Presklenný dom

Ideme stavat domcek ktory nam navrhol architekt tak, aby bol poriadne presvetleny. Vela okien, vela obrovskych presklennych miest. Nieje to zbytocne? Nemoze byt vo vyssej miere unik tepla? Aj ked dnesne technologie a rozne druhy vam zarucuju ziadny tepelny unik? Aj koli sukromiu je to myslim neprakticke kedze budeme stavat v lokalite kde nam susedia budu dychat na chrbat :-D Ake mozne dalsie nevyhody su?Nevieme ci ich teda nechat alebo ich zrusit vo vacsej miere. Dakujeeem.
Odpovedať
Profilova fotka
Uniky tepla a strata sukromia... Myslim ze si si odpovedala sama...
Odpovedať
Profilova fotka
Zameraj sa na svoje predstavy o bývaní a sny, nie na predstavy architekta.
Odpovedať
ono to vyzera sice pekne ale obavam sa skor aj financii... ked chcete mat lepsie okna treba aj viacej penazi :-|
Odpovedať
presne tak ako píšu ostatní, navyše, môže byť aj celkom problém taký priestor zariadiť.... @lenuela258
Odpovedať
okolo takehoto preskleneneho bungalovu chodim casto a veru mne sa to nepaci ako sklennik...a to nehovorim o tom, ze im prazi v lete slnko stale, tak na jednej strane mavali zatiahnute a z tej strany, co je do ulice... sa ja zvedavec prizeram a nazeram asi az do hrncov, ked prejdem okolo...a nie som urcite sama:-P.. Tak podla mna strata sukromia, este aj plazmu maju velku a krasne od ulice mozes pozerat, ked postojis :-P ale to uz nerobim :-D
Odpovedať
my ideme na jar stavat dom a tiez sa nam paci presvetleny priestor,nevidim v tom ziadny problem,na okna pojdu pravdepodobne vonkajsie zaluzie
Odpovedať
Máš dom má veľa okien a predsa plánujeme pasív ;-) , je dôležité aké okná a hlavne sklá použiješ
Odpovedať
Profilova fotka
@tina2711 vonkajsie zaluzie? tak potom naco tam to okno je. @lenuela258 skus sa postavit niekde do sklenika a predstav si fungovat v takom priestore. Mam rad svetle a presklene priestory, ale s mierou.
Odpovedať
Profilova fotka
Bezne trojsklo izoluje ako 6cm polystyren, co je velmi smiesne, predstav si ze miesto muru mas 6cm polystyrenik a to je porovnatelna hodnota izolantu skla + ram to este zhorsuje, ale pri velkom preskleni ten ram nehra moc vyznamnu rolu... + Vacsina aj tak namontuje okno tak ze to moze byt aj 4-5cm polystyrenik ... Zhorsi parameter nevhodnym uchytenim... Mne zase presklenny dom pride ako vyklad na PRIORE.. Normalny ze komunisticky PRIOR kde su umelohmotne figuriny s kozuchom okolo krku.. Neni rozumensjie si urobit zimnu zahradu? A niektore miestnosti napriklad kde sa vacsinou iba spi mi pride tiez divne ze chcem mat presvetlenu spalnu? :-) A este co stale tvrdim, ze velke okno neznamena viac svetla oproti malemu... Velke okno bude vacsinou aj tak zatiahnute zaluziami lebo sa tam nebude dat vydrzat v lete. ;-)
Odpovedať
@mio23 Ahoj. Zateplit to trojsklo ( + 34 cm šedého ) a je to OK. :-D :-D :-D :-D Ahoj Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
si vsimnite ako su situovane a hlavne kde su postavene taketo presklenne domy ,trebars kuk nejaky casopis o byvani,,su to domy ,kde majitel nema problem ,lebo vlastni megapozemok,kde je najprv anglicky travnik,potom pekny park potom ten dom potom zas travnik a bazen a neviem co este,proste dom milionara,ktory ked ma aj vsetky styri strany domu sklene ,kam pozre tam vidi zelen a bazen a pod. a urcite nevidi dalsiemu susedovi do dvora a uz vobec nie na ulicu,lebo on ma vlastnu sukromnu pristupovu cestu,tak moze byt presklenny alebo aj cely skleny dom super,inak v nasich pomeroch,sused na susedovi,by som taky dom nechcela :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva to uz ale bude super sklo :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a este nieco,nechcela by som na takom dome umyvat okna,respektive to sklo :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 Malo ktory s tych domov v casopise je realita... Vacsinou je to vizualizacia na titulku aby sa predaval casopis... Sme lacna konzumna spolocnost, ktora sada na kazdy lacny A NEPRAKTICKY lep :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by som riesil velke skla, zeby som bol posadnuty hlupostami, tak okna davam dvojmo.. Kvazi 6 sklo :-D V dvoch radach aby som eliminoval uniky tepla...
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 a ako by sa cez take okno dalo pozerat, to uz radsej tu izolaciu na to sklo :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mariand namontujes si periskop :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Jedna vec sú úniky tepla cez zimu (takýto dom je vhodný do teplejších oblastí),v porovnaní s tehlovou stenou sú obrovské.Druhá je tienenie domu cez leto.Na celopresklenom dome je treba plnoautomatické vonkajšie tienenie rolety markízi .To tiež nieje lacná záležitosť.Predstavte si poloblačno na jar ,hodinu svieti slnko ,pol honihu je zamračené,hodinu sa pečiete vetráte polhodinu ok ,na tú hodinu potrebujete zatiahnúť žaluziu alebo roletu ,pozeráte TV raz svieti do očí raz je polotma.Raz vám je horúco ochvíľu beriete deku.
Odpovedať
@lenuela258 I tady platí - všeho s mírou. Obrovské prosklené stěny = velké úniky tepla v zimě a přehřívání v létě. Ale za mě - doporučovaná plocha oken (1/7 plochy místnosti) se mi zdá nedostatečná, nemám ráda tmavý interiér. Ale záleží i na dalších faktorech -orientaci místnosti vůči svět. stranám, účelu místnosti - u ložnice to určitě stačí apod.
Odpovedať
@lenuela258 co je to ela presklennych miest? Pre kazdeho nieco ine. mala by si sem hodit podorys,by sme vedeli kolko skla tam je. niekomu sa zda vela aj dve fr,okna v obyvacke 30 m2.
Odpovedať
Ahoj, my mame na dome vela okien a som velmi spokojna. To prehrievanie v lete... no prosim VAs, ved napr. toto leto boli celkovo mozno 2 tyzdne fakt horuce, inak nic strasne. A ked citam diskusie, kto uz kuri a kto este nie a aj s mega zateplenim, myslim, ze aj napriek unikom tepla sme na to ok. Zatial sme kurili iba 3 noci a teplota v dome nebola nikdy nizsia ako 22,5 C. Mam rada nas vyhlad, ci uz zo spalne alebo z obyvacky. Cez den su vsetky okna uplne bez akeho kolvek tienenia a az vecer sa zatahuju roletky, ale to je myslim uplne normalne. Neviem si predstavit, ze by som mala okna 1,5m * 1,5m. Tmave a stiestnene miestnosti nie su podla mojich predstav, ale zas kazdemu sa paci ine..... A samozrejme vsetko sa odraza aj od pozemku a susedov, ak ma sused dom meter od vasho, tak nie je co riesit..
Odpovedať
@zarrinka Dobrý den. Kopie : A samozrejme vsetko sa odraza aj od pozemku a susedov, ak ma sused dom meter od vasho, tak nie je co riesit.. V otmto případě nejlepší okno je zeď,čili stěna, nejlépe dobře zateplená. ;-) ;-) ;-) ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?