Dobry den
Poradte nejake zmeny??
Vchod od severu kedze pozemok je len 14m siroky a aby bol prejazd okolo domu..pohravam sa s myslienkou zamenit kuchynu s jedalnou na vychod co vy na to?? Dakujem za rady
Ahoj, vymenila by som to tiez, zrkadlovy obraz.
Ktory projektant este kresli dvere 60 do rodinneho domu?
Ako ma byt zariadena obyvacka?
Zariad si vsetky izby nabytkom uz teraz, dvere 60 do miestnosti kde pojde pracka a susicka 60 zvacsi... 😆
Tiez 60 dvere do kupelne a wc daj na 70. Kupelnu treba "normalne" zariadit, ci sprcha ma byt v strede steny?
Vsetky izby hore, obliekat sa budete hore, preco pradlo bude prane a susene dole?
Komu bude sluzit dolna sprcha?
Nezmestila by sa dole mensia izba namiesto toho?
@janci1181
Ja osobne by som si nechala kuchyňu na západ. Ale je to vec preferencií, no ja mám radšej západné slniečko v dome 😊 Ale ono asi záleží asi aj od oblasti, kde budete stavať. Ak niekde na severe, tak zapadne slnko je skvele a pekne vyhreje. No ak niekde na juhu, tak zapadne slnko je úpek. Ešte možno pri tomto rozhodovaní zvážte, že kde je lepší výhľad (Východ vs. Západ) prípadne viac záhrady, tak tma by som si ja dala kuchyňu, aby som mala pri varení pekný výhľad a výhľad na deti von. 🙂
Takisto určite si skúste nahodiť nábytok, najmä v obývačke a kúpeľniach, lebo odpady sa neskôr ťažko presúvajú. Ale rozloženie sa mi celkom pozdáva, akurát ja by som vymenila dole Tech miestnosť s kúpeľňou. Kúpeľňu by som dala pod vrchnú kúpeľňu a z vrchnej prepad na špinavé prádlo rovno do spodnej kúpeľne, kde by bola práčka a sušička 😉.
@janci1181 rodicia maju kuchynu na vychod a od obeda je tam celkom tma. Ja by som nechala na zapad. V byte mam na zapad- balkon v kuchyni, pred balkonom velky strom a okrem vikendu sme v kuchyni hlavne poobede az podvecer. A to slniecko bodne.
suhlasim s tym, co tu zaznelo, ze zariadit si uz teraz cca v tom projekte aky nabytok ako by si to chcela mat.
Pretoze moze sa stat, ze nakoniec ti potom zariadovanie nevyjde tak ako si si planovala a zbytocne stresy potom, svagrinej sa to stalo a to bola divocina.
veľkosti otvorov, dvere to by som pomenil, treba väčšie. Predsa len keď budeš dnu dávať spotrebiče aby to šlo ľahko, aby si sa s tým nemusel mordovať, či ti niečo tam vojde alebo nie. Čo sa týka orientácie kuchyne to je na tebe, nám viacej vyhovuje západ, lebo teda doobeda nie sme nejako doma a poobede sme hlavne v kuchyni a tam to slnko potom oceníme.
paci sa mi tento argument s tym, ze doobeda aj tak povacsinou ludia nie su doma. je to fakt a mozno sa na to pri zariadovani aj zabuda, ze aj toto sa oplati sledovat nie len teda pri zariadovani izieb, tam hej, tam sa to berie do uvahy, ale aj pri tej kuchyni sa to zide.
@janci1181 Ten nápad vôbec nie je od veci, tiež by som to riešila tak ako väčšina z vás tu, u nás doobeda nikto nie je doma, tak slnko v interiéri v takých miestnostiach jednoducho neriešiš.