Počet wc v dome - skúsenosti, odporúčania

Na zaklade vasich prispevkov v roznych temach som si vsimol dost rozdielne nazory na pocet a umiestnenie wc v dome. Viem ze to zavisi od velkosti domu a poctu ludi, mozno aj od zvyku. Cize sa vas pytam kolko ks WC mate v dome pripadne ako rozmiestnene. Popripade co by ste v tomto ohlade robili inak ak by ste stavali znova..
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze je dost prakticke mat wc blizko vchodu na terasu alebo do zahrady, kde budete travit dost casu - aby ste nemuseli (vy aj pripadne navstevy) prejst cez cely dom, ked bude treba pouzit wc. Dalsie wc by som dala blizko spalne a detskych izieb.
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat doma 4.Jedno dole v pivnici aby ked budeme v zahradke nemuseli utekat na poschodie.Jedno mame pri kuchyni ,aby navstevi nemuseli ist do kupelne.Jeden je v hlavnej kupelni pri dedskych izbach.A kedze mame spalnu nad garazou a je medzi podlaziami tak sme si vymysleli aj kupelku priamo v spalni aj z veckom.D*ufam ze nebudeme banovat ,ale budu dobre sluzit.
Odpovedať
Profilova fotka
3x. Prizemie 1x a poschodie 2x - jedno v detskej kupelke a jedno v kupelke pri hlavnej spalni.
Odpovedať
Přízemní dům, WC 3x. Jedno v koupelně, jedno samostatně, jedno u zadního vchodu na zahradu.
Odpovedať
Môj názor pre bungalow je 3X 1x spalna 1x izby 1x vchod
Odpovedať
@lussso mame bungalov .. 1 X pri vchode v dennej casti a 1 X wc v nocnej casti v blizkosti spalni.. inak si to musis individualne posudit , lebo asi bungalov s obytnou plochou 60 m2 si nebude logicky davat do domu 3 wc ;-) ale celkovo min. 2 wc su fajn vec. nad 3.......hmm, je to uz vec nazoru,poctu obyvatelov v dome a plochy ..... ked budem mat chut a miesto, kupim geberit a osadim ho dakde v dome aj nasej macke a dokonca aj psovy, lebo ved co keby sa im chce, prave ked obe nase vecka budu obsadene :-D :-D
Odpovedať
určite 2 wc a my sme si dali aj 2 kúpeľne po našich skúsenostiach z bytu, kde je večný súboj o kúpeľňu
Odpovedať
my mame bungalov a mame 2 WC - jedno male WC pri vchode do domu a jedno spojene s kupelnou.. Som si myslela, ze hlavne chlapi budu vyuzivat to male WC, ale nie, oni chodia vylucne do toho v kupelni ]-( To WC pri vchode sa najviac vyuziva v lete, ked sme vonku, tak je prakticke nemusiet behat cez pol domu, tak isto v zime, ked uz je clovek obleceny a obuty, tak este posledny "cik" :-D pred ochodom z domu.. Inak vsetci radsej chodia do toho kupelnoveho wecka.. Ale zalezi to aj od inych faktorov, napr. mne nevadi, ked sa rano umyvame, ze niekto aj cika :-D Ale to bude tym, ze nase dieta je este male, asi to zacne byt ine, ked syn vyrastie.. Tak porastu aj naroky na sukromie na WC :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Bungalov cca 200 m2 2ks. Jedno pri vchode jedno v kúpelni.
Odpovedať
mame v projekte 3x. jedno male pri vchode, jedno s kupelnou pri rodicovskej spalni a jedno na poschodi pri detskych spalnach. v minulom dome sme mali dve - na "obytnom" a "nocnom" podlazi spojene s kupelnami a stacilo, ale chybalo wecko pre navstevy, aby nam nechodili do kupelne.
Odpovedať
1ks v celom dome :-):-):-)
Odpovedať
Dávat WC blízko kuchne je hlúpost. Počúvať pri raňajkách kadejaké pazvuky, to fakt nie ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nas plan je jedno male pri vchode (aj pre navstevy), jedno v rodicovskej mensej kupelni ktora je zo spalni a jedno aj v hlavnej kupelni,ktora je pri detskych izbach (5izb. bungalov). Niektori mi to kritizuju ze to je zbytocne vela. Asi ma fakt kazdy ine zvyklosti a poziadavky
Odpovedať
tri kúpelne,v nich tri WC , jedno dole , dve hore
Odpovedať
inak my sme si tiez mysleli, ze navstevy budu chodit do toho WC maleho, ale nie, kazdy sa trepe do kupelne :-p Pricom cesta z obyvky zhruba rovnaka do oboch miestnosti :-)
Odpovedať
myslim, ze 2 x WC v kazdom dome staci. Preferovala by som ich skor oddelene ako spolu s kupelnou. WC spolu s kupelnou je nehygienicke. 3x sa mi zdaju vela, kto to bude cistit a dezifikovat, umyvat dlazbu... naco.
Odpovedať
Profilova fotka
V projekte boli dve. My sme projekt upravovali. Máme tri. Hore v kúpeľni. Dole v kúpeľni. A jedno samostatné napr. aj pre návštevy. @akvi Dajte si na dvere ceduľky.;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dionyzka Prečo nehygienické?
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna by malo byť WC na rodinnom dome uplne v každej miestnosti,plus na chodbach,v suterene,aj na povale a nezabudnuť ani na dvor,vstup na pozemok a dve do garaze.2 - 3 WC su podla mna málo pre 4 osoby.A tiež do auta si treba prirobit jedno. ;-)
Odpovedať
@smrlak pochopil som tvoj nazor ked som pozrel na tvoj nick ;)
Odpovedať
@smrlak vsak sa dosmejes ked budes stat radu rano pred odchodom do prace :-p ale taka suprava nocnickov pre kazdeho clena rodiny ako vianocny darcek je tiez fajn ;-)
Odpovedať
My mame 2x: V kupelni - ta je pri spalnach. Na zachode - na chodbe, pri vchode. 3 a viac kupelni v dome - to mate kolko manzeliek? Mojej by sa to nechcelo.. :-D :-D :-D
Odpovedať
5. deti pri kupelni, rodicia v kupelni, pri obyvke-pre navstevy, pri saune a v hostovskej ta je robena tak ze kedykolvek z toho moze byt mala garsonka so samost.vchodom. Vacsi dom viac WC,maly dom menej.
Odpovedať
@pernikova_chalupka ... myslis, mat WC v kupelni, ze? No pretoze, ak by si chcela udrzat vsetko hygienicke - myslim tym sirenie bakterii, museli by ste velmi poctivo vzdy davat zachodovu dosku dole a az potom splachnut, a muzska cast rodiny presne triafat priamo do zachoda - ziadne kapance vedla. V opacnom pripade mas fekalne bakterie aj na zubnych kefkach. A este taka jedna vec: kde si citite lepsie pri potrebe? V uzatvorenej mensej miestnosti alebo velkej kupelni so zdrkadlami? Dalsia vec: vobec ma nelaka ranna atmosfera, ze si idem umyvat zuby do spolocnej miestosti, kde predtym niekto vykonaval velku potrebu. Kupelna ma byt cista a vzdy vonava. Preto som radsej za oddelenie zachoda a kupelne.
Odpovedať
podla velkosti domu min. 2 a kazde samostatne. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Priznavam, ze neznasam umyvat wecka a kupelne... 2x wc je asi potrebne, ale viac by som nechcela, takto budeme mat 1x samostatne wc a 1x wecko v kupelni ("nudzove" :-N ). Este kym som byvala s rodicmi, tak v dome bolo 2x wc a stacilo (pre 4-clennu rodinu).
Odpovedať
Profilova fotka
@dionyzka Hm, tak u nás sa sedátko sklápa skôr, než spláchneme. U nás sa celý dom vrátane kúpeľní vysáva a stiera niekoľkokrát za týždeň. Okrem toho ešte každý deň zametáme. A kúpeľne vytrieme tiež každý deň. Nie sme otroci, ale zaberie to málo času. Kefky a všetko máme odložené v skrinkách pri umývadlách. Na umývadle je len dávkovač s mydlom. Každý má vlastný uterák aj na ruky. A na potrebu sa mi veľmi dobre chodí do oboch kúpeliek. Zrkadlá sú tak, že sa nevidíme. Naopak. Z hornej mám krásny výhľad na krajinu. A kúpeľky i samostatné vecko sú vždy krásne voňavé, čistučké a chodíme do nich s radosťou. :-)
Odpovedať
inak tiez nechapem, co je nehyginicke na tom, ze je WC v kupelke.. a ja teda ani zdaleka neupratujem tak, ako pise @pernikova_chalupka no co uz, sme my ale humusaci..
Odpovedať
Profilova fotka
aspon dve - vlastna skusenost - my mame dve v dome - jedno vonku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?