Odvodnenie suterenu / vzdusny kanal

Dobry den, planujem vystavby maleho rodinneho domu (plocha 55m2) s tym, ze bude uplne podpivniceny, lebo zhruba polovica bude pod zemou. Vyska suterenu 2,2m. Projektant navrhuje realizaciu "vzdusneho kanalu". Neviem o tom najst vela informacii, mozno sa to vola nejako inak. Idea je v celku jednoducha. Okolo obvodoveho muru sutrenu by sa postavil este jeden mur, kt. zadrziava vodu a okolo celeho suterenu prudi vzduch takze vysusa steny a voda by sa teoreticky nikdy nemala dostat k muru suterenu. Mate s tym niekto prakticke skusenosti? Viem, ze to v praxi dobre funguje (nakolko viem o par ludoch co to maju), ale nevidel som to nazivo. Popripade, ma viete nasmerovat na nejaku literaturu, kde si o tom viem voac nastudovat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od modrastavba:

Dobry den, planujem vystavby maleho rodinneho …
@modrastavba Proti zemnej vlhkosti stačí dobrá hydroizolácia podzemných múrov. Načo takéto drahé riešenie? . Proti vysokej spodnej vode ani ten "vzdušný kanál" nepomôže. A obvod - 55 m2 ??? Ak by aj bol obvod 55 metrov, tak to je pôdorys 120m2, čo už nie je malý dom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@modrastavba Proti zemnej vlhkosti stačí dobrá hy…
@chrobak7 Sorry, az teraz pozeram, ze som v rychlosti napisal namiesto obsahu/teda plochy 55m2 obvod.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od modrastavba:

@chrobak7 Sorry, az teraz pozeram, ze som v rychl…
@modrastavba pocuvaj projektanta a tiez.izoluj a izoluj. ak su peniaze tak chod do toho. v podstate okolo domu budes mat oporne mury
Odpovedať
Profilova fotka
komplexný problém treba riešiť konkrétne so širšími podkladmi. Ak ba aj dom bol len čiastočne zakopaný, bola by to nákladná záležitosť, nie je žiadna záruka účinku aj pri malej zmene podmienok, je to útočisko hávede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?