Opäť raz "Domzamilion.sk" EKO85 vs. Bungalow 122

Profilova fotka
Ahojte. Má niekto reálne skúsnosti s domom EKO85, ktorý je vychvaľovaný na stránke "Domzamilion.sk", údajne je možné to postaviť za 50 000€, čomu sa mi teda veľmi nechce veriť. Chcel by som poprosiť niekoho skúsenejšieho, je výhodnejší EKO85 alebo Bungalow 122? (Prodom). Bungalow 122 má vypočítané náklady na kľúč 63 000€, takže tam vidím reálnejšie, že by sa PLNE svojpomocne mohol do 65 000€ vojsť. Ktorý by mohol lepšie vyhovovať súčasným normám a v ktorom by sa lepšie dal zabudovať krb? Vďaka ;-) BTW: S tým, že dom má rozmery "väčšieho kvetináča" som už zmierený, je to de facto alternatíva ku kúpe 3 izbového bytu, kde sú bez tak izby asi tak, že obýčka 15m2, detská 12m2 a rodičovská spálňa 10m2 + chutné umakartové jadro... Linky: http://www.projektydomov.com/projekty... http://prodom.sk/?p=projekty&project=120
Odpovedať
Profilova fotka
@vapno92 Za mňa JEDNOZNAČNE eko 85. S veľkou dávkou svojpomoci (vieš betónovať, murovať, omietať...? :-D A máš aj švagra, čo by Ti pichol zadara?) by sa to za 50 litrov zmáknuť možno dalo. Ale to je len dom. Potom sú tu ešte kolky, poplatky, certifkáty, geodetické plány... adresné body.... poplatky za pripojenie na siete... odvodnenie parcely, chodníky, ploty, brány... A zaraidenie (keď aj z MM alebo Asca). Pod 70 litrov ani náhodou... 8-(
Odpovedať
to zariadenie by si predsa kupoval aj do toho bytu
Odpovedať
Profilova fotka
Áno... Do mňa hustia, že je vždy lepšie kúpiť byt, lebo sa nasťahuješ a máš pokoj... No isto... Byt v pôvodnom stave 70 000 a rekonštrukcia plus základné zariadenie min. 20 000..... A neverím, že za 90 000 nepostavíš pididom aj so zariadením.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máš pozemok, určite nemáš nad čím uvažovať. Na eko 85, tiež nemusíš robiť tvar strechy humno. A môže sa tam potom vôjsť aj pekná izbyčka. Aj keby mala byť len na odkladanie málo používaných vecí. Aj to totiž treba mať. Ak sa uvažuje o cene, ja by som vedela minúť aj 200 000. Je to vec výberu materiálov. Keď dáš na zem "gumu" namiesto dlažby ušetríš 1000€. Ak dáš kameň za 120€/m2 bude to v tvojom dome aj s prácou za cca 15.000. Na dome ti viac záleží na vonkajšom prostredí, ako v byte. Aj deťom stačí zelená tráva a nepotrebujú PS2. Držím palce, pri správnej voľbe.
Odpovedať
@vapno92 navyse prevadzka domu vie byt daleko efektivnejsia, nez prevadzka bytu.
Odpovedať
@bozsky_kaja Ja platim za prevadzku 3izboveho bytu mesacne 222e.(eli,plyn,kurenie,tuv,fond oprav,osvetlenie spol.priestorov atd.)Pokial by som v dome platil do 100eur,za usetrene peniaze viem splacat pozicku na pozemok a za predaj bytu postavit dom.Takymto smerom sa teraz idem vydat.
Odpovedať
@kuracinarez Ano ej to dost ale ludia z panelakov si myslia ze v dome mas vsetko zadarmo, ty platis do fondu oprav a v dome sa tie veci spravia zadamo? tam si platis opravy vsetky.
Odpovedať
@sysell platim do fondu oprav a nic sa neopravuje a peniaze miznu na hluposti.V dome sa rozhodnem sam,co a kedy vymenim,opravim.A za energie je to nemala ciastka co platim teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
A fond opráv ti akože zaplatí, keď sa ti pokazí niečo v byte? No prdlajs
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?