Poraďte projekt na pozemok 8 x 150 m

Profilova fotka
ahojte všetci, pôvodne sme mali mať pozemok 22x150m, ale predávajúci nám mesiac po vybavovaní zdvihli kúpnu cena o 100%, takže sme boli nútení kúpu zrušiť :-( :-( :-( bolo to neskutočne odporné z ich strany, pretože ten pozemok nemali ani zameraný a ani vysporiadaný. ja som sa podujala, že to za nich vybavím, aj geodet už bol pozrieť, zameral nám to a nakoniec sme dopadli takto ]-( ale čo narobíme, ľudia sú všelijakí :-( takže teraz riešime užší pozemok, ktorý budeme mať ako dar od mojej zlatej mamičky :-) všetkým ďakujem za rady. júlia
Odpovedať
1
2
uf. 8x150m je strasne uzke. to jedine individualny projekt. 8m je dost malo, ale zase .. su aj uzsie domy http://lepsiebyvanie.centrum.sk/archi... no neviem ako by sa vam tam byvalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@ja_michalko ahoj, ďakujem za tip :-) našla som stránku www.uniprojekty.etrh.net a tam sú celkom dobré domčeky na pozemky do šírku 7m, takže skúsim sa tam popozerať a uvidím, či ma niečo naozaj chytí za srdce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ja_michalko ahoj, ďakujem za tip :-) našla som stránku www.uniprojekty.etrh.net a tam sú celkom dobré domčeky na pozemky do šírky 7m, takže skúsim sa tam popozerať a uvidím, či ma niečo naozaj chytí za srdce :-)
Odpovedať
premier 152 od prodomu ma 6,5m, ak budú súhlasiť susedia s osadením stavby 1 a 0,5m od okraja pozemku, tak by ste nemali mať problém. Najprv si to ale s nimi dohodnite, aby ste nekúpili projekt, ktorý nakoniec nepoužijete. Ak sú úzke pozemky aj okolo Vás, nebolo by zlé navrhnúť aj nejakú radovú zástavbu.
Odpovedať
Veď sa hovorí, urob gadžovi dobre, oserie ti plot.
Odpovedať
@julinkaz da sa vobec na tom pozemku stavat? nie je to len pole? predpokladam podla rozmeru ze je to nejaky lan v extravilane a takych bude vedla seba viac. Bud spojit 3 vedla seba, spravit cestu a rozdelit to na 3 rovnake pozemky. Inak je to velmi narocne na to nieco vtesnat :(. Alebo aj ked je darovany, nechat tak a popozerat sa po normalnejsom pozemku - ved aj tak chcel chceli nejaky kupovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@mr79 je to extravilán, máš pravdu a je to momentálne ešte pole, ale myslím, že s tým nebude problém, lebo hneď vedľa toho pozemku stojí dom :-) ale už som našla jednu stránku (uniprojekty.net) a tam sú krásne pofotené domčeky na pozemky do šírku 7m, takže sa to dá :-) a ešte aj tu na fóre mi jeden zlatý človiečik dokáže pomôcť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp tak toto si trafil :-) a naviac jeden z tých predávajúci súrodencov je JUDr., no neporazí ťa :-)
Odpovedať
julinkaz: Ja som za ľudské vzťahy založené na tvrdej istote. Žiadna dôvera. :-)
Odpovedať
http://www.drevstavslovakia.sk pozri si dom ds 134 bez toho vchodu ma 6m na sirku - my si ho momentalne upravujeme, aby mal 4 spalne- rozmer 6x13,5
Odpovedať
z dreva by som dom nestaval, drevo napádajú huby
Odpovedať
Profilova fotka
ale ja by som chcela murovaný, nie montovaný :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ten pozemok 22 x 150 možno leží v extraviláne a potom je dobre že ste ho nekúpili.
Odpovedať
@radopp A krov na murovanom dome robíš z čoho, z tehly?
Odpovedať
@julinkaz Mne išlo len o tvar a usporiadanie domu, nie o spôsob výstavby.
Odpovedať
lacoj: Pultová strecha sa dá robiť z betónu. A keď už, je ľašie vymeniť krov ako zbúrať dom.
Odpovedať
@lacoj: Tebe šlo o tvar domu ale odkaz si dal na celú stránku aby to človek musel hľadať? Nepodnikáš s tým?
Odpovedať
najskor som dal odkaz, ale nesiel otvorit, tak som to upravil a dal celu stranku. So stavebnictvon nemam fakt nic spolocne. Teda okrem toho, ze chceme stavat.
Odpovedať
lacoj: tak fajn :-) , drevu sa fakt vyhni, drevokazné huby rastú aj v suchom dreve
Odpovedať
Profilova fotka
Aj na uzkom pozemku sa daju postavit pekne domy ale urcite by som to riesil individualne - dokaze tam vzniknut hodnotna stavba. A kludne by to mohol byt aj drevodom. Nechapem laicke nazory s takouto averziou voci drevu ako ma prispievatel radopp... V mojej praxi som sa stretol z drevenymi konstrukciami z renesancie a stoja dodnes a ziadne huby tam niesu...
Odpovedať
@p_s_architekt Stačí mierne odfláknutie stavby realizované oneskorene platenou firmou a huby sú na svete. Aký je dôvod bývať v montovanej búde za cenu murovaného domu?
Odpovedať
@p_s_architekt Tí čo robili na stavbe už prišli o ilúzie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No to je škoda, ja staviam (aj fyzicky) drevené stavby a drevo proste milujem ako material. Je to asi o pocitoch :-)
Odpovedať
@p_s_architekt Aj huby ho milujú. :-)
Odpovedať
p_s_architekt Požiadavka na dlhú životnosť stavby a neodbornosť niektorých firiem sa nezlučuje s drevom. Treba idiotenzicher materiál. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Stym sa da suhlasit asi aj preto 90% projektov od nas odchadza z " idiotenzicher" materialov ale tyk 10% maju drevo ako srdcovku a su to skorej oni co pridu stakou poziadavkou. Mojou filozofiou je nikoho netlacit niekam kam sam nechce... Ale to je uz na ine temy... Dolezite je ze na tento uzky pozemok sa da postavit suci dom ...
Odpovedať
@p_s_architekt Drevo je naozaj fajn, tiež ho mám rád. Ale strach mi nedovolí. Na ten úzky pozemok naozaj vojde pekný dom, len asi budú mať málo súkromia od susedných pozemkov. Či nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ci bude dostatok sukromia zalezi dost od orietacie pozemku a susedou, sucasnych a buducich. Zakonnych 7m medzi stavbami je priserne malo na dostatok sukromia, ale ak mam dlhu zahradu tak tie najkrajsie vyhlady nasmerujem tam... A dost by pomohlo ak by sa na jednu hranicu dalo dohodnut so susedom aby nemusel byt odstup 2m ale povedzme 1m.
Odpovedať
@p_s_architekt Vieš si predstaviť že máš meter od plotu okno a sused tam chodí s kosačkou alebo traktorom? Alebo že sedíš na záhrade a 2 metre od teba chodia ľudia po vedľajšom pozemku?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?