Problematický pozemok - čo sa dá vylepšiť v projekte ?

Ahojte, viete niekto kreatívny a znalý poradiť čo by sa dalo zlepšiť, či vymyslieť na tomto predbežnom projekte, aby ostalo čo najviac zo záhrady použiteľné ? Pozemok (600m2) je na rohu ulice. Hospodárska budova zostáva. Pozdĺžne krajom pozemku ide NN (zelená čiara v poslednom obrázku), takže meter z každej strany musí byť ochranné pásmo. Nie som si napr. istá tým L-kom a terasou pred kuchyňou, pretože z kuchyne je po plot len cca 6m a ulica ..nebolo by lepšie to mať ako obdĺžnik a celú terasu zo strany východu z obývačky? Lenže ak ako obdĺžnik, tak zúžiť stojisko pre autá? Pretože z druhej strany už sa blíži ochranné pásmo NN, takže neviem na isto či je tam ešte nejaký priestor na stavbu voľný. Čo už som si tak na fóre prečítala : 1. prízemie - ideálne nemať technickú miestnosť pri spálni kvôli hluku, ale keď má byť krb plnený z technickej tak ako ? nestačila by nejaká izolácia? hrubšia stena medzi miestnosťami ? alebo radšej plniť krb spredu a dať tech.m. inde? 2. prízemie - chýba mi šatník, ideálne v spálni 3. poschodie - spálňa priamo pri detskej - opäť nejakú izoláciu? hrubšiu stenu?
Odpovedať
Ahoj, Nedala by sa ta kupelna 1.3 nejako napchat do technickej? Ma to byt spinava technicka alebo cista? A ta technicka rozsirit mozno o meter na ukor kuchyne a obyvacky? Aj ked to vyzera na nosny mur. A z tej kupelne by bol dolny sklado-satnik? Uprimne neviem aka hlucna vie byt technicka miestnost. Este by som otocila dom v smere hodinovych ruciiek o 90°aby ste mali viac juhozapadneho slnka do domu ale to by ste obiehali cely dom aby ste don vosli hlavnym vchodom 😄 (ak som napisala blbost tak sa ospravedlnujem ludom co sa tomu rozumeju)
Odpovedať
@kitycat no teoreticky by mi nevadila sprcha ani v technickej, celkom si to viem predstavit, dakujem za napad, prednesiem ho doma 😄 a technicka ma byt asi čista ? 😄 dom moc nenaotacame, nie je moc ako 🙂 no len teda trapi ma ten hluk z technickej, kiezby niekto vedel odpovedat 🙂
Odpovedať
@1bubko2 no neviem vi to cim planujete vykurovat v krbe narobi bordel alebo nie a ci tam chces mat mop a taketo srandy... Sprcha tam snad nebude vadit. A este by som si ja dala pracku susicku hore... Ci budete nosit spinave pradlo hore dole po poschodi ked satniky su hore?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ten co kreslil by ti mal vediet odpovedat najpresnejsie. Ake boli vase poziadavky? Predlozil vam navrh, povedz mu co by si nechcela. Parkovanie aut za sebou/vedla seba. Vyhody/nevyhody. Skrina vo vstupe je pre vas dostatocne velka? Sprchovna je minimalna, moze sice postacit dvom ludom, no ak ste mohutnejsej postavy, nebude to pohodlne a starsiemu cloveku tiez nie - vytocit sa tam - s otvorenymi dverami. Povedzte mu ze vam chyba ulozny priestor v dolnej izbe. V technickej je zakresleny krb, bojler, pracka, susicka? Cim budete kurit a kam pojde jednotka kurenia? Budete mat rekuperaciu a kam pojde pristroj? Ten bojler sa tam cez tie zakreslene dvere nezmesti. Spodne WC za zda byt miniaturne. V kuchyni ma byt rura vo vyske? Kde? Pri chladnicke? Je tam okno, nezmesti sa. Pytas sa na terasu, ale terasu mas na V, z obyvacky. Na juznej strane to vyzera ako presah strechy proti juznemu slnku. Ked chces plnenie krbu zozadu, nechaj zo zadu, bude na vas, chodit vecer v zupane z vykurenej miestnosti do studenej TM. To uz popozeraj temy o krbe, ci ano/nie ako. Najdes tych, co su za, tych co su proti. Horna kupelna pre styroch je tiez mala. Dvaja ludia spolu pri umyvadle ltt. Kde budu zavesene 4 mokre osusky? Kde sa bude prat spinave pradlo? Nosenie hore/dole. Umyvadlo vo WC vpravo hore do kuta, dvere zvacsit na 70 a dat prave otvaranie (otocit) Do satnika dat okno. Postel je asi otocena takto aby bola na sever. O hluku a izolacii neporadim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?