Pozna niekto projektanta co mu vyhotovil projekt jednoducheho bungalovu + pripojky... do 1000€???

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, hladam projektanta na vyhotovenie komplet projektu pre SP. Bungalov 100m2 + pripojky voda, elektrina, projekt kurenie,zumpa. Najlepsie BB a NR kraj. Ale v podstate mi je to jedno z kadial, ak to bude za rozumnu cenu, nakolko to nebude zlozity projekt.
Odpovedať
1
2
@bungalov866 Vam mozno katalogove projetky vyhovuju, nam nie a o tom to je. ;-) A vobec nejde o zdrap papiera. Ja cakam od domu asi viac ako vy.
Odpovedať
@babi32 profesisti viem kolko beru. Platil som im. Elektro 250€, voda+odpad 200€, statik 100€. Neviem ake mas ceny a odkial, ale kludne len plat. :-) Prve, co moj projektant spravil bolo to, ze prisiel pozriet na pozemok. Projekt na SP vratane dozoru ma vysiel 1500€.
Odpovedať
Profilova fotka
@babi32 @klara321 Myslím že sa rozpisujete zbytočne tu to ľudia jednoducho nechcú pochopiť tak to nechápu, už aj názov témy niečo napovedá, handrkovať sa z niekým či je za projekt lepšie dať 1000 alebo 2000 je aj škoda lebo naozaj dobrá projekt s dobrou architektúrov stojí okolo 5000. To je ako vysvetľovať ľuďom prečo stojí mercedes viac ako škodovka keď ťa obidve odvezú kam potrebuješ. Ak na celom fóre nájdeš možno päť domov na ktorých je vidieť že to robil ozaj dobrý architekt, už len to doniesť architektovi vyriešenú dispozíciu je poriadna hlúposť, v ateliéry kde som pracoval mali pre takých ľudí čo rovno posielali nejak nakreslený pôdorys vždy pripravený e-mail ktorým ich viac menej slušne odmietali. Ja takéto diskusie beriem skôr na pobavenie a s úsmevom ako ľudia čo vôbec nemajú predstavu ako niečo funguje tu píšu že koľko to má stáť a aké je to jednoduché, a také reči že projekt má byť hotový za dva dni to možno v tej práci kde sa kreslia tie súčiastky je to také jednoduché že sa to dá za dva sni naklikať ale riešiť projekt domu je zložitejší proces ( momentálne v práci len kótujem podhľady v jednej administratívnej budove, už to robím druhý deň a ešte to nieje hotové )
Odpovedať
@megdesign je to presne aj tym, ze odkial. Tzbar za profesiu bere od tych 100. Statik za 100? To aby som priatelovi posunula kontakt:-) Mal si k projektu aj poziarnu ochranu, vykurovanie, energeticke posudenie, vizualizaciu a vykaz vymer? Ak ano tak klobuk dolu. Este aj dozor. @martosko s tvojim prispevkom sa stotoznujem vo vsetkych bodoch. Je to tu ako hrach na stenu hadzat. Takze ja koncim. Pokial si to clovek nevyskusa osobne tak to nikdy nepochopi a neoceni. Pre mnohych co hladaju tu na streche je to len ciara na papieri a v programe sa to kresli samo:D
Odpovedať
@babi32 Ano. Vsetko na komplet, co je potrebne k SP.
Odpovedať
@martosko mozno pomaly kotujes. :-) Ale nahlas to nehovor, ze kotovanie ti trva dva dni, lebo najdu rychlejsieho.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko @babi32 osobne mam pochopenie pre architektov, ktory sa nechcu podpisat pod nejaky projekt. na druhej strane nie kazdy nema sajnu ako ma dom vyzerat. su ludia, a je ich dost, co predstavu maju a ta predstava sa moze lisit od nastudovaneho uciva architektologie. tak napr niekto ma rad spalnu na vychod- zobudzanie slnkom, niekomu to vadi. niekto by chcel obyvacku na juh, ale ak je ten juh do rusnej ulice, tak si ju da radsej na sever do zahrady. co tam potom, ze sa raz za rok potesi ako usetril na vykurovani (zisk tepla slnkom) nejakych 100 eur , ked bude nadavat 365 krat rocne, aky blby vyhlad ma z obyvacky. viem po zadani tychto poziadaviek vie architekt urobit navrh. ale ak som ja zakaznik, tak chcem mat nejaku kontrolu nad tym, co si objednavam. takze urcite nejaku predstavu- nakres by som nezatracoval. tiez by sa vam nepacilo, ked by ste si ako zakaznik chceli kupit auto v bielej farbe a predajca by vam tvrdil ze kriklavo ruzova je praktickejsia. zena ho skor najde na parkovisku :-D. pravdu ma, ale nie dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Nám robil projekt architekt z rodiny a komplet s pripojkami nás stál 335 € 8-)
Odpovedať
@evolienka Dobrý deň, mohla by som sa opýtať prečo ho neodporúčate?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?