Pripojenie venca - máte s tým skúsenosť?

Profilova fotka
Ahoj, chystáme sa rekonštruovať plus robiť prístavbu na ľavu stranu domu. Projektant nám povedal že budeme musiet zburať veniec aby novy boli cely sučastou domu. Moja otazka znie neda sa to nejako proste previazať tak že sa tam navrtaju diery a spoji sa to so železom a tekutou kotvou ? Keby robime nadstavbu pochopim že tam bude dalšia obrovska vaha ale my nato dame len novy krov. Ma niekto s tymto skúsenosti? Rad by som sa tomu vyhol ale keď sa inak neda pojde sa podľa planu. Pridavam foto. Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
@tana134 neviem ako ma byt ta pristavba rozmerovo, vyskovo, polohovo previazana s domom, ale moznoze to bude tak, ze novy veniec bude v rovnakej vyske aj na pristavbe aj dome, ako jeden celok. Pripadne po obhliadke usudil, alebo dal na odporucenie statika, ze komplet novy veniec. Otazkou je aj aky bude novy krov, ci to bude to iste co predtym alebo sa tam budu menit rozmery nosnych prvkov alebo typ krovu ako taky. Kazdopadne ten projektant a statik budu zodpovedni za stavbu, tak ked povie vymenit, tak vie preco. Alebo skuste ineho projektanta, mozno povie, ze vas napad postaci alebo vymysli daco ine. Dalej, ak podkrovie, ktore je teraz ako povala, bude pri rekonstrukcii zobytnene, tak tam su ine zatazenia a sily posobiace a musi byt nosny system na to nadimenzovany.
Odpovedať
Profilova fotka
@babi32 pristavba bude v tej istej vyske len sa dom rozsiri a na to pride nova strecha. Podkorvie nebude obyvane bude sluzit len ako priestor na sezonne veci. Ja sa ako otom hadat nebudem ked povie ze to ma ist dole tak to pojde. Chcel som len sa popytat ci su aj ine alternativy.
Odpovedať
Profilova fotka
Tento typ domov ani veniec nemaval zvacsa. Skus sa pozriet na com je polozena stresna konstrukcia lebo bol som v troch a takyto som aj ja kupil a po venci ani slychu. Strecha je samonosna so stolicou. Moja bola priamo na mure polozena a aj tie zvysne tri domy to tak mali.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr praveze tento dom ma veniec a ta rimsa je proste sucast venca je to v celosti odliate. Hej a strecha je samonosna polozena len na venci.
Odpovedať
Profilova fotka
@tana134 ani najlepšia kotva a ani nový veniec nezabráni odlišnému sadaniu prístavby, takže dilatácia. Krov sa stým vysporiada.
Odpovedať
Profilova fotka
@tana134 to si myslis alebo ti to niekto kto tomu rozumie povedal?? Nam stacilo vacsie kledivo a rimsa so vsetkym betonom bola dolu za chvilku. 😉
Odpovedať
Nikomu neodporucam dilataciu a oddelenie pristavby.Robil som aj tento sposob je vhodny pri vysokych budovach kde je stara zemina znacne skonsolidovana.Jednoznacne podkopat zaklad a podbetonovat aby bolo rovnake podlozie zakladania a zaklady v rovnakej hlbke , veniec treba dat aspon na previazanie a min 2 m na starom murive. Robil som pristavby ,dilatacia je velmi narocna na detaily , podbetonovanie a previazanie kapsami a vencom je lepsie,samozrejme nesmie ist o velmi vyskovo a hmotmostne rozdielne stavby..a veniec sa da pekne postupne podbetonovat a previazat po usekoch vystuzou...
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr to si nemyslím to som aj videl ze tam je veniec 😂 @daralbajda a podbetovanie základov jakoze po celej dĺžke kde bude prístavba? A koľko asi cca šírky keď povedzme ze základy sú do šírky 50cm?
Odpovedať
@tana134 nie , len tam kde sa pripaja k domu, treba zaklad stary podkopat aspon na hlbku 60 cm pod existujuci a musi to stacit,do novych zakladov by som dal vystuz a tie mury co sa pripajaju k domu by som spojil kapsami do kazdeho 2-ho radu a este nalezato nabil roxory ...a platnu prista vby by som zoprel na stary dom do drazky hlbokej 15 cm po celom obvode...a veniec by som previazal na cca 2m.so starym murom...ja som robil aj tak ze som po 3 m urobil dookola novy veniec 3 m , medzera , 3m a potom tie medzery znovu veniec a spojil....len ja som daval aj novy strop s inosnikmi a trapezovy plech +beton....drzi uz 15 rokov...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?