr (a onahlasujem @aaaprojekty )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?