Projekt rekonštrukcie domu - zhodnotenie

Ideme rekonštruovať dom (súčasť dvojdomu). Prikladám náčrtky pôdorysov - robil som ich ja, nie projektant - ak by náhodou niekto kritizoval kóty a podobne :-) V súčasnosti dom pozostáva iba z prízemia a suterénu - snažili sme sa zachovať čo najviac z pôvodného prízemia, preto ide o kompromis, asi ako vždy pri rekonštrukcii. Zaujíma ma Váš názor na projekt. Už mám stavebné povolenie, takže veľké zmeny už neplánujem.
Odpovedať
@johnny14 rozlozenie miestnosti v pohote, jednoduche. len trosku asi ten obyvaci/zariadenie priestor ucesat, ale to to ma cas, sa zabyvate, zistite, co a ako :)
Odpovedať
@zuzka60 a čo také by sa malo učesať v obývačke? :) prikladám svoje vizualizácie - ako nejako by to mohlo približne vyzerať - aj keď je to len orientačné
Odpovedať
@johnny14 co by mne neladilo (nemusi vam samozrejme) - krb ti zhrieva sedacku, ani pohlad ani teplo do priestoru (otocit sedacku? alebo sa nedat take U?) - tv vyosena mimo sedacky, a aj ked je to teraz zvykom takto ju davat na predel, pohyb v kuchyni by mi rusil sledovanie (nejde o rusenie vnimania, ale rusenie pohladu-namaha pre oci, nespravne osvetlenie...a tak) -stol v jedalni - preco je oprety o stenu? mate tam dost miesta, nemusi byt "zasuvacie" sedenie (uhni, prejdem do rohu...), ale moze sa pekne z oboch stra dat prejst
Odpovedať
@zuzka60 rozmýšľal som na začiatku - či krb a telku nezameniť, ale mať krb tam kde je na pláne telka malo viac nevýhod (komín by zavadzal hore v izbe, a TV by bola viac ako 5m od sedačky). Ale máte pravdu, že to môže byť pre oči namáhavejšie, keď sa bude niečo diať v kuchyni, ale zase z toho rohu kde je gauč, by tá TV stena cca 1,6m, mala brániť, aby z toho miesta bolo vidieť do kuchyne. TV by mala byť zavesená na stene a trocha naklonená smerom ku gauču. Ten jedálenský stôl súhlasím, tiež asi nebude opretý o stenu, ale bude tam aj 6 stolička. A sedačka keby aj bola Učkova určite ju nechcem ako na vizualizácií, ale tá strana od krbu by musela byť určite bez operadla a vzdialenosť krbu je minimálne 1m od kraju sedačky, ale možno by bola iba rohová.
Odpovedať
Ak aj je tá zástena nosná vymenil by som ju za jeden jokel "O" profil 12x12 hrúbka steny 5mm. Nejaká tá privarená platna hore dole. Ak nosná nie je zrušiť. Na jej mieste potom ostrov, ktorý by bol súčasne jedálenským stolom a skriňami, ktoré sú za zástenou potiahnuť kuchynskú linku. Ak už vykurovacie teleso, namiesto toho obrovského krbu menšiu dizajnovú piecku a na tú istú stenu TV. Miesto pre TV je zlé, bude sa v ňom počas dňa odrážať svetlo z okien (skús si to s tabletom resp MT). Ale myslím, že táto dispozícia tu už raz bola a na tú zástenu v kuchyni máte niekto svoje dôvody. Môj názor, že škoda, lebo dizajnovo zabila celý pekne sa črtajúci veľký priestor obývačko-kuchyne a robí z toho panelákový byt. Posledná rada. Celé to bude stáť desiatky tisíc, (7 len kuchynská linka) preto ja by som na tvojom mieste investoval pár stoviek do šikovného dizajnéra, alebo architekta, čo na to hovorí ten, čo to dlhé roky študoval.
Odpovedať
@pripad001 tá TV stena nie je nosná. Už som to tu raz písal, že po rodinnej porade sme spravili kompromis a spravili takýto polootvorený priestor. Ja by som možno aj za ten ostrovček bol, ale práveže tá obývačko kuchyňa nie je až taká veľká (35m2) a ten ostrov bude dosť v priestore smerom so obývačky. Mne sa páčia ostrovčeky, ale vo veľkých obývačkách. A za klasickým ostrovom sa na barových stoličkách nie každý naje. A klasický stôl tam do stredu izby už dať kvôli rozmerom nemôžem, musel by ostať tak či tak tam kde je teraz. A keby bola telka, kde krb, tak z väčšiny miest (keďže dlhšia strana gauča by bola pri stene bez okien) by sa muselo na TV pozerať zošikma. Aj keď ani teraz to nie je najideálnejšie aj preto spomínané svetlo z okien - problém to bude skôr v zimných mesiacoch a na večer - jednoducho sa krajné okno zastrie. A je tiež pravda, že ten megalomanský krb určite taký nechcem, proste klasickú krbovú vložku a obmurovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?