Nazor na zaklady v projekte?

Prosim o nazor na zaklady domu .Jedna sa o dvojpodlazny dom 120m.Su podla vas v poriadku?
Odpovedať
Neviem čo chceš počuť. Nie som statik, ale si myslím, že sú to klasické základy. Čo sa týka rozmerov. Predpokladám, že k projektu máš aj projekt statiky - kde sa statik k tomu jasne vyjadril, ako majú vyzerať a z čoho majú byť zhotovené... Nepredpokladá, že by ti niekto tu povedal, že nie sú správne....
Odpovedať
@bohanic ano to som chcela pocut ci su klasicke co sa tyka rozmerov lebo stavebny dozor tvrdil ze su hlboke ,ja sa do toho nerozumiem a projekt statiky mi poslali iba pre SP a z toho vela nevycitam su tam iba vypocty.
Odpovedať
@lawazaa1 Ak sú hlbšie, tak domu to neublíži. Máš také isté, ako ja, akurát ja mám 2 rady DT čiek a ty máš 3 rady. Takže máš štandardné základy. Ak sa stav. dozoru nepáčia, nech povie, v čom sú zlé a aké riziko ti hrozí.
Odpovedať
Profilova fotka
@lawazaa1 podlamna v poriadku uz som vydel na bungalove aj 2m hlboke zaklady...
Odpovedať
@lawazaa1 a stavebný dozor sa opiera o čo, ako to odôvodnil? Kde sa dom bude stavať, v akej lokalite? Aká je tam trieda zeminy, bol riešený prieskum geológom? Je rozdiel, či staviaš na orave, alebo v Dunajskej strede a je rozdiel či zakladáš na íloch/sprašiach, alebo na skale. Či sú tam navážky, v akej úrovni sa nachádza rastlá zemina. 1450mm pod upravený terén pri bežnom podloží bez navážok nie je nič neobvyklé. Robil som viacero posudkov, kde zakladali 900mm pod terén a keď boli tuhé mrazy tak stavbu dvihlo.. EDIT: stavím sa, že IGP nebolo robené, takže s nejakými pripomienkami môže statik poslať dozor vieš kam ;-)
Odpovedať
@ramzo mali sme individuálny projekt ale geologicky prieskum od nás projektant nepýtal takze sa nerobil.Bude sa stavať v Bratislave-Vrakuna.Poda v tejto lokalite je hlinita-stredne ťažká.Ked je to v poriadku tak som len rada;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?