Nazory na dispoziciu?

Zdravim. Mate nejake navrhy ohladom rozmiestnenia?
Odpovedať
Profilova fotka
@kasmo Na začiatku ťa pochválim že si jeden z mál kto sem pridal návrh poschodového domu. Ak som si dobre všimol nebude to projekt na rovný pozemok keď je robený tak stupňovito tak možno by bolo zaujímavé vidieť aj rez. čo sa týka horného podlažia tam by som asi namiesto vane dal do kúpelne sprchu ja osobne som sa naposledy kúpal keď som mal tak 10 rokov, veľkosti izieb nekomentujem to musí každý vedieť sám čo mu vyhovuje. Tak ako bolo horné podlažie celkom v pohode spodok je dosť katastrofa nie hlavne tie izby tak by som navrhol tú menšiu zrušiť alebo jej dorobiť kúpeľňu lebo človek s tej izby sa ráno nemá kde ísť umyť iba do práčovne alebo hore zo sprchou to isté. A aj kúpeľňa v rodičovskej spálni je tak malá že na to wc sa tam ani nedostaneš a rodičovská spálňa má zo všetkých miestností najmenej ukladacieho priestoru. a aj keď nekomentujem veľkosti izieb táto je naozaj malá. Preto by som jednu izbu dole zrušil miesto pridal rodičovskej izbe a kúpeľni a možno plnohodnotnú technickú miestnosť na poli z nejakým skladom. Potom ešte posledná vec prečo nie sú nad sebou nosné steny spodného a horného podlažia lebo ten nosný prievlak nemáš podopretý na dobrých štyroch metroch ten bude celkom vysoký a necelí meter od neho je v obývačke nosná stena nebolo by dobre dať to nad seba.
Odpovedať
Profilova fotka
horne poschodie super - nechala by som vanu, ja ako zena viem, ze umyvat vlasy v sprchovom kute je katastrofa, rovnako aj kupat v nom male deti - ked dosprchujem dvojrocnu dceru, tak som cela mokra a voda je az na chodbe :-D :-D :-D spodne poschodie - tiez by som navrhla zrusit jednu miesntost a urobit vacsi satnik a kotolnu (technicku miestnost, bordeľmiestnosť) a zrušila by som wc v rodicovskej kupelni, je to tam dost natesno :) inak super navrh, krasny priestor aj členenie :) zaujimal by ma tiež rez alebo to, ako vyzera dom zvonku :)
Odpovedať
@kasmo Nic moc, nema to ziadnu formu, izby na prizemi su ako v nemocnici, hrozne. Kupelne ako takmer vzdy male, zle riesene, hajzliky nemaju diskretnu aspon zastenu. Technicka miestnost je kde? Kurit sa bude ako?
Odpovedať
@kasmo Priznám sa, že už je tu tolko pôdorysov, že sa mi to nechce veľmi lustrovať a zamýšľať sa, ale musím ti aspon jednu pripomienku napísať. Za mňa je úplne katastrofa ten jedálenský kút. Velmi stiesnené, až minimálne. Chodiť a obsluhovať hostí, prípadne deti by som tam nechcela. Tak isto vysávanie. Proste idete stavať dom a to miesto, kde sa budete nonstop pohybovať, zastrčíte do nejakého kútika na šírku vysunutia stoličky. Nikdy som neznášala veľké jedálne, kde to bolo podobne. Obchádzanie, prepodávanie, bez možnosti vojsť a v pohode si sama podať, obslúžiť. My to doma máme podobne +- naširoko, ale máme možnosť posunúť sedačku v prípade veľkej oslavy. Toto sa so stenou nedá. Je rozdiel si sadnúť s tanierom na stoličku za vrch. stola po práci, ako nedeľný obed so všetkými členmi rodiny. Mne sa nepáčia ani vchody do tých izieb na prízemí. Vyberáš, vkladáš veci, nemáš si kde položiť, menej svetla v prechode. Neviem ako vážne potrebujete dolu dve izby, ale za mna je obýv.kuchyna jedáleň malá. Koltol UK, by som dala do práčovne a komoru by som chcela "čistú". Dole stiesnenejšie priestory a hore zbytočne veľké izbiská. Prajem správne rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
@kasmo Pekný. Musím dať zapravdu @martosko -ovi, že fajn, že tu človek konečne vidí nejaký pekný 2-podlažný objekt v tejto "bungalistickej" epoche. Podľa mňa v pohode. Dovolím si neúhlasiť s @staronova -ou, že jedálenský kút je úplná katastrofa. Ide predsa o rodinný dom - nie o reštauráciu, aby tam museli byť nejaké 1-metrové koridory na obchádzanie stola. Je to pekné, vzdušné... - len to nepokaziť nejakými rustikálnymi zvlčilosťami, lebo tento domček je pekný funkcionalizmus. ;-)
Odpovedať
Zaujímavé. Zaiste nie ideálne, no zaručene to bude drahé a zo stavbárov prídeš o nervy. Výklenky z toho pri šlendriánskej práci (štandard v SR) urobia energeticky náročnejší dom a z tých pergol sa pri realizácii a následnej údržbe zmagoríš. Je tam nejaký náznak funkcionalizmu, no ver mi, že sú aj oveľa vydarenejšie projekty. Spodok úplne zle. Nejako nevidím oddelenie dennej a nočnej zóny. Ako návšteva idem na WC a 2x sa pomýlim vstupom do 2 izieb. Ako adolescent, -ka Idem v slipoch, tangáčoch zo spálne a ups v obývačke návšteva !!! :-). Architekt sa vôbec nepretrhol a podľa mňa ti natláča niečo o čom netušíš o čom to vo finále je. Rád by som sa mýlil, no niečo ďaleko, ďaleko funkcionalisticky vydarenejšie som už postavil, no teraz hovorím ee. Ale platí aj to: kto chce kam ...
Odpovedať
@kasmo Otrasný projekt. Kto to navrhoval? Nemá vkus ani predstavu o bývaní. Veľká zastavaná plocha, malá úžitková plocha, členité... Skús osvedečený koncep: chodba z ktore sa vchádza do haly a izieb. Pre takú veľkosť stačí bungalov.
Odpovedať
8-)
Odpovedať
Kto ti robil projekt? mne sa tiez skor paci ze z chodby do viacerych miestnosti sa ide lebo je to prakticke celkom kazda miestnosat je zvlast nie su prechodne. Tu mi nieco vadi na tom projekte a nevyuzity priestor celkom co je skoda lebo taka plocha by toi vedela ponuknut ovela viac :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?