Dobrý deň,
rada by som sa dozvedela nejaké trefné pripomienky, návrhy, nápady k môjmu navrhnutému pôdorysu. Nemám žiadne skúsenosti, preto rada prijmem od skúsenejších posúdenie tohto návrhu. Teoreticky vychádzajme tiež, že denná zóna ( obývačka + kuchyňa ) je orientovaná na sever, komora, tech.miesnosť, kúpelne a šatník na východ, spálňa na juh a ostatné detské izby na západ. Svetové strany si ale musím, ešte úplne preveriť. Samozrejme, že orientácia nieje učebnicová úplne podľa našich biorytmov, no rada si vypočujem názory skúsených. Dom na pozemku musí byť otočený takto a tiež malé okná sedia v závislosti od suseda.
@lenkas7 tych 20vlasrnikov suhlasi aby ste dom natlacili skoro k hranici? Staci ze jeden nebude suhlasit a nedostanes povolenie.
Ak este ides menit rozmery aj otvaranie dveri tak toto zahod, to ti uplne zmeni podorys. Projekt sa robi komplexne aj s tvarom. avelkostou strechy napriklad.
@lenkas7 ono je to pekne co si nakreslila, ale uprimne, ked sa chces dat ostrihat ides ku kadernikovy alebo sa ostrihas sama v kupelni pred zrkadlom? Ked sa ti pokazi auto zavezies ho do servisu alebo stiahnes manual z netu a pustis sa do toho sama? Myslim ze nie, ze radsej tieto veci zveris odbornikovy nie?
Tak preco chces tak obrovsku dovolim si povedat celozivotnu investiciu ako stavba domu hned v zaciatku dokaslat blbym podorysom...
Neber to osobne, pekne si si to vymyslela ale som presvedcena ze mate ovela vacsie a lepsie moznosti aj s uzkym pozemkom a clovek ktory sa tym zivy Vam ich pomoze odhalit.. Vyber si nejakeho architekta a dajte si spravit individualny projekt, povedz svoje predstavy a nech ti donesie navrhy
Tiež teraz dávame robiť projekt niekomu,kto tomu rozumie,teda projekcej kancelárii,ale tiež som si to laicky nakreslila sama,nech sa odborníka p aspoň má od coho odraziť. Urcite kopu vecí opravi,ale aby mal aspoň predstavu,čo ako chceme. Tiež bude užší dom. V zásade to nie je nakreslené až tak zle,možno by som na ukor spálne radšej zvacsila detské izby a satnik dala mimo spálne. Ale odbornik vam to ucese a mozno usetri nejake m2,a tym aj kopu peňazí. Držím palce