Názor na náš projekt

Profilova fotka
Ahojte, toto je náš výtvor a kým to predhodíme projektantovi chcela by som vedieť váš názor čo sa týka dispozície, okien atď.... Rozmery domu sú 7800x 16000, vstup je orientovaný na sever. Z obývačko-kuchyne sa vychádza na terasu, tá sa mi kdesi stratila :-| . Ďakujem za vaše postrehy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vivuska1 Pekny podorys. Ja osobne by som dal akurat viac okien na juznu stranu, a spalnu by som dal na sever.
Odpovedať
Budete mať tmavú obývačko-kuchyňu ak tam nepridáte okná. Spálňa je zúfalo malá. Čudne dlhá nevyužiteľná chodba (iba na prechádzanie a zevesenie obrazov). To medzi spálňou a izbou je technická miestnosť? Dom nemá žiadny kumbál na domáce náradie, vianočné ozdoby, lyže, plutvy, korčule a všetky tie veci čo človek používa pri športe, hobby , v čase voľna. Nemáte ani žiadnu komoru na potraviny. Pokiaľ ide o kúpeľnu, doprial by som si luxus a kúpeľňu zariadil čisto len na účely starostlivosti o telo. Práčku, koše so špinavým prádlom atď. by som dal do osobitnej miestnosti (napr. technická miestnosť) Mne sa ten projekt nepáči, dúfam, že som neurazil, je to dobre mienené, ja by som to na Vašom mieste prerobil "od základov". Rovnako nie som zástanca kuchynských "barových" pultov. Nešťastná sa mi zdá aj blízkosť chladničky a varnej dosky. Je tam málo miesta na manipuláciu s potravinami na doske...
Odpovedať
Ja mam len dve pripomienky: -tvar linky aj umiestnenie je OK, ale samotne rozlozenie dresu a varnej dosky nia, ale to sa da doladit -obyvacka s kuchynou si nutne ziada viac okien, ja by soim pridala este jedno na tu severnu stranu priblizne ku stolu, tak nejako symetricky s tym, ktore je pri linke a urcite aspon jedno alebo najlepsie dve na juznu stenu obyvacky, to je uplne nevyhnutne. Inak OK.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 nie, neurazil, rada si prečítam názory iných.. ide o to, že máme úzky pozemok, takže musíme riešiť niečo úzke a dlhé. Spálňu nepotrebujeme veľkú, veď tak budeme len spávať, radšej som dala väčšiu obývačku. To medzi spálňou a detskou je tzv. bordeláreň, nie technická miestnosť - kotol bude vo wc pri vchode. Do obývačky by som este dala jedno okno a možno ešte jedno do kuchyne. Komoru na potraviny nemám ani teraz a vôbec mi nechýba, preto som ju neplánovala ani do domu, a kuchynsku linku ešte pravdepodobne prerobíme :-) ... ale ďakujem za názor :-)
Odpovedať
@vivuska1 aký je široký pozemok? Je prístup naň z užšej strany, či širšej strany, tam ako ste dali i vstup?
Odpovedať
@vivuska1 obyvacka bude tmava, vobec ste nevyuzili juznu stranu a prechod slniecka, to je skoda, chyba mi tam spajza, priestor na susenie pradla (ak to je ta miestnost medzi izbami, tak beriem spat), nejaky skladik, pozor na sirku priestoru, kde planujete mat stol, aby sa tam pohodlne sadalo, taktiez pozor na sirku resp. umiestnenie dveri na chodbe, aby ste dostali do miestnosti nabytok
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 pozemok máme 15x zhruba 60m a prístup je tak ako máme vstup
Odpovedať
Podla mna je to ok na uzsi pozemok. Spalnu vymente - dajte ju do toho dolneho kuta, jej velkost staci. Urcite viac okien na juh - ocenis ich v zime, dnes existuje mnozstvo sposobov tienenia kvoli letnemu slnku a hlavne - komoru. Ak ti teraz nechyba je jedna vec, ale ak by si ju mala, pochopila by si...
Odpovedať
@vivuska1 Keď má pozemok 15 m šírku, podĺa mňa 7,8 metra na šírku domu je veľmi skromné. Máte nejaký predpis, že musíte dodržať odstup od hranice pozemku? Podľa mňa si s tou šírkou domu dosť komplikujete návrh vnútornej dispozície. ja by som dal dom širší, aj meter, dva by spravili svoje.
Odpovedať
Profilova fotka
Z mojho pohladu je na rady dost malo informacii, Dolezite je vediet rozmer a tvar pozemku, kde je pristupova cesta, kde a ako daleko mate domy susedov, ich okna, kde je severna strana domu, Ak tvrdite ze mate uzky - maly pozemok, mozno by stalo za zvazenie poschodovy dom. Zalezi od vela dalsich veci, ohladom okien, podla normy by malo vychadzat na plochu stien kazdej miestnosti minimalne 10% presklennych ploch. Dalsia vec ohladom okien je v akom standarde chcete dom mat, ci su dolezite tepelne zisky a tak dalej..... dobre je sadnut si s odbornikom. Ak vam staci standard tak je v podstate dobre cokolvek co sa paci vam, kedze to zrejme budete stavat pre seba. Prajem pekny den :)
Odpovedať
@vivuska1 mame velmi podobny dom a dobre ti tu ludia radia, ze obyvacka bude tmava. My mame presklenu celu jednu stenu - juznu. Aj u vas by to bolo super, ak sa to teda vzhladom na okolie da. Tiez by som vymenila spalnu do laveho dolneho rohu..
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi myslis vymenit spalnu a kupelnu? detske izby by sme chceli nechat vedla seba.Do obyvacky urcite pojde este nejake to okno.susedov zatial nemame ziadnych,ale casom pribudnu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vivuska1 nie spalnu a kupelnu, ale spalnu s detskou, pre deti budu urcite lepsie juzne okna, v spalni je to uplne jedno, kedze tam len spite, ale v detskej treba co najviac denneho a slnecneho svetla.. Aj v tej detskej, co je v lavom hornom rohu by som ja okno dala na juh.. inak my mame okrem celopresklennej juznej steny okno este aj v kuchyni, tu mame na sever, plus v jedalni - ta je na vychod. Su to sice len male okna, ale pekne presvetlia, neviem si to ale predstavit bez toho velkeho presklenia na juhu, to by nebolo ono..
Odpovedať
@vivuska1 ak je sever hore a situácia pozemku to dovolí, tak by som celý dom obrátil zrkadlovo vodorovne aj zvislo. spálňa na východ, detské juh a juhovýchod, obývačka juhozápad a západ, kuchyňa severozápad ostatné na sever. S oknami majú všetci pravdu (len by som ich nedával na sever ak by to šlo). Ostatné je viac-menej vôľa užívateľova.
Odpovedať
My máme na severe spálňu a je to hrozné,keď boli tie vysoké teploty v lete to bolo OK a to je cca 2-3 týždne v roku.
Odpovedať
ja by som prehodila spálnu s detskou izbou a s kumbálu by som urobila kúpelnu medzi izbami pre deti so vstupom z izieb. Tak isto by som v tej druhej kupelni spravila vstup so spálni a o polovicu menšiu a vedla mej kumbál. Čiže velkú kúpelňu rozdeliť na malú kúpelňu a kumbál. Mám radšej malé útulné kupelne ako veľké. A určite viacej okien, presvetliť ho
Odpovedať
@vivuska1 kuk nas projekt, my mame sirku 16 m. tvoj projekt sa mi paci, je jednoduchy, a ak nemas nejake nadstandardne poziadavky ako kupelka v kazdej izbe a extra luxus kupelka, je to ok. chapem, ze niekedy metre hold nepustia na nejake nadstandardy. osobne preferujem jednoduchost a ucelnost, cize chapem tvojmu projektu. jedine, co by som prehodnotila je dat do druheho wc sprchovy a v hlavnej kupelni nechat iba vanu. tento napad som pochytila tu na MK , s vysvetlenim, ze ak sa chcu dvaja sprchovat, napr neskor deti, alebo rano , tak takto su vlastne volne dve sprchy a ak by bola sprcha a vana v jednej miestnosti, uz by sa to tak nedalo vyuzit. bordelaren je super, podla mna lepsie ako detska kupelna, len ta spajzka ti moze chybat na zasoby potravin, na dedine predsa len je pristup do obchodu horsi / ak nie ste v meste /, vacsie hrnce, alebo mrazak. to by som prehodnotila. do bordelarne sa nepomesti vsetko. ak mate v byte pivnicu, rataj, ze v dome nebude, takze tie veci treba podelit medzi spajzu a bordelaren :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Neviem, či máte garáž, ale ak len kryté stánie, kde dáte bicykle, kosačku, záhradný nábytok , všelijaké hrabličky, kvetináče, odhŕnač na sneh ? Pri dome je spústa vecí, ktoré vám v byte nebolo treba. A potom sa stavajú všelijaké kôlničky a drevárne, ktoré strašia na pozemku.
Odpovedať
Odporúčam investovať do dobrého architekta, to sa Vám určite vráti. Kutilská domavýroba je dobrá vec, ale na životnú investíciu ako je rodinný dom by som to neriskoval. Strácate vlastný čas vymýšlaním niečoho o čom vela neviete a stratíte aj vela peňazí, keď postavíte zbytočné nehodnotné priestory
Odpovedať
Podla mna ako predstava pre projektanta je to dobre, tie prakticke veci co tu ludia radia by mal dobry projektant doladit. My sme teraz tiez v procese pripravy projektu a co sa tyka poctu miestnosti je velmi podobny, len rozmer mame 10x14,5 metra takze hlavne obyvka s kuchynou sa daju riesit jednoduchsie. Pokial neplanujes nejako vela pestovat tak podla mna spajzu nepotrebujes, len treba mysliet na dostatok miesta na potraviny v kuchyni. Alebo to este mozes vyriesit malou pivnickou na pozemku, nad ktoru este mozes postavit zahradny domcek na veci ktore tu boli spominane - kosacku, bicykle a pod. A tu "bordelaren" si urcite nechajte, idealne keby sa z nej dala spravit technicka miestnost.
Odpovedať
Jednoznacne odporucam spajzu. Tiez som predtym v byte nemala spajzu,pytala som sa kamosky,ta stavala predo mnou a ani jej spajza nechybala,tak som nedala ani ja. A teraz to lutujem. Nemozem si nakupit a narobit zasoby,nemam kam dat vychladit napeceny kolac,alebo ine navarene jedlo. Predtym som byvala v meste a tesko bolo otvorene 24 hod.tak som spajzu nepotrebovala,ale tu na vidieku je to uplne inak. Cez vikend potraviny otvorene v priemere 3 hodiny denne a ked nieco chyba,tak jedine do 7km vzdialeneho mesta a to je na slaktrafenie. Teraz rozmyslam,kam dam dodatcne spajzu. Takze,ked je na to miesto,urcite ju urob,nebudes lutovat.
Odpovedať
@hajny Ahoj. Bez špajzky ani ranu. Potravinové skříňky a lednice, byť americká špajzku nenahradí. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
V akom programe ste robili tento projekt? :) Ďakujem za odpoveď :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adka207 no tusim navrhinterieru.sk. Ale poznam este aj floorplanner.com, ten je tiez dobry. Pekny vecer :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím že by bolo lepšie dať na južnú stranu viac okien. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den, tiez momentalne riesime dispozicne riesenie domu. V akom programe ste si to navrhovali vy? Dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?