Podlahy a priečky v podkroví pri trámovom strope? Ako ich riešiť?

Poprosím o radu, ako riešiť /neriešiť podlahy a priečky v podkroví - nielen z dôvodu zvukovej izolácie. A je vôbec vhodné, pri trámovom strope, ak by bola na poschodí kúpelňa? A, aké priečky? SDK by sme nechceli. máme rôzne informácie - od tých, kde nám odporúčajú urobiť betónový poter v priestore izieb, a vraj pri pri správnej šírke a hustote položenia trámov murované priečky nie sú problém, po tie, kde nám absolútne neodporúčajú kúpelňu na poschodí , a vraj , na trámy jedine SDK., Ako to ale naozaj je keď jednotlivé tvrdenia si navzájom odporujú? Ďakujeme
Odpovedať
Tak to sa vám správne vyjadrí asi jedine statik, ktorý bude vedieť vyrátať, ako môžete takúto podlahu zaťažiť. Ale teda v takomto prípade by som tak či tak išiel isto do priečok z SDK. Nevidím pri nich žiadnu nevýhodu. Tiež by som zbytočne nerobil betónový poter, nevidím dôvod zbytočne zaťažovať trámový strop viac, ako je nevyhnutné. Zvuk bude SDK priečka izolovať lepšie ako murovaná, ak bude správne realizovaná. Ak chcete betónový poter do izieb z dôvodu zvukovej izolácie, tak vhodnejšie riešenie mi príde spraviť súvislú vrstvu z OSB dosiek, potom spraviť SDK priečky, následne položiť kročajovú izoláciu a na ňu položiť druhú vrstvu OSB dosiek. Takto je vyriešená aj kročajová izolácia a aj to, aby dobre izolovali zvuk samotné priečky a zároveň to bude vážiť násobne menej ako murované priečky a betónový poter. Či poschodie unesie kupeľňu, to ťažko povedať, znova, to bude vedieť statik. Ale ak sú o tom pochybnosti, tak netreba dávať vaňu a žiaden betónový poter.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter0 paradoxne betonová vrstva môže zvýšiť nosnosť stropu, takže nechajte to na odborníka.
Odpovedať
@jan45 paradoxne ju práve na odborníka odkazujem. Paradoxne si ale neviem predstaviť, za akých okolností by mala betónová podlaha vyjsť lepšie ako drevená podlaha, ktorá je riadne a súvislo previazaná s so všetkými trámami. Paradoxne ste tiež “odpovedali” ani nie na jednu pololovicu jej otázky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?