Názor na návrh domu

Ahojte, prosím vás o názory a rady na návrh domu - hlavne by ma zaujímalo ako na vás pôsobí celkový vzhľad domu. Ďakujem krásne za všetky pripomienky
Odpovedať
1
2
@denka259 je to v pohode, jednoduche, ucelne, jedna rychla otazka - kedze schodisko ma byt na prizemi priznane, mate premyslene, kadial budete tahat potrubie z WC, sauny a kupelne na poschodi? a este mi nie je jasne, preco je ta juzna stena v spalni na poschodi taka hruba ;-)
Odpovedať
hruza
Odpovedať
@sgi320 Dakujem za nazor. Potrubie je premyslene a naprojektovane. Stena v spalni je preto taka hruba, aby sa tam skryl komin z krbu.
Odpovedať
@pitt2701 Mozes byt pls konkretny? :)
Odpovedať
@denka259 Male izby. Miesto garaze by som urobil obytne miestnosti a nechal by som iba pristresok. Inak sa mi dom vizualne paci. @sgi320 Dobry postreh ;-)
Odpovedať
super projekt. Uz sa velmi tesim na realizaciu :) @pitt2701 a ty nezavid to naozaj nie je pekna vlastnost.
Odpovedať
@denka259 komin by som kludne v tej spalni priznal, nejaky paradny - chromovy ;-) nie vzdy je potrebne komin skryvat, pokial mate potrubie naprojektovane, tak je to ok, aj som to predpokladal, inak, z praktickeho hladiska nie je ani @17juraj17 nazor na zahodenie, prax ukazuje, ze ludia si postavia garaze a potom parkuju pred nimi, nasledne sa z garaze stava odkladisko nepotrebnych veci ;-) ale vy nemusite byt ten pripad moj nazor na akukolvek dispozicu je, ze pokial sa paci tym, ktori budu dany priestor obyvat, tak je uplne irelevantne, co si o dispozicii mysli niekto iny, podobne je to aj s vizualnou podobou RD, samozrejme, za predpokladu, ze to nie je uplny fail, ako som pisal, mate to ucelne, vzhladovo uplne v pohode, mnohi ludia na Slovensku su zvyknuti na sedlove/valbove strechy, bungalovy, pripadne viacgeneracne domy, treba brat ohlad aj na okolitu vystavbu [ak nejaka je], ale tomu by sa mal venovat predovsetkym stavebny urad @denka259 drzim palce pri vystavbe a vinsujem Vam co najmenej nervov ;-)
Odpovedať
velmi pekny projekt, aj dnu aj zvonku, vydareny podorys ! :) uz sa tesim na realizaciu ! :)
Odpovedať
Profilova fotka
krasne moderny. vzdy som zastanca modernych (futuristickych) domcekov :) jedine co sa mi trochu nepaci je ten viditelna rura z krbu (piecky) ale v tomto pripade sa to ani inak neda spravit takze pochvala 8-)
Odpovedať
Z vonku pekne ale ten mini priesor dole ... ta terasa na ktorej nikde nebudes.. dole izba - pre kolko luidi je ten dom?
Odpovedať
Profilova fotka
Zvonku krasny, ale tiez sa mi zdaju male izbicky a kuchyno-obyvacka...Na to ake velke rozmery domu mate, by som si dopriala viac... A este vsetok hluk zo spodu sa vam bude prenasat hore, tiez sme mali v projekte otvorene schodisko, nakoniec sme ho uzavreli co bola najlepsie volba
Odpovedať
@sysell pri poschodovych domoch byva najvacsia chyba ze na prizemi poschodi izba nie je .... ja osobne pokladam za velky bonus ze je aj dole jedna izba. moze to byt napr pracovna a hostovska v jednom :) v rodicovskom dome izba dole nie je a teda mne osobne to velmi vadi. prideme na navstevu s detmi na vikend a velmi mi chyba ze tam nemozem ulozit deti spat cez den. musia byt hore na poschodi, cize ja nemam klud lebo schody ... ked place, musim zdrhat hore po schodoch aby nepadla mala z postele... vsetky hracky su roztahane po obyvacke ... za mna izba dole jedno velke plus. AJ v pripade urazu napriklad. trepat sa hore do spalne so zlomenou nohou, no nic moc :-D mne zasa izby nepridu male vobec, 13m je uplne super. je to zrejme skreslene tym ze su na obrazkoch manzelske postele. podla mna su izby uplne dostatocne. ja osobne netuzim po tom aby ( okrem ucenia :-D ) deti travili cas v izbach vyvrete, na co je im letisko ? nevidim v tom zmysel prilis... ak sa tam zmesti vsetko dolezite, staci to :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@denka259 Navrh vyzera pekne. Izba dole jednoznacne plus, terasa ako uz bolo spomenute moc sa na nej zdrziavat nebudete. Len tak pre zaujimavost, ak to nieje tajne, aky mate na tuto stavbu rozpocet, resp kolko myslite ze bude treba financii na stavbu tohoto domu?
Odpovedať
@dorali ja nehovorim ze je zbytocna len ze je ich us dost a ze ak tambude vela ludi tak ta obyvacka je malinka
Odpovedať
@17juraj17 Dakujem za nazor. Manzel si vydupal male izby (tiez by som ich zvacsila aspon na 15 m2 kazdu) a garaz musela byt - je to jeho "playground" :)
Odpovedať
Profilova fotka
@denka259 Konečne niečo na čom vidieť že to robil architekt ( aspoň typujem ). Návrh nie je zlý aj keď mal by som pár postrehov. Čo sa týka spální prekvapuje ma že v dome ktorý s tvári takto až luxusne nemá žiadna spálňa vlastnú kúpeľňu, ale možno to bola vaša požiadavka, čo sa týka tej vrchnej loggie je orientovaná do cesty naozaj ju plánujete reálne využívať, nedalo by sa to miesto využiť na niečo iné. K spodnému podlažiu odo mňa len toľko že tá spodná spálňa vyzerá byť trocha menšia ale ak ju neplánujete využívať na každodenne ale len pre návštevy je to ok, obývačka mi príde trocha malá pre dom v ktorom vie bývať toľko ľudí ale zmenu čo by som urobil určite je nejak prekopať tú dolnú kúpeľňu tá je podľa mňa skoro nepoužiteľná aj keď len na občasné použitie, chcelo by to ju zväčšiť a nejak prekopať aby človeku pri umývadle nerozbili hlavu dvere keď sa otvoria. Možno by som trocha posunul šatník viac do garáže aby sa tá kúpeľňa aspoň rozšírila. Z vonku vyzerá dom pekne akurát bude otázky ako zapadne do okolitej zástavby. @nicicka izby sa možno zdajú preto menšie lebo v každej je nakreslená manželská posteľ.
Odpovedať
suhlasim so sysellom, obyvacka sa mi zda na taky velky dom az prilis mala. tiez stoji za zvazenie uzivanie hornej terasy. bude naozaj vyuzivana? vela ludi si spravi taketo terasy, spravi tam podlahu, nakupi drahy zahradny nabytok, ale v reale tam vypije 5 kav rocne. ak je pozemok mensi, mate odtial krasny vyhlad, ci je taka terasa nutna kvoli tienu/zaveternej stane, tak ok. ale ak tam nebudes chodit, lebo na teba susedia odtial vidia opalovat sa atd., tak je to zbytocne. osobne som takeho (ekologickejsieho) nazoru, ze ak mas vyuzit takuto plochu nad garazou, bolo by fajn pohrat sa s myslienkou zelenej strechy na nej. ale inak naozaj pekny projekt.
Odpovedať
@sgi320 Pravdu mas, garaz bude vyuzivana asi hlavne na bicykle, motorku, atd. Preto sme dali aj pristresok - uz teraz vieme, ze v garazi sa asi parkovat nebude. :) Dakujem krasne za povzbudenie. Popravde, riesili sme najskor dispozicne riesenie, to ako dom vyzera navonok sme riesili az nasledne. Podla manzela musi byt dom hlavne prakticky a funkcny. Preto som vytvorila diskusiu, zaujimali ma nazory ostatnych na vzhlad.
Odpovedať
@sysell spodna izba je len hostovska a je ucelovo naprojektovana na prizemi. Inak v dome bude byvat asi 4-5 clenna rodina. Spodnu terasu budeme asi vyuzivat casto - je tam krasny vyhlad na malu fatru a dali sme tam doprojektovat este vonkajs krb zabudovany v stene.
Odpovedať
@nicicka Dakujem za nazor, manzel si presadil "kompaktne" miestnosti vzhladom na financie. Ale ked sa tak na to pozriem v kazdej miestnosti bude byvat jeden clovek co je, myslim, postacujuce. Kuchyna bola povodne este mensia - vydupala som si o meter predlzenie :)
Odpovedať
@sp4jo Dakujem za nazor, architekt odhaduje okolo 200-250 000. My dufame, ze to bude menej.
Odpovedať
@martosko Dakujem za postrehy. Kupelne ku kazdej izbe sme neplanovali. Pre 4-5 ludi myslim postacia dve per dom. Horna loggia je naplanovana pre krasne zapady slnka a relativne pekny vyhlad - tiez sa pohravam s myslienkou zelenej strechy, 80m2 terasa je prilis. Pozriem este nejake inspiracie na vyuzitie stresnej terasy. Spodna izba bude vyuzivana len sporadicky pre navstevy, alebo ako detsky kutik pripadne pracovna. Viaceri pisete, ze obyvacka je mala - budu tam byvat ale len 2 dospeli a 2-3 deticky. S kupelnou suhlasim, ze je uzka. Zastavba sa hodi do prostredia, vacsina susedov v sirsom okoli ma rovnu strechu. Susedov zo stran zatial nemame, staviame na zelenej luke.
Odpovedať
@kkl82 Dakujem krasne za nazor. Mas pravdu, tiez by som terasu opticky zmensila vysadbou kvetov v crepnikoch po stranach, pripadne skombinovat terasu so zelenou strechou. Uprimne, moc sa mi ta velka plocha nepaci - chcela by som to rozbit.
Odpovedať
@denka259 pekné riešenie... vzhľadom k technickému nie veľmi jednoduchému riešeniu (veľké presklenia) projektant nebude ďaleko od pravdy... pod 200 tis. by som ani nepočítal... môj názor... no flame pls
Odpovedať
Krásny projekt, páči sa mi zvonku aj zvnútra, tiež budeme mať rovnú strechu a veľké presklenia....som zvedavá na realizáciu, dúfam, že sem-tam hodíš foto😉 držím palce pri stavbe👍👍👍👍
Odpovedať
@denka259 inak co by som spravila inak su tie schody a to ist hore schodmi z druhej strany. tym padom budete moct vyuzit priestor pod schodami na ulozny priestor. co bude uplne pecka su vyhlady na hory a to veru ani televizor netreba :) a ak tak sa daju kupit skrinky s elektrickym vysunom aby nebil tak velmi do oci.
Odpovedať
nechyba technicka miestnost?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to zle ;-) Keby som si stavala novy dom, tak chcem vlastnu kupelnu, kde deti nebudu mat pristup. Tiez by som nerobila hornu terasu, malokedy sa to vyuziva, hlavne ak je este natocena do ulice. Mozno pri spalni - moct si vyjst von, ale tiez nie smerom do ulice. Ak bude garaz namiesto skladu, tak by som tam dala obycajne dvere. Pokial tam enplanujete vchadzat autom, je to vyhadzovanie penazi podla mna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Pravdupovediac som si tie manzelske postele nevsimla :-D Pozerala som sa vymery a kedze my mame vsade 16 m2 tak mam pocit ze uz je to take minimum. Ale zas je to individualne Nuz ja mat dom 20x9 m tak si tam spravim klzisko :D
Odpovedať
@ajana1 priestor pod schodami bude vyuzity ako miestnost pre cistiace prostriedky, kose na separovanie, atd. Z navrhu to ale nie je zrejme. Namiesto TV planujeme zavesit na strop platno, ked budeme chciet pozerat tv len sa stiahne dole :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?