Použutie hranolov 15x15

Ahojte,mam dilemu z predimenzovanie prosim poradte mi ak viete ,budu mi stačiť hranole 15x15 alebo 13x13 na stavbu obvodovych stien domčeka 6x3,7m.Na podlahu chcem dat tiež 15x15 a 4 kusy viď.obr. neviem či možem, keď predlžim hranoly 4 kusy teda bude vo vzduchu mimo konštrukcie 40 cm a na koniec hranolu ktory je vodorovny budem davať zvisle hranole,nezlomi sa mi ten koniec alebo nebude oslabeny ked v podstate to bude najviac zatazeny kusok,spodok mi ostal z unimobunky železna konštrukcia na ktoru chcem dať 4 hranoly vodorovne a na ne stavať ale bojim sa ci to nepokašlem či to neoslabim,už som s rozumom v koncoch plocha strechy bude 7x4m.Zvislich hranolov chcem dať 9 kusov a okolo dveri budu tenšie hranole nooo samozrejme medzi nosne hranoly dam este hranoly cca 15x5 ako priečky .Tie obrazky su v zlom opmere nakrelene take metuce :-(
Odpovedať
Hlavne sa mi jedna o tych 40 cm mimo železnej konštrukcie čo bude podstate vo vzduchu a nič pod tym a ešte aj o ten počet či budu štačiť 4 kusy vodorovnych hranolov 15x15 čo budu tvoriť podlahu alebo mam dať viac?
Odpovedať
Profilova fotka
. ta to vazna slohova praca..............taku dlhu vetu som este necital.......................... :) riadny mlyncek.......... tie hranoly odnes na pilu a nadoskuj ich..., budes to mat hustejsie ...
Odpovedať
@mimms čo to je nadoskovať? Skor sa ja bojim o ten 40 cm presah :-(
Odpovedať
Ozaj všetky hranoly budu zavetrene zabudol som to tam nakresliť :-) :-) :-)
Odpovedať
@davidpopo Čo sa týka tých stojatých hranolov, to je všetko v pohode, ovšem o štyroch hranoloch na podlahu to ani nerozmýšľaj. Do podlahy treba dať hranoly s rozostupom 60 - 90 cm, aby sa dalo tadiaľ chodiť a aj tam niečo položiť bez zlomenia dosiek podlahy. Na tie hranoly podlahy musíš dať po krajoch priečne pozdĺžny hranol a na ten zadlabať zvislé stojky. Ináč mám skôr obavy z otočenia prístrešku na tých spodných lyžinách, ale to je asi maličkosť niekde podložiť.
Odpovedať
Spodne hranoly budu 20x15x360 4 kusy a na ne zvisle 15x15x230 4 kusy na jednej 600cm a 4 ks na druhej tej 600 cm na tej 340 cm 1stredu a medzy ne este priecky 15x5 okno,dvere atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?