Predpísaný projekt

Profilova fotka
Ahojte. Chcem sa spytat, ci aj v inych mestach predpisuju, aky typ domu mozete - musite postavit. Chceli sme si velmi postavit bungalov, ale kedze je to vnovej stvrti a uz tam nejake domy stoja, odpisali nam, ze dom - bungalov je v sulade so stavebnym planom za dodrzania nasledovnych podmienok: Dvojpodlazny dom so sedlovou strechou, s kolmicou do ulice. Tak mi povedzte, co z toho ma bungalov.......?
Odpovedať
mata79 My sme v tom stavebnom pláne, alebo ako sa to volá, mali napísané že dom musí byť postavený aspoň 5 m od ulice, 2m od jedného susedného pozemku a 5 m od druhého susedného pozemku a čo sa týka domu tak tam bolo napísané : maximálne dvojpodlažný so sedlovou strechou štítom do ulice, čiže niečo podobné ako máte vy. A v tej novej štvrti čo píšeš sú aj nejaké bungalovy postavené, či len samé dvojpodlažné?
Odpovedať
Profilova fotka
Daska, tie rozmery, kolko od ulice nam tiez napisali. Bungalovy tam su, ale nie prave na tej nasej ulici. Chapem, ze vyssim domom ako dvojpodlaznym by sme susedom tienili, ale nizky dom by nikomu nemal vadit. Sme z toho smutni, pripadam si ako za komunizmu.... Ked vidim, ake ohavy stavaju v centrach, co sa tam vobec architektonicky nehodia, a ked si chce clovek postavit domcek svojich snov, tak ho obmedzuju.... Vidis, ale my tam nemame napisane maximalne. Pojdem tam asi este raz a osobne. Aby sme sa pochopili. Dakujem
Odpovedať
aj ja mam pocit, ze to bolo myslene max co mozes postavit.... bungalov by mali povolit..
Odpovedať
Kazda obec ci mesto maju uzemnoplanovaciu informaciu, myslim ze mozes byt este rada ze nieste pamiatkova zona - to by si tam mala cely kopec inych "predpisov" este aj rozmer okien ich clenenie farbu strechy....... stavali sme v pamiatkovej zone kde mame naokolo 4 komunisticke "kocky" ktore nikomu nevadili ale my sme museli dodrzat kazdu blbost ktoru si pamiatkari vymysleli.
Odpovedať
matka zrejme ta dvojpodlaznost je maximum,aby si tam niekto nepostavil 5poschodak. hlavne musite dodrzat kolmicu.sedlovu strechu mate predpokladam tiez,ak to nie je nejake kubisticke dielo. pochybujem,ze vam zakazu stavat bungalov.
Odpovedať
my sme stavali v lokalite, kde bolo vydane stavebne povolenie (satelit) a tam boli predpisane podmienky stavby... vyska domu, rozmery hranic od komunikacie, od susedov... vacsinu domov stavala jedna firma, ta mala vlastne aj to stavebne povolenie... a myslite si, ze sa toho drzali? ani nahodou, tie domy postavili ako im prislo a tak ked si chcel sused robit plot, zavolal geodeta aby mu ho vytycil a zistili, ze vlastne uz jeho dom stoji za hranicou jeho vlastneho pozemku, teda susedovi ubrali z pozemku... no bordel a chaoz... urcite tam zajdi aby si predisla zbytocnym nedorozumeniam
Odpovedať
Profilova fotka
No,nemozem najst to vyjadrenie od mesta, fakt tam musim ist osobne. Ale dozvedeli sme sa, ze sused,ktory ma postaveny dom o ulicku dalej, tiez chcel stavat bungalov a tiez mu nepovolili. Musel dvojpodlazny. A je to vplyvny clovek, tak keby to slo, tak si vynimku zariadi. Boli sme sa tam este raz pozriet a bungalov je tam len jeden a to uplne na zaciatku, ako ta stvrt zacina. Tak sa s tym asi budeme musiet zacat zmierovat a "zamilovavat" si dvojpodlazny. Atlaska, to vam nezavidim. Simasi, ale su vraj mastne pokuty za nedodrzanie a dokonca nariadenia na buranie.
Odpovedať
rada by som sa spytala, da sa ist na stavebny urad a zistit si taketo poziadavky este pred kupou pozemku? ci mi taketo opatrenia daju az ako vlastnkovi pozemku? mame vyhliadnuty pozemok a rada by som dopredu videla, ci je mozme postavit "nas domcek snov" na tom pozemku alebo nie... tu bude asi opacny problem, vsade su stare velmi stare jednopodlazne domy (cize v blizkej buducnosti sa postupne budu burat), je mozne, zeby nepovolili dvojpodlazny domcek?
Odpovedať
zabka my sme išli na stav. úrad s tým, že chceme postaviť taký a taký dom na konkrétny pozemok (ešte sme ho nevlastnili) a povedali, či je to možné alebo nie.. na naše šťastie to možné bolo :-) máme poschodový dom a naokolo sú tiež poschodové všetky okrem jedného - svieti tam jeden bungalow - takže nie všade je to presne predpísané, väčšinou to tak býva v novo vytváraných štvrtiach...
Odpovedať
Profilova fotka
Zab_ka, no my sme tam ziadost posielali pisomne, a neprikladali sme ziadny doklad o vlastneni pozemku, len sme udali ulicu a parcelu. Myslim, ze ak si tieto udaje zistite, tak by vam tam dali info, ci a aky projekt ano, alebo nie. Za pokus nic nedas. Inak, moze byt, ze nepovolia vyssiu stavbu, aby netienila, to mi zmysel dava, ale preco nam nepovolia bungalov, ktorym urcite nebudeme tienit, nechapem. ALe co uz. My mame smolu, ze je to vpodstate nova stvrt.
Odpovedať
Ako pisu baby, mozes sa informovat na akykolvek pozemok ci lokalitu aj ked niesi vlastnik. Ziadaj o Uzemno--planovaciu informaciu na danu lokalitu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?