Obnovdom mini

Zobraz úvodný príspevok
Čauko, riešite niekto obnovdom mini? Ako dlho trvá, kým sa moja žiadosť dostane do systému? Oni na webe robia aktualizáciu databázy každú stredu, čiže dnes okolo 8:30 aktualizovali, ale moju žiadosť mi to stále nenájde. Formulár som potvrdil dakedy minulý týždeň v pondelok, možno ešte aj skôr, poštou som posielal minulý týždeň štvrtok, takže najneskôr v pondelok to tam museli mať. Za dva dni ma ešte nenahodili, abo čo, abo jak?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

@petersd Toho učiteľa poznám, robil elektrikára i…
@arcticcode predmet "Elektrotechnické kreslenie" 🤣
Odpovedať
Mylsím že energetiku, ale to je úplne jedno, aj keby tam učil výtvarnú výchovu, ak tam dačo také majú, tí učitelia tam sú namakaní. Pred iks rokmi ma vtedajšia riaditeľka učila elektrotechniku a to som ešte nepočul, že by žena dokazala tak dlho básniť o rezistoroch, cievkach a kondenzatoroch a reaktancii a rezonancii a klopnych obvodoch a neviem čom všetkom :D
Odpovedať
Ako toto vlastne funguje??Plati to aj pre tych,co maju vsetko hovote a robili si to sami davno??
Odpovedať
dobrý deň, prosim o vysvetlenie preplatenia, asi som doposial žila v omyle, že sa preplati v plnej vyške vykonana obnova. Alebo sa mýlim? Viď tabulka z OD. napr. Ak vymeni vchodove dvere za 1400 €, fond mi preplati len do výšky 750 € ako je uvedene v tabulke? ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od walia:

dobrý deň, prosim o vysvetlenie preplatenia, asi …
@walia Ano presne tak, čo si si myslela, že keď si dáš dvere za desať tisic, tak ti štat preplati tvoje rozmary so zlatou kľučkou? Ceny sú nastavené aj tak dosť štedro, teda aspoň čo sa týka jednotky a štvorky, ktoré sa ma týkali. Jednotka ma vyšla cca 50€/štvorec a štvorka ma vyšla asi 6€ štvorec...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od walia:

dobrý deň, prosim o vysvetlenie preplatenia, asi …
@walia uplne presne toto su jednotkove ceny. Tzn. Podla tychto cien ti vyrataju sumu na ktoru mas narok na zakladne vykonanych invrsticii. To bude nejaka hodnota a z toho ti preplatia tolko percent, ako splnis podmienky. Zaroven predtym platilo, ze celkova suma na jeden projekt nemohla byt viac ako 15.000 resp. 19.000 podla vysky uspory energie. Tzn. Ze ak by ti podla jednotkovych cien vyslo napr. Narok na 35.000 eur opravnenych nakladov a podla podmienok zmluvy mas narok na 80% optravnenych nakladov, co by predstavovalo 28.000 a dosiahla si usporu povedzme 60% energii tak maximalne dostanes aj tak len 19.000. Neviem ake ceny ori realizacii si mala ty, ale ako pise @arcticcode tie jednotkove cemy su nastavene dostatocne stedro.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@walia uplne presne toto su jednotkove ceny. Tzn.…
@sousedekovci89 No, mňa ide poraziť, ohebali ma o 1800 €.... Na jednej strane by som mal byť na seba hrdý, aký som dobrý "projektový kápo", lebo aj žiadosť na začiatku a aj teraz na konci záverečnú žiadosť o preplatenie som pripravil tak, že nechceli po mne už žiadne doplnenia, dotatky, vysvetlenia a pod., všetko bolo OK. Peniaze na účet mi teraz nabehli už po mesiaci od odoslania žiadosti o preplatenie (presne 5 týždňov), ale.... ale len 17200 €. 😡 Nikto doteraz ma však na to neupozornil a ani to nikde nebolo vyslovene napísané, že v prípade zatepľovania obvodového plášťa, oni pre Obnov dom zoberú do úvahy iba výmeru m2, ktorá pripadá na obytné podlažie domu. Ja mám jednopodlažný dom s Á-čkovou strechou, a prirodzene, zateplil som všetko dookola. (veď ako inak?)..... Oni mi ale zarátali i výmeru okolo bytu, výmery na tých Áčkových trojuholníkoch nebrali do úvahy. Pravda, je to moja vina, nie Obnov domu, ale na toto Vás všetkých upozorňujem. Keby som bol vedel, bol by som urobil ešte aj ďalšie oprávnené tech. opatrenia v dome, tak aby som bol naplnil podmienky refundácie na plných 19000 €.. A takto "mne prisľúbených" 1800 € pošlo do piche ☹️☹️☹️☹️
Odpovedať

@walia uplne presne toto su jednotkove ceny. Tzn.…
@sousedekovci89 Keď na to pozerám detailnejšie, tak teraz sa mi už nezdá, žeby tie jednotkové ceny boli až tak vysoko štedré. Horko ťažko Ti to pomôže, ale len ak si to robíš SVOJPOMOCNE !!! Ako príklad si zober výmenu starého kotla na kondenzačný. Na toto je príspevok z Obnov domu tuším 1700 €. Toľko to ale stojí len kotol v obchode... a teraz plus demontáž starého, montáž nového, prerábky, bižutéria, atď. A bežný človek zrazu zistí, že ku cene kotla 1700 € docvakol ešte ďalších 2500 - 3000 €. Teda žiadna bombastická podpora od štátu. Ak sa však na to pozerá z druhej strany, tak áno, tých 1700 € Ti nikto iný nedá zadarmo, a pri starom tečúcom kotly, je to lepšie ako z drôtom do oka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 Keď na to pozerám detailnejšie, t…
@petersd ja mam pbytne podkrovie takze u mna isla vsetka vonkajsia plocha. Ja si jednotkove ceny uz nepamatam. Ale ked som ja montoval kotol ma vysiel aj so zasobnikom aj s montazou nejakych 2k (aj nejake drobne tusim 80 eur ci kolko). Ale hlavne zateplejie tym ze som isiel svojpomocne, to bolo hlboko pod jednotkovu cenu za m2 zateplenia. Ked som si zratal vsetky naklady ktore som za sledovane obdobie realizoval a su preplatitelne cez obnov dom tak mi to vyslo prakticky 1:1. (Nejake stovky eur hore dole neratam). Ale neviem ako obnov dom mini ci nejako zasadne menili napr sadzby a podobne nesledujem uz tie dalsie vyzvy po 4. V ktorej som bol ja, ze na kolko su odlisne.
Odpovedať

@petersd ja mam pbytne podkrovie takze u mna isla…
@sousedekovci89 Ja som bol vo výzve č. 6.... Keby som nemal ten "podraz" tiež by som bol 1:1 😉
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?