Projekt posch. domu na svahu

Ahojte , mám pozemok na svahu , ktorý sa zvažuje nie rovno s hranicami pozemku ale šikmo. Sklon je vlastne na juh. Prikladám situáciu. Na ľavo je taký menší drevený dom, vpravo novostavba "bungalovu" spolovice podpivničeného ale zdola je pivnica na úrovni terénu". Ja rozmýšľam nad domom s obytným podkrovím so sedlovou strechou a na juhu s vikierom - taký širokým s dvoma oknami. Dom cca 10,5 x 9,5, strecha rovnobežne s cestou. Spolovice podpivničený. 1NP, kuchyňa, obývka, izba, WC so sprchovým kútom. Podkrovie 3 izby a kúpelňa. Pivnicu by som nerobil ale nechcem byť utopený pod cestou tak aspoň spolovice by som podpivničil. Aj tak to bude vlastne na úrovni terénu. Horný severný roh stavby by som dal na výšku asfaltu, už pravý východný by bol ca 1 m nad úrovňou terénu. Dolný pravý roh cca 2,4m nad úrovňou terénu . Neviete mi poradiť nejaký projekt , ktorý by bol vhodný ? Zas odspodu to bude asi dosť vysoké. Tiež rozmýšľam ako dať izbu a kuchyňu, či kuchyňu na SV roh a izbu na JZ alebo naopak. Kotolňa JZ roh v pivnici. Najskôr som uvažoval o dome s garážou ale akosi mi to nevychádza na šírku pozemku. Dom by mal byť umiestnený 2 m od ľavej hranice, bude to síce 5 m od toho ľavého domu, ale pri kúpe (pôvodne pozemok patril k tomu domu) majiteľ súhlasil so stavbou domu 2m od hranice v kúpnej zmluve. K pozemku je aj prístup odspodu, ale je to veľmi úzka asfaltová plocha, za ňou je potok.
Odpovedať
kokso, to nepoznáte iný geometrický útvar len kocku? Neuveríte ale ľudia už dokázali postaviť domy aj s rôznobežnými stenami. Do svahu sa dajú úžasne umiestniť stavby, ale chce to skúseného architekta. Nechceš sa vydať radšej touto cestou?
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi radi sa na túto cestu podujmeme :) Poradíme, vymyslíme. Navrhli a zrealizovali sme už mnoho domov do svahu. Skúste nahliadnuť do protfólia tu na MS alebo na našom webe :)
Odpovedať
@slavoslav kocka je len pre znázornenie približného umiestnenia a veľkosti o ktorej uvažujem
Odpovedať
- nekupuj katalogovku, daj si dom naprojektovat..krasny pozemok kde mozes vyuzit jeho orientaciu aj svah ;) - moj typ je na dvojposchodovy dom posunuty o pol poschodia :) takze na jednej strane domu polozapustena pivnice a nad nou nocna cast domu s izbami a druhu polovicu domu kuchyna a obyvacia izba. Denna cast by sa dala osadit pekne na pozemok takze ti vznikne vstup rovno na terasu bez velkeho prevysenia ;) hladaj sikovneho architekta a neboj sa dat za dobry projekt viac penazi.. vrati sa ti to na dobrom fungovani domu s pozemkom ;)
Odpovedať
@debora_7 tp myslíš asi dom s rovnou strechou, však ? JA som chcel radšej normálnu sedlovú. Nejaký link na podobný dom ako myslíš nemáš ?
Odpovedať
@tino2 no plocha ma ani nenapadla :) samozrejme aj ta sa da, ja som mala bud na mysli dve pultove strechy oproti sebe v sklone, alebo sedlova klasika s vyssim stropom v dennej casti a pripadne priznanym krovom :) ak sa mi podari najst hodim inspiraciu ale nenachadzam na rychlo teraz
Odpovedať
@debora_7 ďakujem, pultovú by som tiež moc nechcel. AK by si niečo našla bol by som rád, zatiaľ som na klasike dole spolovice podpivničené, potom 1 NP a podkrovie
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
niečo som si nakresli, zatiaľ suterén a 1NP, podkrovie ešte nemám
Odpovedať
čo by ste urobili inak ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?