Pôdorys domu - kam by ste umiestnili krb a klavír?

Ahojte, na jar chceme stavať a pri projekte sa trochu boríme s otázkou, ako rozmiestniť jednotlivé prvky v obývačke a jedálni. Máme už "upratané" takmer všetko, ale ešte nám lieta krb a klavír. Ako vidíte z obrázka, zatiaľ sme klavír (vyznačený žltou) dali do juhozápadného cípu blízko východu na terasu a krb (vyznačený červenou) je umiestnený vedľa telky pri vnútornej stene, ale nie som presvedčený, že je to najlepšie riešenie. Klavír trochu zavadzia jedálenskému stolu, resp. obmedzuje pohodlné vychádzanie na terasu a krb sa mi zdá veľmi blízko telky. S oknami a ďalšími presklenými plochami sa dá ešte hýbať, tie sa dajú podľa ľubovôle zväčšovať/zmenšovať/presúvať. Ďakujem za každú dobrú radu :)
Odpovedať
Dobry vecer...je nutne mat na tej stene, kde je jedalen a obyvacka 3 okna? Ja by som to stedne vynechala...a terasove mozno zvacsila a posunula blizsie o obyvacke...a potom budete mat miesto aj na klavir, aj nebude zavadzat vychodu na terasu . Nehovoriac o tom, ze budete mat zelezobetovy stlp rovno pri strednom okne..cize sa aj bude horsie izolovat.. Co sa tyka krbu...vymenut s TV stolikom .teplo vam pojde aj viac do jedalne . Tot moj skromny postreh ☺
Odpovedať
Samozrejme ide aj o to, ako vam to bude dispozicne vychadzat na poschodi s kominom...ale vchadzat do miestnosti popri velkom krbe je ohrozujuce...aj ak mate deticky..
Odpovedať
@kattikka Super, dakujem za nazor(y), este doplnim, ze nepojde o klasicky krb, ale piecku, aj ked to az taky velky rozdiel nie je. Deti mame :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fincher Súhlas s @kattikka nado mnou... A piecku čím menšieho výkonu max 3-6kW, lebo v týchto nových nízkoenergetických domoch keď zakúrite, tak raz dva budete musieť otvárať okná. ;-)
Odpovedať
vymenit telku a krb.... a deti nebudu? jedalensky stol by som nedal okruhly ale daky vacsi obdlznik...
Odpovedať
Ak ten stol este nemate vyberte obdlznik a v lete ho posunte smerom k sedacke aby bol pohodlny vychod na terasu, jedavat budete vacsinou vonku. Piecku by som dala viac ku kuchyni a TV tam kde je teraz naznacena piecka. vychod von z obyvacky je zbytocny a bude vam robit odraz v TV.
Odpovedať
Ja by som prehodila klavir na druhu, pravu, stranu, ta je teraz prazdna. tym padom sa aj sedacka posunie a tym oknom sa bude dat prechadzat. A krb k lezovisku dolava. Sice to bude obvodovy mur, ale je to relax, aj s lezoviskom.
Odpovedať
@fincher minimálne by som vymenil TV a krb (piecku). Ono je to pekné, ale sála z toho celkom slušné teplo. A sedieť pri tak silnom teple dlhšiu dobu nie je bohviečo. Pozor aj na odlesky okien na obrazovke TV. Predpokladám, že vaše TV pozerá na juh. Ak zasvieti slnko moc toho neuvidíte....
Odpovedať
Ak poschodový tak krb jednoznačne čo najviac do stredu, resp aby si obsiahol výduchmi tepla aj maximum horných izieb. Inak načo TV, ak je krb? :-) Nemáš hosťovské WC. Je to na architektovi, ale narychlo otočil by som to pôvodné WC do smeru chodby a wc pre 1.01 by som sa pokusil urobit pod schody ???, možno je už dostatočná výška. Vstupnú halu by som neobohnal priečkou, vstup do kuchyne by som zrusil a ostal by jediný vstup možno zo skla priamo do obývačky. Do steny schodov potom nejaké otvorené dizajnové niky ktoré by priestor zatraktívnili. Schodisko by bolo aj priznané aj nepriznané. Inak pôdorys je veľmi rozumný, len bacha na odstupové vzdialenosti. Toto vypadá, akoby ste nemali ani zľava ani sprava susedov, resp ten najbližší bol 7m
Odpovedať
ja vidim trosku problem klavir opretuy o vonkajsiu stenu. tam su vacsie vykyvy tepla, co mu moc neprospieva
Odpovedať
Miesto jedalenskeho stola velke koncertne kridlo ;-)
Odpovedať
Ahojte, dakujem vsetkym za postrehy a rady, nasadili ste nam par chrobakov do hlavy, mame cez vikend nad cim rozmyslat :) Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?