Potrebujem poradiť ohľadom výberu domu

Ahojte ... vzhľadom na to ze názorov od rodiny priateľov je tak moc a neviem sa v nich orientovať ,, neviem s manželom aký dom si postaviť :) ,, pozemok mame 16mx50m čiže dosť úzky .. z jednej aj druhej strany sused .. mysleli sme si ze dobrá varianty je l aby sme mali kľud na terase .. a bungalov ale teraz uz vobec neviem .. chcem si nechať dosť trávičky tak uz ani neviem ci poschodový ci aký .. momentálne bývam v poschodovom kde tri izby mame hore a kúpeľňa ale nevyhovuje mi to lebo sa mi nepáči takto spacia časť hore .. takze vobec neviem u bungalovu sa bojím ze stratím na pozemku a bude malo úložného priestoru .. katalógový projekt tam neviem napasovať. Tak určite budem hľadať niekoho na individuálny projekt.. len ma zaujíma vás názor .. dakujem
Odpovedať
a co tak poschodovy s kupelnou hore aj dole a spacou castou aj dole? t.j. dole bude 1 spalna na 16m siroky pozemok podla mna lepsia volba ...
Odpovedať
Čo ti vadí na spacej časti hore?
Odpovedať
@aleks666 neviem ti na to úplne odpovedať .. bývam tak teraz kde spacia časť hore a obývačka a kuchyňa a wc dole ale nejak mi to nesedi.. viac menej som sa aj pýtala preto ze som naklonená bungalovu ale stále ma láme muž na podchodak ..
Odpovedať
@magdusbe No poschoďák má nevýhodu toho behania po schodoch, avšak pri bungalove sa podľa mňa ľudia navzájom dosť rušia. Ak dáš deti spať a vy chcete byť ešte hore, pozerať telku alebo máte návštevu, dtei to ruší, elbo je všetko počuť. V poschoďáku je viac kludu a súkromia. Ale asi ti ťažko poradíme, keď si sama povedala, že poschoďák nechceš, tak asi len bungalov.
Odpovedať
@magdusbe zavisi od stran a orientacie, ked das 9-10m siroky dom ostane ti po 3m na kraji terasa do zahrady hotovo. L ko tam asi nenatlacis iba na ukor efektivnosti
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe chyba zakladny udaj a to je velkost domu ak to je okolo 100 - 120 m2 tak as vam neoplati ist do poschodoveho a pozemok je ok su aj uzsie. ako je orientovavny vstup na pozemok?
Odpovedať
No práveže este deti nemáme .. obaja pochadzame z prostrediankde sa stavali domy ako pre 8 členné rodiny .. čiže niečo menšie 100 m asi .. dve detské jedna spálňa obyvacko kuchyňa wc plus kúpeľňa a kotolňa .. z jednej strany mame suseda co ma hokuby tak sa potrebujeme trochu otočiť preto sme chceli terasu dať na ľavo .. vstup na pozemok je z juhu .. zo severu je potok .. .. neviem ci ste vy všetci co ste stavali bungalov spokojný.. negatíva mi každý u bungalovu hovorí ze budem mat malo úložného priestoru ..
Odpovedať
@magdusbe napíš aké máš veľké deti,nakresli pozemok,uličnú čiaru,vstup do domu bude zo severu,alebo?napíš orientáciu pozemku ?.......
Odpovedať
@marta2610 ahoj hore som písala ze deti este nemam vstup do domu je zo severu , na západe mame holubara.. na juhu potok ..
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe za mna radsej poschodak . Dole si das aj jednu spalnu a a hore si das 2-3 plus kupelna. Ak nechces sedlovu strechu ake cosi modernjsie, tak daj pultovu. Kym budu deti male potrebujes soat s nimi na jednom poschodi a neskor mozete byt vy dole a decka hore. Ak si teda chces ponechat vela zahrady. Kym nemas deti, nechapes, kolko priestoru potrebujes-))) prejdi si domy znamych s deckami a nech ti povedia, co by robili inac. Verim, ze kazdy sa postazuje ze skladovacie priestory chybaju.
Odpovedať
@bambula626 dakujem bambule za názor .. je pravda s tým priestorom .. .. veru sa dať hore len dve izby a jedna kúpeľňa :)
Odpovedať
@bambula626 *prepac bambula
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ked nechces poschodak, tak ine ako nie poschodak neexistuje. Malo ulozneho priestoru budes mat,ak ho tam nedas, aky problem urovit tbars aj celu izbu iba ako kumbal, to sa v bungalove neda? 8ar nieje malo, sikovny architekt si s tym poradi, aj ked neviem preco by detske izby nemohli byt v peknom podkrovy. Toto urcite casom ocenis.
Odpovedať
@magdusbe Neviem ci ti to pomoze ale kamaratovi som pomahal stavat dom 120m2 na podobnu sirku pozemku . Rovna strecha, garaz a technicka pod domom. Velkost si skus vypocitat a prisposobit nepamatam si presny rozmer. Vlavo za zadverim je práčovňa a satnik v strede velka kupelna s vanou a sprchou a to male je samostatne WC. Tak to len ako inspiracia a ako vidis picasso nie som :-D
Odpovedať
@magdusbe my mame 15,5 x 40 a bude bungalov...je ale pravda, ze ciastocne podpivniceny, kde bude dvojgaraz s technickou + mensi kumbal...projekt individualny cca 2tis eur..
Odpovedať
@magdusbe Ked si dolu urobis dalsiu izbu s uloznym priestrom adekvatnym, tak mas vystarane, hore deti, alebo aj vy. Ked ta prestane bavit behat po schodoch a nosit veci hore dole, tak izba dolu to isti. (inspiracia v mojom albume)
Odpovedať
Ľudia dakujem vam za odpovede .. Ano asi bude najlepšia alternatíva poschodový .. moc ste nám pomohli .. neviem ani sama prečo som sa Mu bránila asi fakt len z dôvodu ze nechcem generačnú chalupu a teda ani aby sa nedalo urobiť hore do budúcna ze samostatná kuchyňa chápete .. čiže fakt len dve izby a kúpeľňa .. diky moc :)
Odpovedať
Profilova fotka
@magdusbe este jednu vec ti poradim, ak si hore nechas vacsiu chodbu ( halu) mozes tam mat aj spolocnu hernu pre decka, ja to velmi ocenujem, maju tam svoju TV a gaucik a ked pride navsetva ( 4 kamosky= 11 deti) tak deti maju svoj priestor hore a my dole v obyvacke, nerusime sa. Staci len mensi priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
Poschodak sa ti moc nepaci akchod do bungalovu. Bojis sa ze budes mat malo ulozneho priestoru, resp ti vravia ze bungalovy maju tuto nevyhodu. Tak si ho podpivnic. staci aj 10m2. alebo si daj zvyseny strop a hore mozes mat galeriu - moze tam spat napr navsteva :-) http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... s tymto by sa mozno dalo pracovat ... :-)
Odpovedať
@magdusbe ja ti napisem len co by som robila ja keby idem stavat, pretoze neviem ake mate preferencie co sa tyka velkosti domu a potreby ulozneho priestoru. Mne pridu velke domy neprakticke - su drahe na stavbu aj udrzbu, nekonecne upratovanie a skladovanie nepotrebnych haraburd Tiez niesom za poschodove domy, takze bud alternativa ze hore len 2 podkrovne mini izbicky + kupelna pre deti, tak aby sa dalo ked odidi z domu cele poschodie uzavriet a nevykurovat. Skor by som sla do L bungalovu, rozlohou malého 80 -90 m2, 3 izbového, s tym ze jedna z izieb by mala 2 okna a moznost neskorsieho predelenia na 2 malicke izby. Stacila by mi jedna kupelna a urcite satnik. Namiesto zbytocne dlhej chodby a mega oddelenia spacej casti by som zainvestovala skor do odhlucnenych dveri Odkladaci priestor by bol na povale. Urcite by som ale riesila zvlast zahradny domcek - ale uz poriadny, s dielnou, miniskladom, letnou kuchynou, splachovacim WC a pristreskom na vsetko Garaz by nebola, len pristresok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?