Názor na umiestnenie kuchyne

Profilova fotka
Zdravým Vás chcel by som Vás poprosiť o názor výhody nevýhody dvoch verzií umiestnenia kuchyne. Pri prvej verzií mám trošku obavy z príliš otvoreného priestoru. Pri druhej verzií zas neviem posúdiť vhodnosť, nevhodnosť umiestnenia kuchyne diagonálne voči obývačke. Orientácia domu je: schodisko, kúpelňa, WC na sever zvyšok je asi jasný :) Pozemok prevýšenie cca 2m na 26m to je tá rovnejšia časť kde bude stáť dom. Koniec pozemku sa prudko zdvihne, tam treba upraviť terén na 2 terasy. Ešte som zabudol že suterén domu je skôr úžitkovo orientovaný a prístup na pozemok je zo západu (hlavný) a z juhu (pohlavný :-D ) Za pripomienky vopred ďakujem.
Odpovedať
Verzia 3 by mne vyhovovala,jedine co by som zmenila,ze by som dala detske izby k sebe
Odpovedať
Mne sa najviac páči verzia 3
Odpovedať
Profilova fotka
mne zase sa pozdava prva verzia, praveze ten otvoreny priestor vyzera fajn. Aj ked mi je jasne, ze nie kazdy to ma rad, ze otvoreny priestor, pachy a podobne veci
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy variant ma nieco do seba, mne sa pacia otvorene priestory, ale najviac sa mi paci asi dvojka by som povedala, dost miesta aj na stol na stolicky, akoze na rodinne stretnutia obedy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj.Každá verzia má niejake + a _ Na 1 verzii sa mi páči ,že spalňa je ďaleko.Ináč ten otvorený priestor by som takto nechcela a kúpeľňa a wc sú ďaleko od izieb. 2 verzia je už lepšia ,ale premňa mala kuchyňa. Najviac sa mi pozdáva 3 verzia,ale prehodila by som spalňu s detskou izbou a ak by to bolo možné vymenila by som kúpeľnú so schodiskom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucymk tou výmenou schodiska z kúpelňou by som dosť rozhodil suterén a to nechcem. Ta výmena spálne a detskej je realizovateľná, je tam tiež dosť miesta. ČO sa týka tej kuchyne tak sa utvrdzujem v to že ta 3 verzia bude dobre riešenie :) Zostáva mi ešte vyriešiť detail okolo zádveria + schodisko. Neviem či má význam nechávať v zádverí vedla schodiska tu uličku 1,2m, alebo ho uzavrieť a tým zväčšiť tu miestnosť vedľa schodiska.
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy ja zahlasujem za tú trojku lebo sa mi páči rozloženie aj ako je kuchyňa pekne schovatá. Išiel by som do toho projektu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy no keď to inač nejde tak čo už,ale šikovný projektant by si stým možno vedel niejako poradiť,aby ste to neskôr neoľutovali,len v dobrom vám radim.Ta chodba v suteréne pri schodoch nemá žiadny zmysel a ešte z vlastnej skúsenosti nočnú časť by som uzavrela dverami.Ja som spočiatku nechcela,ale teraz som vďačná že sme ich dali :-)
Odpovedať
@cowboy ani tá verzia 1 nie je zlá. Máme niečo veľmi podobné. Akurát sa mi celkom nezdá wc s kúpeľňou a hneď vedľa zas wc samostatne. To samostatné máme my niekde tam ako sú detské izby. Inak máme presne z obývačky 4 m okná s posuvnými dverami a ten pohľad a kontakt s prírodou je super.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucymk na tým uzavretím nejakými posuvnými dverami pouvažujem :) Tá chodba, no je to taký skoro zbytoční priestor, to je pravda :) Stena čo ju oddeľuje nie je nosná, tak by tam aj nemusela biť. @adidasko1 ten kontakt z prírodou ti verím, ja sa skúsim nakontaktovať cez tu obyvačku ;-)
Odpovedať
ta trojka je podla mna akuratna. vsetko ma svoje miesto a aj rozlozenie ostatku je podla mna najlepsie. no vies ty tam budes byvat takze konecne rozhodnutie je aj tak na tebe
Odpovedať
@cowboy jednoznacne verzia tri je najlepsia! Do tej by som isiel a uz by som nad nicim nespekuloval.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ivan325r tak to aj je, z kuchyňou som aj vďaka vaším názorom vysporiadaný :) Momentálne sa zaoberám schodiskom, aký typ sa hodí do toho zádveria. Ak by ste mali niekto nejaký nápad dajte vedieť ;-)
Odpovedať
mne sa páči celkovo tá tretia verzia asi najviac zo všetkým ako je
Odpovedať
@cowboy urcite schodiste s podestou. Je pohodlnejsie a bezpecnejsie ako tocite ci uz ciastocne alebo len v "zakrute" ale je pravda, ze je priestorovo narocnejsie. Ak sa pytas na material, tak to je prisne individualne zavisi od obsahu penazenky, stylu domu a osobného vkusu. Pre mna su asi naj naj schodistia samonosne kovove s drevenymi stupnicami, ale uznam, ze nie je to riesenie pre kazdeho
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 z podestou ano, a ja preferujem betonove obložené niečim (drevom). Vyššie v príspevku mam schody otočené v dvoch variantoch (nástup do schodiska od steny alebo v strede), alebo pred chvíľkovou som dokončil ešte túto variantu do "L".
Odpovedať
@cowboy tie vlavo sa mi pacia viac
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy taktiež by som zvolil tie vľavo, prídu mi vhodnejšie
Odpovedať
@cowboy Prikláňam sa k názorom nadomnou, vľavo to vyzerá lepšie ;-)
Odpovedať
@cowboy pre kuchynu si sa super rozhodol a co sa tyka schodiska, tak tiez sa mi podzava viacej len na lavo navrh
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?