Pasivne domy

Profilova fotka
Ahojte, mohla by som vas poprosit fotky vasich pasivnych domov? Z vonku aj z vnutra, radasa pokocham :-)Dakujem :-)))
Odpovedať
Ahoj @scoobinka . Prečo myslíš že sa prasívne domy nejak líša od (ne)normálnych?
Odpovedať
Ešte niečo @scoobinka . Myslím si že nie je dôležité aby bol dom pasívny. Dôležitejšie je aby mal čo najnižšie náklady na stavbu a prevádzku, a aby bol kvalitný a príjemný. Drahé a zložité sysémy, napríklad vykurovacie alebo chladiace, majú obmedzenú životnosť, preto k cene tepla alebo chladu treba prirátať dosť vysokú položku, ktorú treba mesačne šetriť na nové zariadenia, keď sa súčasné pokazia. Navyše počas ich životnosti treba platiť nezanedbateľnú položku za údržbu a opravy. Podobne je to aj s konštrukciami domu ktoré majú krátku životnosť a sú poruchové, napríklad drevená konštrukci strechy alebo polystyrén v zateplení. Ak ťa zaujíma, môžeme tu verejne prediskutovať ako sa dá spraviť kvalitný a lacný dom, a never tomu že ti to niekto napíše do súkromnej pošty, že ti to sám od seba navrhne architekt, alebo že stačí ak niekto ohovára iných.
Odpovedať
skús pozrieť albumy, @mio23, @abobo, @moridlo, @blacksr ak si ich ešte nevidela, možno niekto pridá aj daľšie
Odpovedať
Profilova fotka
@tigrolev2 ale presne ako pises o to ide nie o potrebu tepla ako si kazdy mysli (samozrejme aj o to) ale hlavne o jednoduchost konstruckie a celeho system domu aby co najviac veci fungovalo nejak same od seba a pod tym aspon ja chapem pasivny dom,,, a do pasivneho domu sa uz vobec nehodi nejake smart home riesenia co su skor pre domy kde sa spravilo kopec chyb pri navrhu a ktore to potrebuju :)
Odpovedať
@jblaze kiež by to takto chápali ľudia...kolega postavil s Fordomom 90m2/ drevodom/ keď sa opýtam na mesačnú platbu 100€+, keď som mu povedal že zatiaľ ja platím 50€ a to nemám žiaden pasív, tak len povzdychol...(myslené na jednoduchosť konštrukcie, cenu...)
Odpovedať
@tigrolev2 ved a prave o to ide zaujemcovi pri poziadavke na pasivny dom. Zložitosť a nakladnost technologii zabezpečujúcich prijemnu klímu neurčuje pasivny dom. Ten v lepsom prevedení potrebuje len nútené vetranie. A či jeho konštrukčný system bude navrhnutý efektivne je už na projektantovi.
Odpovedať
@scoobinka pasivny sa nemusi vizualne výrazne odlišovať od akehokolvek ineho domu. Vacsinu pasivnych na pohľad ani neodlisis. Preto je tvoja poziadavka zvláštna.
Odpovedať
Profilova fotka
@scoobinka tiez mi unika nejak zmysel otazky... pasiv a interier, exterier. pasiv je o materialoch, technologiach ktore vacsinou nevidno
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?