Projekt murovaného domu - stavba montovaného - čo bude treba?

Chcel by som Vás poprosiť o radu, máme vybratý katalógový projekt a s nejakými zmenami, by nám úplne vyhovoval, ale projekt je na murovaný dom. Nie som v tomto moc zbehlý, tak ak by mi niekto mohol vysvetliť, aký je postup, ak chcem stavať montovanú drevostavbu, bol by som veľmi vďačný.
Odpovedať
Já osobně si myslím, že pokud chcete stavět legálně, musí se nechat projekt předělat na dřevostavbu od autorizované osoby.
Odpovedať
@splk Stavaj podľa projektu a nešpekuluj. Drevo v konštrukcii domu nepoužívaj, môžu v ňom rásť huby, ľahko horí, je zložitý, prehryzú ho zvieratká.
Odpovedať
ak staviaš svojpomoc určite si prerob projekt ak ideš montovaný... ak firma je to na zvážený na montovanom je viac detailov ktoré treba spraviť dobre, treba aj dobrého dozora
Odpovedať
@radopp radopp ty si iny orgán
Odpovedať
postav murovany, a bude po probleme. Radopp trochu prehana, ale ma pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyberte si firmu na dodávku, tá si projekt prerobi aj s Vašimi zmenami.
Odpovedať
My ideme stavať montovaný drevodom. Projekt sme si dali spraviť u architekta, ktorý na nete našiel dajaké rozmery montovaných drevodomov. Potom sme dávali cez net naceňovať a keď sme si vybrali firmu, tak sa projekt musel zas prerábať, lebo nám ten architekt naplánoval o polovicu tenšie steny, aké robí firma, čo nám ide stavať. Takže moja rada znie: Najprv si nájdi firmu, ktorá ti montovaný drevodom postaví a s nimi si sprav projekt, aký chceš. Viaceré firmy sú také, ktoré netrvajú na svojich projektoch, ale ti spravia projekt podľa teba. Ak si chceš dať ale predtým naceniť ten dom, ktorý ideš stavať, tak poposielaj firmám ten projekt, ktorý si našiel, aby si aspoň vedel, aké sú cenové rozdiely jednotlivých firiem. Škoda, že nás to tak nenapadlo. Samozrejme, keď si už vyberieš firmu, spravia ti tvoj projekt, keďže tam chceš zmeny, cena sa bude líšiť, ale to by sa líšila aj u ostatných firmách, takto budeš vedieť, ktorá asi koľko pýta. Keby drevo nebolo odolné, ako píše tam pán či kto to je hore, tak by sa drevodomy nestavali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?