Pred začatím stavby domu

Dobrý deň, máte niekto nejaké tipy, čo je možné robiť pred stavbou domu? Keď ešte len čakám na dotiahnutie inžinierskych sietí a na pozemku nie je nič. Je vôbec možné nejako začať dopredu niečo robiť? Poprípade chystať veci, alebo niečo ohľadom stavebného povolenia? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukaslukas2000:

Dobrý deň, máte niekto nejaké tipy, čo je možné …
@lukaslukas2000 tak asi by som zacal tou najhorsou castou a to su dokumentacie, povolenia atd. potom nejaky geodeticky posudok a nasledne aj cistenie pozemku a plochy pred stavbou domu.
Odpovedať
papierovacky, papierovacky, papierovacky, to je to najhorsie, s tym zacnite, nech to mate vybavene a pokoj s tym.
Odpovedať
Latrina
Odpovedať

@lukaslukas2000 ak uz mas aj papierovacky za sebou resp. cakas na stavebne povolenie, teoreticky mozes aj zacat stavat. Vela ludi takto robi aby usetrili cas. Ale niekedy sa to nevyplaca, niekto na nabonzuje a nemusis stavebne povolnie ziskat.... Cize ak uz mas papierovacky za sebou, pockat na pravoplatnost povolenie a smelo do stavby. Ak si s papierovackami nezacal, zacni s nimi. Najtazsie je zvolit si co presne chces stavat, projektov v katalogoch su tisice alebo individualny projekt...
Odpovedať

@lukaslukas2000 A čo ste už začali? Čo už máte?
Odpovedať
Profilova fotka
hmm, ak uz mas aspon pribliznu predstavu o dome, zacni riesit projekt. 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juliana434:

papierovacky, papierovacky, papierovacky, to je t…
@juliana434 Zdravim, a aké papierovacky sa daju začať riešiť? Projekty na prípojky? Alebo ako začať
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od halkosko:

@lukaslukas2000 A čo ste už začali? Čo už máte?
@halkosko zdravim, nemám ešte zatial vobec nič, len pozemok .. začať riešiť inžinierske siete teda projekty na ne? Alebo ako, lebo zatial ešte nemam ani možnosť pripojiť sa, čakáme na výstavbu pripojok
Odpovedať
Nemáme práveže nič, len pozemok a čakáme na vybudovanie trafostanice aby sa spravili elektricke prípojky
Odpovedať

@lukaslukas2000 nájsť projektanta, zhotovit projekt Na základe osadenia domu na pozemku, co sa rieši v projekte domu, sa urobi geometrický plán, subežne môžete zacat riešit vynátie z poodneho fondu, následne suhlas so stavbou zo životného odboru na okrese Taktiež na zaklade projektu a osadenia domu a pripojok, zacnete ziadat o vyjadrenie ku stavebnemu povoleniu od elekteikárov, vodarni, telekomu/giganetu (podla toho kto tam tahal opticky kabel na internet), vyjadrenie plynarni ( ak mate v obci plyn hoci nemusite mat plynofikovanu stavbu) Vsetky tieto vyjadrenia (elektrarne, vodarne, plyn, distributor internetu), pripadne este suhlas so zriadenim vjazu na pozemok, ak ste pri hlavnej ceste, rozhodnutie o vynati, suhlas so stavbou zo zivotneho, geometricky plan a 2 sady projektovej dokumentacie uz date na miestny stavebny urad
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@lukaslukas2000 nájsť projektanta, zhotovit proje…
@mellie111 Ďakujem, no pozemok je na poli a zatial k nemu vedie len polná cesta, aj k ostatným, hoci už je lokalita rozparcelovaná a cesty sú napísané na obec, súhlas so zriadením vjazdu na pozemok sa žiada na obci?
Odpovedať

@mellie111 Ďakujem, no pozemok je na poli a zati…
@lukaslukas2000 ten ist pripad ako my Ked je cesta uz na obec, tak ziadate suhlas s vjazdom na pozemom od obce A postup zostava ten isty ako som pisala 1.projekt, osadenie domu, ziadosti o pripojky a vyjadrenia, geometricky plan, vynatie z podneho fondu 2. Ked sa vam kladne vyjadria z elektrarni a vodarni, tak od najblizsieho urceneho bodu napojenia bud tahate pripojky My mame bod napojenia na el.stlpe co je pri hlavnej ceste, a odtial sme si kazdy ku pozemku tahali uz kable napr. 150m, Vodomernu sachtu mame tiez pri hlavnej ceste, tiez sme uz potom v nasej ceste tahali ruru na vodu 150m k nasmu pozemku
Odpovedať

@mellie111 Ďakujem, no pozemok je na poli a zati…
@lukaslukas2000 pripadne ak sa dohodnete aj s ostatnymi vlastnikmi okolitych pozemkov, mozete ziadat od elektrarnia vodarni rozsirenie siete a vtedy by Vam hromadne zriadili pripojky uz ku pozemkom (vodu, kanal, el.skrinku) Ale toto uz musite riesit aj s obcou, kedze by to bolo tahane v obecnej ceste Tento postup je lepsi, ale trva dlhsie Neviem ako sa ponahlate, ale ak to zacnete riesit aj teraz hned, ja osobne predpokladam ze stavat vas dom zacnete najskor jar 2027
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@lukaslukas2000 pripadne ak sa dohodnete aj s ost…
@mellie111 rozumiem, dakujem velmi pekne za odpovede..co sa tyka elektriny, mame zatial len pristup cez iny pozemok a tam nie som si isty, ci majitelia dovolia cez nich tahat kabel
Odpovedať
Odhliadnúc od rád vyššie, ak bude vyriešený projekt a celkovo usporiadanie pozemku... Ja by som sa zamýšľal nad vysadením zelene (ak je to možné z hľadiska dispozície vzhľadom na stavebný ruch). Ak máte v pláne uvažovať s nejakou záhradou/sadom v ,,zadnej" časti, ktorej sa výstavba až tak nedotkne, išiel by som do toho. Získate čas, čo pri raste stromu nedobehnete. To len na základe vlastnej skúsenosti, kde po 6 rokov výstavby RD zakladám sad a všetko to už mohlo byť inde.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mino124:

Odhliadnúc od rád vyššie, ak bude vyriešený proje…
@mino124 Zaujímavý pohľad na vec, táto rada sa zíde aj mne. Toto som vôbec nemal v pláne riešiť, ale na škodu to asi nebude, keď sa s týmto začne už teraz pred všetkým ostatným.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@mellie111 rozumiem, dakujem velmi pekne za odpov…
@lukaslukas2000 preto ak by elektrika išla ako hromadné rozšírenie siete bolo by to jednoduchšie, kedže je to verejný záujem ale aj sami by ste to vedeli riešiť cez vecné bremeno, kábel ťahaný zemou má ochranné pásmo 1 meter
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mino124:

Odhliadnúc od rád vyššie, ak bude vyriešený proje…
@mino124 k tomuto doplním tip na insta profil žijte ve sve zahrade, ich ytb kanál flera tv, prípadne ich kurz, úplne to zmení pohľad na záhradu či terasu. ja ľutujem len to, že som to nemala prejdené pred budovaním terasy, a to, že pre veľkosť pozemku a ďalšie stavebné práce ešte stále nemôžem sadiť stromy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?