Názory na pôdorys poschodový dom

Dobrý deň, prosím o názory na pôdorys. Poschodový domček 9x11. Vchod zo severu. Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ten co to kreslil vas chce skusat ci mate nejaky pojem o dome? Ze ak nemate, nakres sa hodi, ma vybavene a ak mate, Nuz bude mat viac prace. Plan treba zariadit uz aj nabytkom v mierke, nie len "tuto moze byt to a tuto toto, sem si date gauc a sem skrinu" nech sa vam nestane ze sa vam nieco nakoniec nezmesti alebo bude chybat 5 cm na hlbsiu skrinu... Vo vstupe sa vyzleciete, vyzujete, kam date vesty/kabaty/topanky /ciapky/sale/rukavice/papuce/tasky? Nejake kreslo na sadnutie si pri obuvani? Bolo by dobre tam zmestit na celu dlzku skrinu. V kupelni zamenit wc a sprchu, i ked, samostatne wc a malu sprchovnu by som mala radsej. Dolne wc bude vyuzivane vsetkymi a kazdy den. V plane je kuchyna s jedalnou a polooddelenou obyvackou? Kde ma byt gauc, ako otoceny, ma tam byt tv, kde ? V kuchyni varna doska divne zasahuje do okna. Urcite tam nebude umiestnena, ten co kreslil to nejak zabudol dotiahnut. A kde ma byt chladnicka? V spajzi, ci v jedalni? Co bude pod schodmi? Na poschodi vstup do satnika posuvne dvere, v strede satnika, nech su skrine aj vpravo aj vlavo. (Keby tie dvere aspon naopak zakreslil) Chyba tam samostatne wc, budete sa brzdit/zdrziavat jeden druheho - jeden obsadi wc, dalsi nema pristup do kupelne. Takyto tvar sprchy chcete? Vana je nejaka kratka na dlzku. Pracka a susicka mozu byt v kupelni, v zabudovanej skrini a nebude sa musiet chodit s pradlom. Preco sa dvere do pracovne neotvaraju smerom k spotrebicom? Na chodbe pred kupelnou ma byt nejaka skrina/komoda? Izby su podkrovne/polopodkrovne?
Odpovedať
@monka258 projekt je z akého roku? Podľa pomeru zateplenia a obvodovej steny asi "čerstvý" nebude...
Odpovedať
@monka258 môj názor je, že je nelogicky a neprakticky nakreslený. Niekde je miesta priveľa, inde zase príliš málo. Škoda že sa nedajú odčítať mierky, len si domýšľam niektoré čísla. Pre koľkích ľudí to bude? Na prízemí bude spálňa, pracovňa, detská izba? Akú techniku budete dávať do domu, že potrebujete takú veľkú TM? Je nevyhnutný samostatný východ z nej? Vchodové dvere sú prakticky "hneď vedľa". Stačí taká mini kuchynka? ....
Odpovedať
Profilova fotka
neviem akoze take zvlastne mi to pride, za mna vela priestoru, co sa tyka chodby, haly hore a pod, dalo by sa to myslim urobit efektivnejsie, skusali ste pozerat aj nejake katalogove projekty, ze co cca by ti vyhovovalo?
Odpovedať
Ľutujem, tentoraz nemôžem pochváliť. Amatérske chyby začiatočníka. Je potrebné komplet preriešiť kúpeľne. Kuchyňa maličká. Projekt robil určite chlap, nezameral sa na nepodstatné - kuchyňu a kúpeľne... 😉 . Pozdravujem.
Odpovedať
Ďakujem za Vaše postrehy. Ono to je katalógovy projekt, len som dala doplniť priečku medzi kuchyňu a obývačku. Len na stránke, v porovnaní s nákresmi to vyzerá úplne ináč 😞.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemam skusenosti/nepoznam ako prebieha proces katalogoveho planu. Ste im povedali, ze to nekoresponduje, vyzera amatersky, neprakticke rozlozenie? Inak poznamky, co som uz pisala, hlavne do vchodu skrinu - bud zrusit spajzu a dat kuchynske skrine a zavaraniny/konzervy do TM. Mozno zalozit temu/pohladat dalsie objednany projekt nie je rovnaky ako v katalogu.
Odpovedať
Profilova fotka
@monka258 není to najhoršie ale dosť malá kuchyňa a dole úzka kúpeľňa neviem koľko je miesta okolo sprchaču , balkóny by som zrušil sú skôr na príťaž
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?