Obnovdom mini

Zobraz úvodný príspevok
Čauko, riešite niekto obnovdom mini? Ako dlho trvá, kým sa moja žiadosť dostane do systému? Oni na webe robia aktualizáciu databázy každú stredu, čiže dnes okolo 8:30 aktualizovali, ale moju žiadosť mi to stále nenájde. Formulár som potvrdil dakedy minulý týždeň v pondelok, možno ešte aj skôr, poštou som posielal minulý týždeň štvrtok, takže najneskôr v pondelok to tam museli mať. Za dva dni ma ešte nenahodili, abo čo, abo jak?
Odpovedať
Obnov dom u mna. Zaregistrovanie - nejake prve info 3-4mesiace. Nasledne byrokracia a zber udajov, projekt atd. Po ziadosti o platbu 7 mesiacov ticho s naslednou kontrolou, doplnovacky atd.. a uznali mi 50% nakladov iba
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

Obnov dom u mna. Zaregistrovanie - nejake prve in…
@uhlikova_stopa A prečo konkrétne ???
Odpovedať
Nesplnal som nejaky teplotny koeficient prechodu konstrukcii po zatepleni. Tak mi neuznali kotol a kurenie.. nemal som chut to dalej riesit a ani ako to suvisi s kotlom. Navyse, predstava ze po 7mesiacoch cakania mam este podavat odvolanie a cakat mozno dlasich 7mesiacov ma vobec netesila
Odpovedať

Nesplnal som nejaky teplotny koeficient prechodu …
@uhlikova_stopa ale ked nam nepoviete konkr co preco, tak tazko si z toho nieco vyvodit a nijak to tu nepomoze, akurat "zastrasuje" ...
Odpovedať

@uhlikova_stopa Pri projekte sa to neukázalo?
Odpovedať

@uhlikova_stopa Bohužiaľ implementačný mechanizmus väčšiny euprojektov (nie len v Obnov dom) funguje takto. Teda, že niečo prejde niekoľkostupňovým hodnotením,... bolo to schválené komisiami na viacerých úrovniach hodnotenia,... má to oporu v prílohách od oprávnených autorít,.... No a nakoniec celý spis i tak skončí na stole nejakej (bezvýznamnej) tety/uja z pečiatkou, ktorí to majú spracovať a napr. technickým záležitostiam rozumejú ho*no. A tejto tete/ujovi (častokrát iba najatí krátkodobí zamestnanci bez skúseností) sa zrazu niečo na Tvojom spise znepáči a on tú pečiatku jednoducho nedá. Nejaký oprávnený byrokratický dôvod sa vždy nájde.... Čo na tom, že odborné komisie pred ním to schválili?... On to nepodpíše a koniec!
Odpovedať
Profilova fotka

Obnov dom u mna. Zaregistrovanie - nejake prve in…
@uhlikova_stopa ..že "iba" - zadarmo si dostal, tak sa nesťažuj.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@uhlikova_stopa ..že "iba" - zadarmo si dostal, t…
@gadefox zadarmo? Nebudem tu rozpisovat co vsetko som musel koli tym dotaciam spravit ... 😂😂
Odpovedať

@gadefox zadarmo? Nebudem tu rozpisovat co vsetko…
@uhlikova_stopa A čo také?... Ja som si predom kúpil iba "los" za 380 €, bez ktorého Ťa nevhodia do žrebovacieho osudia. (energ. certifikát) 😁
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox zadarmo? Nebudem tu rozpisovat co vsetko…
@uhlikova_stopa ale no.. rozdielu medzi tým, čo si dostal na účet a tým [co vsetko som musel koli tym dotaciam spravit] sa nadáva ZISK a to sú peniaze, ktoré si dostal ZADARMO (za nič; lebo si vyvolený, ktorý rekonštruoval starý dom). Radšej sa poďakuj, že sme ti (ostatní) prispeli do tvojej peňaženky..
Odpovedať
Neviem preco si tu vsetci myslia ze sa bavim o nejakych certifikatoch, papieroch a podobne....
Odpovedať
Jak 7 mesiacov? Hrabe vam? Do konca septembra musi byť projekt hotovy, čiže zateplene, prerobene všetko, tak to mi akože chceš povedať, že 15 septembra mi daju vedieť, či mi to vobec schvalili a do 30. to musi byť? WTF?
Odpovedať
No dobre, mám pocit, že asi si z nás už robia prdel... už mám skoro zateplené, prachy nikde... kurvy jedne, oni to zrobili naschvál, lebo donútili ľudí s vidinou preplatenia, aby si to zateplili za svoje a teraz nám dajú späť hovno. Už to vidím, že to dajakosi tak bude. Je polka júla, tak mi nehovorte, že od neviemkoľkého februára je moja žiadosť stále v posudzovaní twl... Normálne už mám chuť sa na to vysrať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

No dobre, mám pocit, že asi si z nás už robia prd…
@arcticcode ako keby si to robil na cudzom... Ked ti preplatia naklady, mal by si vratit usporu na kureni, ked uz vidis v tomto vztahu nejaku k...
Odpovedať

@arcticcode a uz si si podal ziadost o platbu (rozdielne od original ziadosti o obnov dom je to az nasledny krok) ?Lebo aspon pretym bolo tak ze ta sa predkladala az po ukonceni obnovy domu.
Odpovedať
Profilova fotka

@arcticcode

donútili

Ak ti niekto priložil zbraň k hlave, aby si podpísal dokument, ktorý si nechcel podpísať, je to trestný čin a oslov políciu SR. A btw. aj keby si nedostal ani halier, vráti sa ti to za pár rokov v nižších vyúčtovaniach za energie,,,, achjaj..

Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@arcticcode >donútili Ak ti niekto priložil zb…
@gadefox Predpokladam, že sa mi vráti za energie akurát tak guwno, jediný rozdiel je v tom, že spálim menej dreva. Keďže ja mám drevo zadarmo, tak to pre mňa neznamená vôbec nič... Nepredpokladam, že vďaka zatepleniu mi budú 10W LEDky zrazu žrať len 8W, a 300W chladnička mi kvôli zatepleniu nezačne žrať 250W, aby som ušetril, všakže?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@arcticcode a uz si si podal ziadost o platbu (ro…
@sousedekovci89 Človeče, mne ešte ani neschvalili prvotnú žiadosť, hlavná vec, že termín ukončenia je do konca septembra a je polka júla v čudu!!! A ešte ani neviem, či z toho niečo budem mať. Tomu nerozumiem, ako si môžu dovoliť takto 5000 ľudí naťahovať za pinďúra... Určite sú medzi tými 5000 aj takí ľudia, čo si na prerabku museli požičať a teraz im dajú hovno.
Odpovedať

@sousedekovci89 Človeče, mne ešte ani neschvalili…
@arcticcode termin realizacie ti plynie vzdy od ucinnosti zmluvy ak sa v procese nic nezmenilo. To znamena ak ti schvalia ziadost poslu ti zmluvu ktoru podpises posles nazad oni ju zverejnia na CRZ a zacina ti plynut cas na realizaciu. Neviem ci v tych vyzvach "mini" je nieco inak.
Odpovedať

@sousedekovci89 Človeče, mne ešte ani neschvalili…
@arcticcode Vitaj v prostredí eurofondov... 😁
Odpovedať

@arcticcode termin realizacie ti plynie vzdy od u…
@sousedekovci89 Termín ukončenia je fixne stanovený na 30.9.2025, kedy musí byť "hotovo". Žiadnu zmluvu mi ešte nikto nedal na podpis.
Odpovedať

@sousedekovci89 Termín ukončenia je fixne stanove…
@arcticcode do kolkeho kola obnov dom mini si sa zapojil?
Odpovedať

@sousedekovci89 Termín ukončenia je fixne stanove…
@arcticcode Keď nemáš zmluvu, tak na čo si potom nárokuješ? Zmluva musí byť ! Keď Ti neposlali, tak nie si (aspoň zatiaľ) zahrnutý v balíku. A ešte jedno maj na pamäti: Zmluva je účinná až po jej zverejnení v CR, až od tohto dátumu začínajú plynuť lehoty. Ináč, aj tie zmluvy, čo posielajú úspešným žiadateľom, sú podľa mňa tak trochu mätúco formulované v časti o ukončení rekonštrukcie a žiadani platby.
Odpovedať

@arcticcode do kolkeho kola obnov dom mini si sa …
@sousedekovci89 Ja som sa zapojil do obnovdom mini 2 - 3. kolo. Tam je nastavený fixný termín ukončenia a to 30.9.2025 o 23:59. Chapeme? Moja žiadosť je už pomaly pol roka v posudzovani, už mám aj zateplené btw... tak preto to považujem, že si z nás robia prdel.
Odpovedať

@sousedekovci89 Ja som sa zapojil do obnovdom min…
@arcticcode no oni tam teraz maju bordel. Ked jasne aj pri obnov dom mini 2 pisu, ze lehota na realizaciu zacina plynut podpisom zmluvy o PPM. Ak ma byt skutocne termin ukoncenia 30.9.2025, som zvedavy ci dovtedy rozdistribuuju s dostatocnym casovym predstihom zmluvy o ppm. Ale ber to tak, kym nemas aspon zmluvu, nemas nic. Az ked budes mat ucinnu zmluvu o ppm mozes dostat zalohu, resp. Podat ŽOP-ku.
Odpovedať
zmena v datume ak nestihate
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od majina.b:

zmena v datume ak nestihate
@majina.b Človeče, ja už to mám, to je ten problém. A prachy nikde.
Odpovedať
Okay, volala mi dneska tetka, že nesplňame energetickú chudobu, lebo že vraj po tom ich vedecko-fantastickom výpočte nám vychádza až vyše 12 000€ na hlavu na rok. Ja som mlaý nevinný živnostníček, fungujúci na paušalnych výdavkoch. Nech rátam jak rátam, oni asi mnou celkovú vyfakturovanú sumu, čiže nejakých 33k €, čo som vyfakturoval za celý rok 2023 dokopy, berú ako "zisk domácnosti", lebo inak mi to matematicky nevychádza... Lenže to je kravina. Veď predsa nejaký murár nakúpi matroš na dom za 100k a ďalej to prefakturuje klientovi. To neznamená, že murár zarobil 100k, to znamená, že murár vyfakturoval 100k, ale zarobil nulu (ak nerátame, že si navyšil ceny atď), takže z môjho pohľadu dobrá blbosť, že celú fakturačnú sumu (v DP políčko č. 39) oni považujú za čistý príjem domácnosti? WTF??? Žena bola cely rok na rodičaku, čiže cca 6000€. Sme dvaja dospeli a tri deti, takže naš koeficient je 3,05 Môj čistý zisk 33k € by mal byť teda podľa mňa ponížený MINIMÁLNE o paušalne výdavky (čiže o 60%), čo vychádza nejakých 10k € ako čistý zisk. Ešte by mal byť ponížený o zaplatené socialne a zdravotne vypalne, o daň atď atď. A takto mi to vyhadzuje aj ich kalkulačka na webe, že máme nárok. Nechce sa mi veriť tomu, že by proste mohli brať celú fakturovanú sumu ako čistý príjem domácnosti, to nerobila ani banka, ani žiadna ina inštitucia... Tak nejako som aj napísal tetke a budem čakať, čo odpíše, resp. "odvolá". Možno to stihne ešte pred vianocami :)
Odpovedať

Okay, volala mi dneska tetka, že nesplňame energe…
@arcticcode Bez urážky..... Ty debatuješ o čistom zisku 33 k + 6 k žena, teda spolu necelých 40 k. Si ale predstáv, že cca 40 % pracujúcich zarába minimálku, teda v čistom okolo 8 k ročne. Týchto sociálna politika označila ako pracujúca chudoba. Už vidíš kde je ten rozdiel a prečo je vzorec na klasifikáciu energetickej chudoby taký, aký je ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@arcticcode Bez urážky..... Ty debatuješ o čistom…
@petersd len doplnim ci poopravim ze za minimalku podla oficialnych dat (vcera to vydali v sprave MPSVaR) pracuje uz len okolo 160.000 ludi, to bude vyrazne menej ako 40%.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?