Nazor na projekt domu

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhladom na pozemok a regulativy obce je toto jeden z naj navrhov co sa podaril. Bol by som rad, ak niekto vidi to co ja nie a vedel by ako este vylepsit tento projekt. Chceli sme vzdusny priestor. Viem je tam vela chodieb, ale chodbu napravo od kuchyne beriem skor ako sucast dennej casti. chodba do pracovne ma 150cm, z dovodu ze je to vstupna chodba a posobi to vzdusnejsie, ked sa otvoria dvere zo zadveria. V dome bude riadene vetranie. Poziadavky boli, aby kuchyna nebola spojena s obyvackou, ale ani uplne oddelena. Sucastou domu je dielna, kedze som sa chcel vyhnut stavby zahradneho domceka v buducnosti a takto sa to vsetko naraz postavi. Najviac som si nie isty rozlozenim kupelni. Na poschdie by sa hodilo samostatne WC, ale uz nemam kde umiestnit vchod do neho a vzhladom na to ze v dome su spolu tri WC, tak to nevidim ako velky problem. Terasa je sikma z dovodu maximalneho vyuzitia pozemku. Dom bude mat pultovu strechu nad poschodim, aj nad castou kde je kuchyna (regulativa obce, inak by bola plocha). Nad obyvackou bude otvoreny strop. Okno na schodisku je myslene ako vysoke uzke okno, ktore zacina na urovni podesty vo vyske cca 150cm a pokracuje cez cele druhe podlazie. Nebude to velke okno? Bojim sa ze z ulice bude vidno do domu do dennej casti, ked bude tak nizko. Predna cast domu je orientovana na sever. Nejake tepelne zisky som neriesil, kedze z juznej strany je potok a okolo neho velmi vysoke stromy. Prikladam aj vizualizacie ako by to mohlo vyzerat.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhl…
@andrew87 z miestnosti 1.03 by som urobila WC Zo sucastneho wc by som urobila spajzu pristupnu cez kuchynsku linku O miestnot 1.04 by som zvacsila pracovnu...aby sa tym skratila chodba... Tu miestnost 1.04 by som rozmerovo priradila k dielni s vchodom z vonka...ale ja by som si urobila aj dvere priamo do domu (mozno aj nejak cez tu spajzu...ktoru by som este trochu zvacsila na celu sirku kuchyne) Satnik pri spalni by som zuzila na 2400mm a o tie mm by som zvacsila kupelnu
Odpovedať
Som veľkým zástancom samostatného WC v dome, no mať v dome tri záchody je dosť luxus. Myslíš na to, že to bude treba aj upratovať? Bude sa ti to chcieť? Vzhľadom na to, že tam plánujete ešte ďalšie dva záchody, asi nemáte až taký problém so zlúčeným WC plus kúpeľňa. Uvažoval by som teda nad tým ako je v príspevku vyššie, teda zrušiť ten samostatný, čím sa získa priestor na iné využitie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhl…
@andrew87 ja bych zkusila ještě jiný projekt/navrh. Je to velký dům, který trochu přišel o svůj potenciál. Největší škoda je ta kuchyně. Z mého pohledu neodpovídá modernímu vzhledu ani požadavkům. Aby dům působil vzdusne, tak by se dalo udělat i jinak schodiště, které je pak nádhernou dominantou. Také bych doporučila terasu vedle kuchyně a z kuchyně velikanske okno a pruchod ven.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhl…
@andrew87 a ano přes to velké okno do ulice na schodiště půjde vše vidět. Doporučuji venkovní žaluzie a nebo mléčné sklo či sklo s nějakou úpravou, aby nebylo vidět detaily, ale jen obrysy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@andrew87 z miestnosti 1.03 by som urobila WC Zo…
@mellie111 dakujem za nazor, ale vstup z kuchyne do spajze sa nepaci priatelke, preto to je takto navrhnute. Ja som to tiez chcel takto ako pisete. Ak zrusim miestnost 1.04 tak nemam kde dat pracku a susicku. Nemyslite ze kupelna siroka 230cm je uz moc? Hlavne ked nam tam staci uplne mala kupelna so sprchovym kutom. @ralf364 ak zrusim to WC, tak nezostane WC pre navstevy. Jedine ze. by chodili na WC na poschodie. To dalsie WC na prizemi je v spalnovej casti a nema byt dostupne pre navstevy. @artep1987 verte ze tych navrhov bolo niekolko a toto je to najlepsie co z toho vyslo. S navhrom kuchyne bol najvacsi problem. Aky jen podla vas moderny navrh domu? Mne toto pride ako celkom moderne. Ja viem ze kazdemu sa paci obyvacka spojena s kuchynou, ale v nasom pripade to neprichadza do uvahy. U nas sa dost vari a pecie a ked pozeram vecer TV tak vsetky tie zvuky mi vadia. Takto je to aspon za rohom a nieje uplne oddelena od dennej casti. Schodisko som chcel aby bolo smaonosne a videtelne z dennej casti. Taketo schodisko vsak potrebuje vacsi priestor a neda sa vyuzit priestor pod nim. Skor sa to hodi do vacsich vil, ale ano je to pekne. Terasa je jeden z dovodou preco sme s arozhodli pre tento navrh, ak ju dame do Lka, tak prideme o cast pozemku. V nasom pripade je za pozemkom potom a bude prijemnejsie sediet pri potoku ako medzi murmi domu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ani neviem kde zacat. Bez ladu a skladu. Minut investicie do tohto, este porozmyslaj. Kuchyna priechodna k comu ? Kvoli spajzi? Dvere do spajze sa daju vselijako vymysliet, mozu byt aj vedla. Kolko vas je a kolko maju deti, lebo vsetko prenasat do jedalne moze byt otrava, na terasu to uz ani nehovorim, mozte si zadovazit stolik na koleckach. Povazujes chodbu za sucast dennej casti... Ehm, vobec nie je. Je to chodba, hala. K chodbe mozes naopak este pripocitat m2 ktore su pri stole a gauci = prechod na terasu. 1,5m na chodbu je dost, az moc. Wc je odruky. Neviem ci je praktickejsie ist don cez kuchynu, ci cez chodbu. Satnik nemusi byt tak siroky. Dala by som dvere do spalne, kvoli neruseniu. Na poschodi maju byt traja ludia. V dvojizbe nie je dostatok ulozneho priestoru. Mini kupelna pre troch nie je pohodlna. Urcite samostatne WC na poschodi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj. Ani neviem kde zacat. Bez ladu a skladu. Mi…
@lenkito10 ano kuchyna je otvorena koli spajzi, ako som to tu uz spominal, tak. priatelka nechce mat dostupnu spajzu priamo z kuchyne a vobec jej to nevadi ze je to takto. Okrem toho tym prechodom sa bude sirit svetlo do chodby od okna v kuchyni. Jedalna je podla mna celkom blizko kuchyne, povodne som ju chcel dat namiesto spalne, ale to uz bolo daleko. Na terase bude mala kuchynska linka so vsetkym vybavenim, v tom problem nevidim ;) Ta chodba je mozno siroka, mozno by stacilo 140 cm, ale menej uz nie, kedze je to prva cast co navsteva uvidi hned z predsiene. Pri gauci vobec nevadi ten priestor, mame radi vzdusny priestor a vela miesta. Naschval som nechcel mat v obyvacke vsetko natesnane na seba ako to je v 90% katalogovych projektov. Dvere do splane budu, len v projekte to nieje, aby vyslo viac ako 14m2 pre spalnu (treba to pre stavebne povolenie) Na poschodi su traja ano, jedno uz dospele dieta, jeden pubertiak a jedno 5 rocne. Ta kupelna je mensia, no vzhladom na nosne steny, ktore budu niest poschodie sa uz nedala zvacsit, jedine na ukor tej vacsej detskej izby. Avsak v kupelni bude vzdy max jedna osoba, tak nemal by byt problem. Este je moznost dat odtial prec sprchovy kut a nechat len vanu. Samostatne WC us na poschodi nevyjde, nieje kde umiestnit dvere. Kazdopadne dakujem za nazor, potesil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhl…
@andrew87 uff... no ja neviem. Aký máte rozpočet? Prepáč, ale celé mi to príde ako by to nemalo ani hlavu ani pätu. Na spodnom podlaží je všetko zbytočne porozťahované a na vrchnom sa budú tlačiť traja ľudia v malej kúpelni a bez samostatného WC. Prečo trváte na takomto pôdoryse? Dá sa to spraviť celé jednoduchšie, kompaktnejšie a modernejšie aj pri dodržaní m2. Taisto kombinácia pultových a sedlovej strechy vyzerá ako taký zlepenec. Je to obrovský dom aj investícia, skúsila by som osloviť aj iného architekta ak toto je ten najlepší návrh od toho aktuálneho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ivkaivka9:

@andrew87 uff... no ja neviem. Aký máte rozpočet?…
@ivkaivka9 dakujem za nazor, rozpocet snad do 300 tisic sa zmestim, zalezi ake materialy nakoniec pouzijem. Urcite sa to da vzdy spravit lepsie, ale oslovit niekolko architektov a kazdemu dat tisice eur za navrh sa mi zda byt zbytocne. Spodne podlazie ma byt velke, je to predsa denna cast kde sa budu vsetci stretavat. Destke izby na poschodi tiez niesu male. Problem je len mensia kupelna, to uznavam, aj ked nikdy tam vsetci naraz nebudu. Mame tri WC v dome, urcite by bolo mat lepsie na poschodi samostatne, ale nemyslim ze v mojom pripade to je zasadny problem. Podorys v tvare L najlepsie vyuzije pozemok a ta terasa vzadu na pozemku je idealne umiestnena. Bohuzial tie strechy musia byt takto, ak chceme otvoreny krov v dennej casti. Obec trvala na bungalove a poschodovy dom mam na vynimku s tym ze musia byt pultove strechy pri pohlade z ulice.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@mellie111 dakujem za nazor, ale vstup z kuchyne …
@andrew87 máme taky kuchyni a obývací pokoj oddělený. Chtělo by to ještě tak 10m navíc abych byla spokojená ;). Jak píšete každý má jinou představu. Pro mě by kuchyně měla být i s jídelnou a nebo s ostrůvkem, kde bude aspoň barové posezení a minimálně velké průchozí okno ven na zahradu a venkovní posezení. Pokud chcete oddělit a máte tolik prostou dejte oběma místnostech 30m2 a bude to hezké, oddělit třeba jen skleněnými dveřmi nebo polostenou s krbem. Jen pro představu, my to máme do L a terasa mezi kuchyni a obývacím pokojem je super. Samozřejmě naše je mnohem menší. Ale určitě se dá najít lepší návrh než váš současný. Spíš jde o to, že je tam větší potenciál.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@ivkaivka9 dakujem za nazor, rozpocet snad do 300…
@andrew87 kde je technická miestnosť? Či netreba?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zltalienka:

@andrew87 kde je technická miestnosť? Či netreba?
@zltalienka 1.04, pripadne technologie mozu byt umiestnene aj v 1.06
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@zltalienka 1.04, pripadne technologie mozu byt u…
@andrew87 keď tak vymeň pracovňu a dielňu. Pracovňa získa normálne okno do dvora, namiesto okna pod prístrešok pre autá. Dielni nebude vadiť prípadne okno pod prístrešok. WC samostatné na prízemí by som dala bližšie k obývačke, inak vám budú decká chodiť do spálne. Mne osobne by spálňa na takom mieste (v koridore schody-kuchyňa-obývačka) vadila, ale keď to vám nevadí... Pokiaľ nebude kuchyňa uzátvateľná, tak zvuky a vône z nej sa budú šíriť celým domom (obývačka, spálňa, poschodie cez schody). Ja mám kuchyňu od obývačky oddelenú posuvnými dverami do puzdra. Neviem si to vynachváliť. V kuchyni mám zároveň sedenie pre 4 (nás je 6). Ak chcete mať vzdušný priestor, rozmer obývačky 7m by som natiahla, lebo 3m stôl + okolo neho je tak ltt a ostáva 4m na gauč a telku, čo je tiež taký minimálny rozmer. Metre štvorcové v koridore medzi kuchyňou a terasou mi prídu zase zbytočné. Nie je možné mať okná do obývačky aj z východu? (V šatníku na tej istej strane okno je) Mali by ste možnosť variovať intenzitu svetla podľa toho odkiaľ svieti slnko. Za mňa je blbé mať obývačku osvetlenú denným svetlom iba z jednej svetovej strany. Okno čo ide na dlhú zastrešenú terasu nerátam. Rovnako by som pouvažovala nad tienením kuchynského okna. V zime keď zasvieti slnko bude ho nevyhnutné zatieniť, lebo inak bude svietiť priamo do tváre. Ešte možno niečo neskôr odpíšem...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od artep1987:

@andrew87 máme taky kuchyni a obývací pokoj odděl…
@artep1987 mate to pekne navrhnute, avsak stol pre 8 ludi by som tam asi nevmestil :). Dvere z kuchyne na zahradu su hned za rohom, to mi pride fajn. Tym ze nemame terasove dvere priamo v kuchyni sme ziskali viac priestoru v kuchyni na pracu. Toto bola poziadavka od priatelky, kuchynu viacmenej ona riesila. Terasa v tom Lku je taka standardna, vidim to vsade a kazdy musel riesit nasledne prekrytie. Vacsinou bioklimatickou pergolou, co mne sa moc nepaci. Radsej postavim prekrytie v ramci stavby strechy celeho domu. Pozeram ze vy tam mate schodisko 90cm siroke. Postacuje to, ale ja mam 110 cm a pride mi to lepsie, vzdusnejsie, take ako cely ten navrh. @zltalienka povodne som to mal vymenene, ale potom vznikol problem kde umiestnit dvere do pracovne. Dalo sa to len na ukor rozsirenia chodby, ktora je uz aj tak dost siroka. Na tej strane by dielna bola mensia a to prave nechcem. To s tou spalnou je pravda, avsak do spalne sa ide cez satnik, su tam dvojo dveri, ak dam kvaliten dvere tak do spalne by nemalo byt nic pocut. V dome bude riadene vetranie, tak s pachmi z kuchyne nepocitam, ked aj zavse budu tak prezijeme to nejak :) Tych 7m na obyvaciu cast je ltt ako pisete. Ak by som to chcel rozsirit, musel by som bud zmensit teras, alebo zmensit spalnovu cast a tym padom cele poschodie, kedze stena pri stole je nosna stena poschodia. Okno bohuzial z vychodnej casti nemoze byt, v satniku moze byt kedze je to neobytna miestnost. Tienenie bude exterierove na kazodm okne, s tym by nemal byt poblem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dvere do spajze sa daju zakomponovat/dat vedla aj bez dalsieho 1,2m prechodu z kuchyne. Kuchyna je dost siroka, tam sa nakrokujete. Svetlo do chodby sa dostane z inych miestnosti. Vzdialenost sporak - stol je ~8m. To je dost az moc. Na terase nebude vsetko vybavenie. Dalsie taniere, pohare, pribor, kava, varenie, mycka, chladnicka? Co vsetko potrebujes ku grilovacke alebo k obedu, olovrantu na terase... Vzdusny priestor a "vela miesta" ktore by si chcel mat nie su koridor a hala. Je to priestor okolo stola, okolo sedacky. Takato sedacka sa hodi do velkeho priestoru, tebe vsak este zmensi miestnost takymto rozdelenim. Od TV ku gaucu 4m je stiestene. Plytvas m2 v koridore a hale ktore maju byt inde. Ved hala ma 11m2, to uz je izba. Tiez by som nechcela mat vchod do rodicovskeho priestoru z najfrekvetovanejsieho miesta v dome, ako spomina zltalienka. V kupelni bude jeden, ale vyuzivat ju budu traja. obcas sa tam stretnu, lebo jeden si zabudol precesat vlasy, ale druhy si umyva zuby. Rano sa tam jeden zamkne na WC a bude blokovat ostatnych. Kde budu osusky, kde si odlozia veci pred sprchou, kde kefky na umyvadle, kde spinave pradlo. Priestor medzi sprchou a wc je stiesteny, na sprchu iba zaves, dvere sa nezmestia. Predstav si ako tam byvate, co denne robite. Mozno mozes pridat ostatne podorysy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhl…
@andrew87 mám dojem že všetky návrhy na zmenu sú zamietnuté, lebo všetko je tak ako má byť a má to svoj dôvod 😉 Raz som bola na návšteve v jednom dome, ktorý bol asi rovnaký rozlohou aj rovnaký tvar, ale ten naozaj pôsobil vzdušne už pri príchode. Namiesto pracovne bola garáž, podobne oddelená kuchyňa ale s východom na záhradu, stôl asi pre 10 osôb, konzolové schody, obrovskú obývačku a vnútorný bazén. Spálňu ale mali na poschodí, s menším šatníkom, kúpeľňou a terasou. Jediné čo nemali, bolo to prestrešenie terasy. Ja dám len jednu pripomienku a to že za mňa je to wc na prízemí veľmi ďaleko od obývačky. Keď už sa prihliada aj na to, že návšteva nech má dobrý prvý dojem a preto je širšia chodba, tak by mohlo byť aj wc bližšie. Šatník v spálni by sa dal zmenšiť a zväčšiť kúpeľňu, aby sa tam mohlo dať samostatné wc s vchodom z chodby. (Ani stena medzi šatníkom a spálňou nemusí byť zarovno steny a môže teda v pohode splniť 16m2, lebo to nebude vidieť. Iba takto v pôdoryse to vyzerá krajšie, ale skok steny nebude vidieť. Alebo teda teraz skok v pôdoryse, a naživo si nevšimnú, že je stena posunutá.)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@andrew87 mám dojem že všetky návrhy na zmenu sú …
@marsdm praveze ja som rad ked niekto zdiela svoj nazor, len sa snazim vysvetlit preco su niektore veci tak ako su. To WC je dalej, ano, ale nemyslite ze dat WC hned za roh k jedalenskemu stol je blbost? Podovne tam aj bolo, ale asi nieje prijemne ked navsteva sedi pri stole a niekto si odskoci za roh na WC. To WC by sa dalo este vymenit so spajzou, avsak bolo by hned oproti kuchyne s vyhladom na sporak. Co sa tyka spalne tak ano mate pravdu. Problem je v tom ze ak spalnu rozsirim do sirky, tak budem pod kupelnou s WC ktora je na poschodi a bojim sa aby nebolo pocut zvuky z kanalizacie do spalne. Preto je ta priecka zarovno so schodami a tym padom aj zarovno s kupelnou na poschodi. U tych vasich znamych musi byt pekne, to uznavam, ale nepacilo by sa mi u nich napriklad to ze mam spalnu na poschodi a ani to ze nemam prekrytu terasu ;)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhl…
@andrew87 a Keby ste urobili samostatné Wc v priestore pod schodami? šírku schodiska máte dobrú, aj dokonca dlžka schodiska by to dovoľovala... a bolo by to nie pri jedálenskom stole, ale rovno pri vstupe oproti vstupu do obývačky..dostatočne ďaleko...ale nie úplne zarohom oproti kuchyni a keď už je niekto na návšteve..tak by Vás to ako hostiteľov v spálni rušiť nemalo, kedže tam asi vtedy nebudete
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@andrew87 a Keby ste urobili samostatné Wc v prie…
@mellie111 ano to je tiez riesenie, ale kedze som zrusil ulozny priestor na povale (koli nariadeniu obce mat pultovu strechu), tak pod schodami je planovany "sklad" na vianocne ozdoby, krabice a ine.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@mellie111 ano to je tiez riesenie, ale kedze som…
@andrew87 aj pri pultovej streche môžete mať odkladací priestor na povale...a ten sklon vyzerá. že by t obolo reálne prípadne terajšie wc možete použiť ako sklad
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@andrew87 aj pri pultovej streche môžete mať odkl…
@mellie111 fuha, 5 stupnov sklon a este ulozny priestor ? To mi nevychadza. Jedine ze by to bolo na poschodi, tam viem ist az do 10 stupnov sklonu. To WC vsak nieje nejaky zasadny problem. je trochu dalej od obyvacky, ale moji znamy ho maju mozno este dalej v novostavbach a vobec to nevadi. Akonahle dam pod schody WC, tak ten priestor uz neviem plnohodnotne vyuzit ako ulozny priestor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@mellie111 fuha, 5 stupnov sklon a este ulozny pr…
@andrew87 videla som postresny priestor pri 7 stupnovom sklone...samozrejme v tej najvyssej casti strechy...tancovat sa tam nedalo...ale na tych par boxov sezonneho oblecenia, topanok, detsku postielku stromcek, a ozdoby to bolo dost
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mellie111:

@andrew87 videla som postresny priestor pri 7 stu…
@mellie111 vdaka, zistim u projektanta ako to takto spravit, urcite dalsi ulozny priestor pomoze.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@mellie111 fuha, 5 stupnov sklon a este ulozny pr…
@andrew87 úložný priestor na takéto veci by bol teda tam kde je teraz plánované wc. Samozrejme že každému vyhovuje niečo iné. Oni mali miesto spálne dole hosťovskú izbu s kúpeľňou, len som chcela podotknúť že stačí možno iné usporiadanie a je tam všetko čo človek chce a možno ešte viac. Teraz bývate tiež v dome? Lebo niekedy je horšie mať nad spálňou detskú izbu, než kúpeľňu kde v noci už tak často nechodia 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@andrew87 úložný priestor na takéto veci by bol t…
@marsdm ano teraz sme v dome a mame spalnu na poschodi. Koli tomu chcem teraz spalnu na prizemi. Behat hore dole po schodoch je celkom otravne. Ja sa viac bojim tej kupelne ako detskej, nad nami bude uz dospele dieta,takze ziadne padanie hraciek na zem necakam :) Okrem toho do podlahy pojde aj na poschodie 10cm izolacie koli rozvodom rekuperacie, tak snad od podlahy vela hluku nepojde.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@marsdm ano teraz sme v dome a mame spalnu na pos…
@andrew87 ja by som skúsila vymeniť jednotlivé časti prízemia medzi sebou. Celú spálňovú časť uložiť naľavo od kuchyne. Spálňa s oknom smerom do dvora. Šatník ako neobytná miestnosť by mala okno ako je teraz vchod do dielne a kúpeľňa tam kde je teraz práčovňa cca. Špajza a kuchyňa ostáva. Vymeniť zádverie a schodisko jedno za druhé. Pracovňa by bola na mieste spálne s oknom do ulice, vedľa nej samostatné wc (dvere do wc, pracovne, práčovne v mini uličke, nie priamo z chodbo-kuchyne) ďalej práčovňa a dielňa. Dielňa by mohla byť prístupná aj z domu, do tej uličky pri wc. Poschodie by mohlo mať nosnú stenu medzi schodiskom a špajzou, teda bolo by trochu väčšie, nech vyjde wc a všetko čo treba. Nad kuchyňou bola nosná stena i tak vyriešená nosníkom, takže to by nemal byť problém.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zltalienka:

@andrew87 ja by som skúsila vymeniť jednotlivé ča…
@zltalienka takto nejak to niekedy v minulosti aj bolo myslene, ale su tu dva zasadne problemy. Zadverie musi mat nejake zavetranie z vonkajsej strany, tu by to nevyslo kebyze z jednej strany su schody a z druhej pracovna. Dielna musi byt dostuona hlavne zvon, kebyze je tam kde je teraz satnik, tak z te strany ma 1 m k hranici pozemku. Tam myslim ze dvere nemozu byt a keby aj ano, tak by bolo obtiazne vychadzat odtial s bicyklami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

Ahojte, som v stadiu riesenia projektu domu. Vzhl…
@andrew87 mali sme kúpeľňu rovno nad obývačkou a nebolo počuť nič výrazné, pokiaľ niečo nespadlo na zem alebo umývadlo. Teraz sú už aj dostupné tiché potrubia, čiže ani prúd vody nie je veľmi počuť. Pre niektorých by to bolo zas stresujúce mať izbu nad rodičmi a hlavne v dospelejšom veku 😁 ale teda keď by sme nič nemenili na pôdoryse, tak len v hornej kúpeľni otočiť dvere nech sa otvárajú k stene, k dverám sprchu a vaňu dať za ňu, lebo oproti wc by nebolo dosť miesta na otváranie dverí. Rohové okno v detskej izbe možno vyzerá fajn, ale posteľ pod oknom za mňa nie je ideálne. Taktiež okno v dielni sa tam veľmi nehodí keď je po zem, keďže kuchynské je klasické a taktiež v dielni by sa to miesto nedalo využiť. V špajzi by mohlo byť tiež okno, keď je už na tej obvodovej stene. Ale aj tak by sa to mohlo ešte upraviť, keďže tri deti, tak by mohli byť tri izby. Človek nestavá dom na pár rokov a v budúcnosti by možno chcel každý svoju izbu a súkromie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@andrew87 mali sme kúpeľňu rovno nad obývačkou a …
@marsdm ja s atoho hluku aj tak bojim, ale mat epravdu, tie potrubia su uz kadejake dnes. Ratam ze v sprchaci budu posuvne dvere, ale je mozne to vymenit, aj ked myslim ze pri sirke kupelne 224 (este sa to posunie) bude dost miesta na otvaranie. Okno na lavej strane som sa snazil mat co najvacsie, kedze to na spodnej strane nemoze ist dalej koli sklonustrechy, toto sa este doriesi. V spajzi je zbytocne okno ked bude rekuperacia. Ked ho budem otvarat tak rekuperacia strati zmysel. A potraviny maju radi tmu, ale povodne som ho tam chcel mat :) Tri samostatne izby tam nevyjdu a jedno dieta je uz dospele, bohvie ako dlho este bude s nami byvat. Druhe chodi pravidelne k otcovi na vikendy a prazdniny, takze preto sme rozmyslali s jednou spolocnou izbou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew87:

@marsdm ja s atoho hluku aj tak bojim, ale mat ep…
@andrew87 okno sa zíde, aj keď je rekuperácia. Čokoľvek sa môže vyliať, vysypať a vyrobiť smrad (vlhkosť a iné) a bude to potrebné špeciálne vyvetrať a cez rekuperáciu to tak rýchlo nepôjde. Nechávať ho pravidelne otvorené, to asi nie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?