Nevieme sa rozhodnúť

Čaute všetci. Chcel by som sa opýtať či ísť do výstavby 7m širokého poschodoveho domu. Nebudú tam príliš malé izby. Ďakujem pekne
Odpovedať
1
2
Preco nie. A zas je to aj vec nazoru. Ja osobne nepreferujem extra velke izby
Odpovedať
@rastozdenka1 a aky mas dlhy a siroky pozemok ? Vies dom natiahnut? Napr tu sa mi zdaju tie izby zbytocne uzke https://www.djsarchitecture.sk/projek... Ale urcite sa to da aj lepsie navrhnut. My budeme mat sice prizemny do L ale jedna cast toho L ma vnutornu sirku 6 m a okrem obyvacky a kupelne je tam vsetko.
Odpovedať
ak su love preco nie treba robit velke veci
Odpovedať
@rastozdenka1 7metrov bohate stačí ak budú na jednej strane 2 izby tak to vychádza cca na 3metrovu vnútornú šírku. Mám známych čo stavaju poschodový dom so šírkou 5metrov a to je už ina káva. Prechodne izby majú a to už nie je bohvie čo ale tam sa ani moc nedalo vymýšľať žiaľ. Takze 7metrov uplna pohoda a je kopec projektov na vyber do tejto šírky. Dĺžku aku plánujete ?
Odpovedať
Pozemok je úzky len 10m. Ale mame suhlas od oboch susedov stavať na 1m od ich pozemku a dlhý je 200m cca. Takze natiahnuť sa dá.
Odpovedať
@adiso dĺžku 12m asi aj viac môže byť podľa potreby.
Odpovedať
@rastozdenka1 https://www.promiprojekt.sk/projekty/... mne by stacil aj tento. Tych projektov je naozaj vela, tak dobre vyberte a smelo do toho 😉
Odpovedať
@rastozdenka1 zavisi od prejektu, 7m dom odrataj steny a mas 6m, druha vec he pozemok 10m je otras je to pod uroben ak ho uz mas a stoji za to budis ale kupovat to radsej nie
Odpovedať
Profilova fotka
@rastozdenka1 Ako ti tu pisu zavisi vela od projektu a stylu zivota co komu vyhovuje. My mame tusim ani nie celych 6m. Ajked by som teras nejake veci menila asi ako kazda zena vecne nespokojna :-D zo sirkou domu to nic nema a myslim si ze nam vyhovuje :-) .. a ked citam o tej sirke tiez to nemusi byt taka hroza my sme dom tak orientovali ze na celej 13m dlzke domu z jednej strany od cesty mame len vstupne dvere a male kupelnove okno...
Odpovedať
Profilova fotka
Nenechaj sa odradit... mam znamych, ktori maju podobne uzky (aj uzsi pozemok) a postavili tam pekny poschodovy dom. Uzky a dlhy, nevidim v tom problem. Ked si zoberies, ze dom ma 7m a odratas od toho mury + zateplenie, zostava ti 6m. Na jednu stranu domu das dlhu chodbu, siroku povedzme 1,2m. Tak ti na izbu zostane sirka izby 4,8m.... A dlzku tomu usposobis... To je priestoru az az...
Odpovedať
Profilova fotka
@rastozdenka1 Podľa mňa úplne v pohode. Ja mám síce starý dedinský dom, taký klasicky "slíž" 17,5m dlhý a 7m široký. Ak si nepotrpiíš na extrémne veľké izby, tak to bude v pohode. :o)
Odpovedať
Profilova fotka
@rastozdenka1 zalezi od usporiadania izieb. Ale da sa to pekne vymysliet, len zohnat dobreho architekta. A ked viete natiahnut na dlzku, tak ozaj sikovny architekt nebude mat problem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
No problem. My mame tiez cca 6m siroky dom x16m, na 14m sirokom pozemku, kde boli dodrzane odstupy od susedov.
Odpovedať
Absolútne bez problémov :) Len si treba na úrade najskôr zistiť, či Vám to povolia tak, ako chcete ... Súhlas susedov nič neznamená a úrad ho vôbec, ale vôbec nemusí brať do úvahy ... Musia Vám tam uznať stiesnené podmienky a rovnako tak musíte zistiť, či Vám dovolia stavať plnohodnotný poschodový dom, alebo len podkrovie :)
Odpovedať
@rastozdenka1 úplne v pohode, len si nájdite vhodný projekt. Ja mám 8,5 tam kde je šírka pozemku 40 metrov :-) https://www.projektydomov.com/projekt...
Odpovedať
@rastozdenka1 akurat som to isla napisat ze chodte najprv na urad. Susedia su tiez tak blizko k hranici pozemku? Ked hej urad to nemusi dovolit kvoli poziarnej bezpecnosti alebo budete musiet urobit nejake opatrenia napr mat na tej stene mineralnu vlnu. Ale to by uz potom vyriesil projektant. Ja si viem predstavit ked mate taky dlhy pozemok ist len do prizemneho domu. Ale zalezi aj ako je pozemok orientovany.
Odpovedať
@rastozdenka1 tiez si myslim, ze je to v pohode, len si vyberte dobry navrh, pripadne kvalitneho architetka a radsej si priplatte, len aby bol navrh v pohode a rozumny, izby male byt nemusia, zalezi aj na vasom vkuse, co chcete vacsie a co mensie :)
Odpovedať
Netreba sa báť malých izieb, myslím, že to pôjde, len treba k tomu rozmeru potom vhodný projekt, ale asi by som nevychádzal z katalógových, ale skôr by som si dal urobiť špeciálne podľa vašich požiadaviek ;-)
Odpovedať
@sysell no máme ho už práveže. A nájsť vhodný pozemok to je fakt problém u nás
Odpovedať
@lubk0 ďakujem pekne za radu
Odpovedať
@wivik susedné domy by boli od nášho dostatočne vzdialené. Kdezto my chceme stavať za úrovňou ich domu cca 30m
Odpovedať
Ďakujem vám všetkým za rady ste zlatí. Je to super stránka... Pekný deň prajem
Odpovedať
@rastozdenka1 podla mna uplne v pohode. V dnesnej dobe uz ani nie je moc trendy mat velke izby, lebo potom su take neutulne.
Odpovedať
@rastozdenka1 povedal by som, že to je problém pomaly všade v dnešnej dobe. Ale nevadí aj tu sa dá čoto vymyslieť, len treba si nad to sadnúť a porozmýšľať ako rozložiť izby, ako ich orientovať a pod. Držím palce ;-)
Odpovedať
@cielo33 ďakujeme 😀
Odpovedať
@rastozdenka1 este si prezistite ci mozte ist tych 30 m od cesty. V uzemnom rozhodnuti moze byt dana vzdialenost od ulicnej ciary.
Odpovedať
my mame sice sirku domu 10,7m ale aj s garazou. bez nej je to 7,5m a myslim, ze nam to bude stacit az postavime
Odpovedať
@wivik v predu stojí pôvodný dom,z ktorého chceme urobiť 2 garáž. Takže ten dom tvorí tu uličnú čiaru. Ale díki za postreh.
Odpovedať
@rastozdenka1 jasne len neviem presne ako to ci garaz s domom nemusia tvorit jeden celok aby sa bralo ze je dodrzana ta vzdialenost. Ale to vsetko by vam mali povedat na stavebnom urade
Odpovedať
@rastozdenka1 zo zvedavosti som vyrovnala to nase L a vzniklo mi toto. Jeden stvorcek je 1 m takze 6 m vnutorna sirka a natahovat do dlzky sa to da podla potreby.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?