Projekt rodinného domu pod Tatrami

Profilova fotka
Ahojte všetci :) prosíme Vás o názor na náš projekt, ktorý sa bude realizovať tento rok. Ďakujeme krásne za každý názor. ;-) V projekte nemáme ešte celkom vyriešené okná. Ale aj to bude. Teraz hlavne dispozičné riešenie domu musíme poriešiť. PRÍZEMIE: Chodba kde je červená čiara bude uzavretá len na projekte ešte nebola zmena zakreslená. Neviem sa stotožniť s uzatvorenými schodmi z oboch strán(podľa mňa je to škaredý tunel). To by som potrebovala vyriešiť. Jedáleň a obývačka bude otvorená galéria. MEDZIPOSCHODIE: Spálňa a kúpeľňa. Samostatná doska. Garáž bude mať výšku minimálnu aká sa bude dať cca 2,10 m a taktiež aj technická miestnosť. Potrebovali sme šetriť centimetre na spálňu a kúpeľňu aby sme dostali čo najviac cm keďže nám tam vadí strecha. POSCHODIE: 3 izby síce bez kúpeľne ale dúfam že sa s tým naše budúce deti vysporiadajú. Budú musieť zísť 3 schodmi :D Za mňa najradšej by som tam mala aspoň WC ale fakt neviem kde ho dať. Vizualizácia domu... Prvotný náhľad (okná musíme ešte doladiť) Musela som Vám pridať aj aký kráľovský výhľad budeme mať ;-) Všetkým prajeme úspešný Nový rok 2018.
Odpovedať
1
2
Vyhlad naparadu :-) Dufam, ze Ti to v buducnosti nezastavaju dalsimi stavbami. Nerozumiem tomu schodisku, tak ako je to teraz nakreslene, tak sa nedostanes do spalne a do kupelne. Inak spalnu nad garazou ny som tiez zvazil. Inak prekrasny dom a este krajsi vyhlad
Odpovedať
Profilova fotka
@patriciamuska projekt vyzera byt premysleny, projektant sa vyhral. Co mne osobne by naozaj vadilo, ze nemate ani jedno samostatne wc🤔uz to, ze horna kupelka je vpodstate k dispozicii pre 4izby a bohuzial wc zase len vramci nej. Ako planujete vyuzivat priestor galerie?
Odpovedať
Boze,tie satniky.......co Vas vsetkych k tomu vedie...z krasnych izieb narobite kutice kvoli handram ,aj tak do tej izby musis vojst , naco tie priecky? A ta spalna nad garazou ma kde okna.? A Vy ste Bastrnakova pribuzna? Lebo taky dom ,pod Tatrami nepojde pod 250 tis a to uz je palka , no a kurit to tiez nebude sranda...A pod 225 cm nerob nic ,ani garaz ,minimalne garazove vrsta su sxv 240x210 cm a treba ti aj preklad aj miesto pre rolovanie dveri..
Odpovedať
Ak budeš mať ten nádherný výhľad z tých veľkých presklených stien tak si spomenies na môj príspevok: keď ti od Slavkovskeho začne v zime fúkať vietor tak si oblečiete vetrovky aby ste si ho vychutnali a budeš rada ak tam pribudnú aspoň 2 ulice s domami. Ver mi 43rokov som býval pod Tatrami. Aká je to lokalita ak sa smiem opýtať? Tipujem Poprad- Veľká?
Odpovedať
Alebo Veľká Lomnica.
Odpovedať
To mi pripadá skôr na Malý Slavkov
Odpovedať
@jurkoboss Spodok schodiska je na bodke, šípka smeruje dohora... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prizemie si myslim, ze celkom ok, len poschodie, tam ma celkom metie ten satnik, spalna bez okien a taktiez jedna kupelna. Radsej by som zo satnika vzala a spravila tak kupelnu aspon aby tam wc, sprchovy kut bolo. Aby rano nebola bitka v kupelni. A taktiez samostatne wc na prizemi by bolo fajn ;-)
Odpovedať
@dedo758 vsak prave :-) Bud tomu teraz nerozumiem, alebo si to neviem predstavit. Ale vychadza mi to, ze pre schodisko to musi byt na podlazi otvorene a preto neviem, ako chcu vchadzat do spalne a do kupelne, ked je tam schodisko. Alebo je to na poschodi otvorene len na tie 3 posledne schody? Ja mam bungalov, preto som v tomto amater :-)
Odpovedať
k tym schodom: Mozu ostat tam kde su, zavisi od ich riesenia, ak sa sa tym architekt pohra a vymysli ine ako betonovy monolit, tak mozu byt az po priecku v technickej vyriesene ako "letme schody" ukotvene len v priecke ku kuchyni a priecku medzi chodbou schodami zrusit az po priecku technickej. Sice bude treba pospekulovat aj nad spajzou ale da sa. ale ta sa objemovo zmensi minimalne, vsak aj tak tam je len nizky odkladaci priestor V satniku na medziposchodi by som na ukladanie viac vyuzila spolocnu stenu so spalnou, ale to je uz len detail. Predpokladam, ze este niekde do spalne date okna rohova vana je velmi neprakticka na udrzbu, na to kolko miesta zabera neposkytuje o nic viac pohodlia oproti klasickej prisadenej k stene. Neviem kolko vas tam bude byvat, ale ak bude WC v hlavnej kupelni pri vacsom pocte osob budete behat hore dole po dome aby ste si rano ulavili a aby ste spachali hygienu bez fronty pred kupelnou ako v amerických komediach
Odpovedať
Profilova fotka
ak máte peniaze na takýto dom, tak obetujte na dobrého architekta a konštruktéra, vráti sa Vám to. Toto je z prevádzkového pohľadu zmätok. Dôvod: nevychádzajú mi výšky, tepelné straty nekonečné, prevádzkové čiary sa prekrývajú,
Odpovedať
@jurkoboss Zdola 15 schodov, medzipodesta s "odbočkou" do spálne a kúpelne, zvyšné 4 schody na hornú chodbu. Keď tak nad tým rozmýšľam, tak ako @daralbajda píše, pri normálnej výške garáže 2,5 metra, normálnej izoláci podlahy v spálni vzhľadom na garáž pod ňou, vychádzajú spodné izby 3 metrové... Len tá tech. miestnosť pod kúpelňou bude ako garáž, 2,5 metra.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jurkoboss Vstup je od krbu. Pokračuješ na medziposchodie(skoro 2. poschodie) 14 schodmi, tam sa nachádzajú dvere do spálne a samostatnej kúpelne. Na druhé poschodie už len 3 schody. :-) Spálňa a kúpelňa by bola inak na druhom poschodí ako aj tie 3 izby. Ale tak ako som hore spomínala, že miestnosti pod spálňou a kúpeľňou budú mať znížený strop tým pádom cca tri schody sú ten rozdiel. Prečo myslíš, že nad garážou spálňu nie?
Odpovedať
@patriciamuska To foto je na S, SZ? Z ktorej strany bude cesta?
Odpovedať
Profilova fotka
@patriciamuska Ste si istý že potrebujete šesť izbový dom a to ešte miesto na ďalšie dve izby ste vyplytvali na otvorený strop v obývačke. Čo sa týka pôdorysu spodok je celkom fajn ale ten vrch nevychádza výškovo ani mne pozrite sa na priečny rez, podľa vyzualizácie sa v spálni nebude dať postaviť tak dva metre od steny čiže do toho šatníka sa ti toho až toľko nezmestí, okno v spálni ti vychádza jedine za posteľou. Aj tie ďalšie izby budú v reze vyzerať ináč keď sa do toho premietne rovina strechy, napríklad tá izba pri tej galérii bude mať len strešné okno alebo sa tam pridá ešte vikier, tie dve izby oproti zasa na to aké sú veľké majú dosť malú plochu okien. Dom je veľký snaží sa tváriť luxusne ale jediné čo je luxusné je ten otvorený strop a tá otvorená chodba na poschodí ináč to je bieda. Ešte taká otázka ak by si mohla prezradiť aký je odhadovaný rozpočet na takýto dom. @dedo758 tie najväčšie výhľady sú na juho-západ na výkresoch je to označené
Odpovedať
@martosko To vidím, len čo je ne fotke JZ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 Tak snáď by sa tým nechválili keby to bolo z opačnej strany, ako tie najväčšie presklenia a bol by to výhľad z kúpeľne alebo technickej miestnosti :-|.
Odpovedať
@martosko Výhľad to môže byť - aj zo dvora... :-) Aj u našich je taký, zo severných okien chodby a špajze - a zo dvora... @patriciamuska Tak ako to je s tými svetvými stranami na fotke? :-)
Odpovedať
@martosko kde presne budete staviat domcek ak sa mozem opytat
Odpovedať
Profilova fotka
@anka2016 To asi nemala byť otázka na mňa ale na @patriciamuska či
Odpovedať
@martosko jasne...prepac nejako som si Vas pomylila :)
Odpovedať
@patriciamuska dakujem za vysvetlenie, uz rozumiem tym schodom :-) No a preco nie spalnu nad garazou? Neviem teda aka bude skladba a konstrukcia celeho domu. Byval som v bytovke na prvom poschodi a pod nami bola susedova garaz. Vzdy som vedel kedy prisiel. Vzdy bolo pocut take nejake dunenie. Dokedy mal zapnuty motor tak tam boli rusive hluky a chvenie.To by som vo svojom dome teda nechcel.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurkoboss ak je toto jediny problem, tak je to otazka garazovej brany. Mame tiez izbu nad garazou, cice len posilovnu, ale ked niekto branu otvara nepocut a necitit. Netreba instalovat nieco, co pri otvarani budi aj susedov vo vedlajsej ulici😊
Odpovedať
@jurkoboss ale vsak to je vyhoda. Pani domu bude vediet kedy dorazila polovicka a nastartovat valok :-D
Odpovedať
@zita19 ty mas nejake zle skusenosti s polovickou....aspon tak to citit z tvojich prispevkov...
Odpovedať
@daralbajda nie, po 40 rocnom manzelstve je krasne vycviceny ;-) Uz ani fusekle nenechava tam kde ich zlozi z paprciek, co povazujem za svoju zivotnu vyhru :-N
Odpovedať
@zita19 ako keby som pocul moju jezibabu....
Odpovedať
@daralbajda kazdemu podla zasluh ;-)
Odpovedať
@wewika1 otvaranie a zatvaranie brany je jedna vec. Ja ale hovorim, ze ked je vo vnutri garaze nastartovane auto, tak dunenie a chvenie sa prenasa dalej do domu. A v spalni by to bolo ozaj velmi zle
Odpovedať
@martosko Tie veľke okna určite niesu otočene k Tatram
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?