Názory na pôdorys

Zdravím všetkých, prosím Vás o zhodnotenie návrhu na dom. Pod schody chceme zmestiť chladničku a spraviť tam nejakú potravinovú skryňu. Kuchynská linka bude do L po francúzske okno. Spodná kúpeľňa bude mať wc, umývadlo, práčku a sprchový kút. Dúfame, že do nej zmestíme aj kotol s bojlerom. Horná kúpeľňa bude vaňa+ pult s umývadlom, ešte nevieme, či budeme robiť horné WC oddelene alebo nie. Ak máte nejaké návrhy ako zefektívniť pôdorys, tak prosíím napíšte.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to vcelku rozumne rozmiestnene. akurat spodna kupelka sa mi zda mensia na to vsetko, co tam chcete vmestit. ja by som si detailne rozkreslila tu kupelku hlavne kvoli oknu. dalo by sa este pridat kupelke na ukor izby (niekde pri kupelnovych dverach), ale ja nie som zastanca prilis velkych cvikov...a vchodove dvere budu mat svetlik, alebo nejaku presklenu cast? lebo inak bude v zadveri asi dost tma, ak dvere zo zadveria do inerieru budu plne... ale to mate isto poriesene
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze je to pekny dum ... Ted jeste rozmyslete presne rozmisteni nabytku, to mozna vyusti v potrebu nejakych zmen. Zatim se mi to zda dobre
Odpovedať
@katkajurko2 vchodove dvere budu nejake so sklom, nad tym sme este ani nezacali uvazovat. Presklene chceme aj dvere z predsiene ku schodom, takze svetlo pojde aj z tej strany. Ta spodna kupelna je taky dlhy sliz, ale nakreslili sme si to a malo by sa zmestit vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
na vrchnom poschodi je podla mna zbytocna priecka na WC, zbytocne tehly, preklady, omietky, dvere, zarubna = zbytocne peniaze. Ked uz ide niekto na poschodi na WC nehrozi ze mu tam niekto vbehne, pre pripad je WC aj dole... vacsinou sa to rusi ak su 2wc v dome @lacoj
Odpovedať
@andyfoto to je aj môj názor, včera sme sa o tom už s manželkou bavili a asi to samostatné WC zrušíme, poprípade ho v kúpeľni oddelíme len nejakou zástenou
Odpovedať
@lacoj no ako pozetar podla satnika ze ma sirku 190, tak schodisko s chodbou ma cele tiez 190 a pride mi dost uzke. 2 osoby budu mat problem ist narz po schodicku alebo po chodbe.
Odpovedať
@mr79 pravdepodobne uberieme ešte z miestností nejakých 10 cm, aby to vychádzalo cca meter schody meter chodba. Trošku sa tým rozšíri aj šatník a kúpeľňa, čo nie je na škodu. Boli sme pred nedávnom u známych, ktorí majú dom schodisko a chodbu podobných rozmerov a necítil som sa tam stiesnene, tak uvidíme čo s tým.
Odpovedať
@lacoj alebo rozsitit dom zo 6 m na 6,2 m ako pozerem je tam ratane ze stena bude 30 cm? To bude drevodom?
Odpovedať
@mr79 áno, bude to drevodom. Rozmýšľame aj nad rozšírením. Poslali sme naše podklady projektantovi a čakáme s akými návrhmi sa nám ozve on. Stenu sme rátali 30cm, ale asi zvýšime izolácie o 10 cm, takže sa nám to trochu nafúkne.
Odpovedať
Profilova fotka
velmi krasne to mate rozdelene... a kludne z hornych izieb zober aj 20cm ved su dost velke.. aj satnik bude vacsi aj kupelna... a nerozmyslali ste nad sklenenym schodiskom myslim ze by to bolo fajn.. take otvorene...a zo spodnej izby by som tiez ukrojila koli kupelni... inak velmi pekne :)
Odpovedať
Chladnička pod schodmi je de facto už v obývacej časti, takže pre mňa ee. WC hore by som nechal samostatné, ale ja mán averziu voči toaletám v kúpeľni. V každom prípade budú tam 2 detské a spálňa, čiže ráno dosť frekventovaná miestnosť ktorú treba občas aj intenzívne vetrať čo nie je práve príjemné keď sa chceš sprchovať. A mysli aj na to žena hornej chodbe ti niečo miesta zaberie zábradlie.
Odpovedať
@lacoj ja by som asi hore tiez wc neoddelovala, asi by tam nebolo extra umyvadlo, ci? v jednom byte sme mali wecko oddelene bez umyvadla a prislo mi to strasne nehygienicke najprv vsetko ochytat a potom si az ruky umyt :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lacoj Dobrý den. Mít dvě WC a obě společně integrované do koupelny není přípustné. Navíc v patře, kde budete v noci pravděpodobně všichni spávat, tak je to i naprostá blbost. To potom každý den začíná stejným rituálem. Taneček kolem zamknutých dveří a výkřiky, tak co, jak dlouho tam ještě budeš. A pokud máte dceru, tak věřte, že vždycky o vteřinu déle, než jste schopen vydržet. :-D :-D :-D :-D :-D Rozšířením domu zjistíte, že když se dal rozšířit o 10 cm, tak proč ho rovnou nerozšířit o 20 cm ? Pak se zase vyklube nějaká možnost něco změnit a vyleze z toho klasická stodola. :-p :-p :-p :-p :-p . Jestli na schodišti širokém nemohou jít 2 lidi vedle sebe, tak na schodišti širokém 100 cm platí totéž. Navíc, co je to za požadavek ? kdo doma chodí do schodů ve dvojici ?Jo na zámku v Bojnici jsme šli po schodišti a Bylo nás pět, jak od Poláška, drželi jsme se za ruce. a pohoda. jenže schodiště mělo nejméně také metrů pět. :-D :-D :-D :-D :-D Zkoušeli jste si nakreslit jednoduchou pultovou střechu ? Podle mě by zjednodušilo a zlevnilo celou konstrukci a možná by to i lépe vypadalo. Nicméně, to je ryze individuální záležitost, čili co mě líbí mě, nemusí se líbit Vám. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva Dom veľmi rozširovať nechceme, ak tak maximálne o tých 20cm, priestorovo nám vyhovuje čo sme nakreslili. Brat mi odmeral schody doma, kde som vyrastal. Majú necelých 90cm a nikdy som sa tam necítil stiesnene. S tým samostatným WC ešte musíme porozmýšľať. Kreslili sme aj pultovú strechu a celkom sa nám to páčilo, dookola sú len klasické domy, tak neviem ako by sa to tam hodilo (síce priamych susedov máme len z jednej strany).
Odpovedať
@lacoj mas dost svahovity pozemok, tento navrh to nijako nerisi, preco? chces to vyriesit len pivnicou? alebo nieco ine? A druha vec je schodisko, sirka 900mm alebo 1000 mm je jeden cert, ak rozsirit, tak by som pridal chodbe na poschodi, z nej su dvere do izieb, satnik a kupelna, tak tam asi bude viac koliznych bodov pri pohybe ludi. Schodisko staci 900mm. Ale skor ako sirka by ma zaujimala jeho dlzka. Na vizualizacii je 14 vysok(stupnov), ked predpokladam, z vyska jedneho je 170mm, tak to mam 14*170=2380 ak by som mal od toho odpocitat skladbu podlahy na poschodi a nosnu konstrukciu stropu (neviem co planujete davat) tak som na velmi velmi nizkej svetlej vyske v 1NP. Uz tych 2380 je malo. Ak by som pocital, ze budes mat konstrukcnu vysku 2800mm tak by to chcelo aspon 16 stupnov vysokych 175mm, pridanim dvoch stupnov, sirky cca 280 mm, ti schodisko ubere 560mm. Hore pri vystupe na to priestor nevidim a dole pri vstupe asi tiez na to miesto nebude. !!! dat na to pozor.
Odpovedať
@spiderhst je to čistý amatérsky nákres, ale časti som skopíroval z existujúcich projektov. Schody som kreslil tak od ruky, vôbec som pri nich nič nemeral, chcel som len aby to vyzeralo ako cca reálne schody. Len včera sme to poslali projektantovi, tak očakávam na jeho pripomienky, lebo som si istý, že nie všetko sa bude dať tak ako plánujeme. Na obrázku je to z čoho sme vychádzali - keď to pozerám, tak tam je skutočne viac schodov ako som kreslil ja. Ten svah je krátky a prudký, potom už nasleduje rovina. Dom chceme postaviť na rovine, poprípade len málo odkopať zo svahu. Nechceme to ani podpivničovať. Ak tak v budúcnosti zakopem do toho svahu nejakú pivničku. Pôvodne sme chceli dom na pilotoch vo svahu, ale keď nám nacenili len základovú konštrukciu za 25 tisíc, tak som si to rýchlo rozmyslel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?