Názor na dispozíciu + prosba o radu

Pozdravujem všetkých. Chcel by som poprosiť o názory na prvú pracovnú verziu riešenia dispozície prízemia v projekte. Plus o radu, kam v kuchyni by ste mi poradili dať sporák na tuhé palivo. Obyčajný sporák budeme mať samozrejme tiež, ale k tomu chceme aj ten na tuhé palivo (niečo od LaNordica). Prosím nevyhovárajte mi to, to už je rozhodnuté :) len rozmýšľame kam ho umiestniť. Jedálenský stôl pôjde odtiaľ preč, skôr smerom k východu na terasu, len ešte nejako potom poriešiť ten stred. Čo hovoríte na schody, ich umiestnenie? Ďakujem za rady
Odpovedať
1
2
@rowwer ja ta urcite odhovarat nebudem, lebo ja dodnes lutujem , ze sme nedali do domu sporak na drevo.. Rok som byvala v kuchyni, kde som varila na takom sporaku a bolo to super. Neviem, preco mi to nenapadlo, ked sme stavali, uz X-krat som si povedala, ze by som brala ten sporak.. A k tomu umiestneniu - prekopala by som celu tu kuchynsku cast, vcetne tej spajze..pride mi to take cele bez hlavy a paty, plus este ten sporak ked chces..vezmi cisty papier a kresli nanovo.. Prve by som zrusila to barove sedenie . cista hlupost podla mna.. A skus sa inspirovat britskymu vidieckymi kuchynami, oni tam skoro vzdy maju zakomponovany sporak na drevo a vyzera to uzasne..
Odpovedať
@rowwer
Odpovedať
@rowwer mne prve co bije do oci je ze z garaze mas vyhlad rovno do spalne. Osobne by som tu stenu do technickej miestnosti zrusila a dala dvere do chodby. Vklude mozete chodit z garaze cez technicku zvlast ak budete tam mat aj odkladaci priestor. Tiez si dobre premyslite schodisko. Navrhla by som tak co sa da zatvorit dverami kvoli hluku a tiez kvoli uniku tepla na poschodie.
Odpovedať
@11lubos11111 Tento druhý nápad mi príde lepší, aj čo sa týka toho sporáku. Tam by som nevidel problém. Jediný problém, čo mne tak padol do oka sú tie schody. Je fajn ak je schodisko nejako uzavreté aby aj hluk nešiel hore zbytočne ;-)
Odpovedať
@ajana1 akoze bude mat vyhlad z garaze do spalne? Ved spalnu ma predsa na druhej strane ako je garaz. Ci ja vidim nieco ine ako ty??
Odpovedať
Profilova fotka
Sporak ku spajzi? Lepsie by bolo mat spajzu v nejakom chladnejsom kute. A sporak zase tak, aby sa pri vareni vykurila cast domu. A k tomu este krasny, urcite ho umiestnit skor do centra domu. Nezabudnut, ze potrebeje komin, ale aj z komina sa da spravit zaujimavy interierovy prvok
Odpovedať
Profilova fotka
@frantos zrejme myslela, ze hned z dveri z garaze do dveri spalne, aspon tak som to pochopil ja ;-)
Odpovedať
Mne sa to lubi, podla mna obstojny navrch, ale spajzu rozhodne kde je chlad nie kde je teplo...
Odpovedať
@rowwer schody su v pohodicke, aspon ich budes moct mat take priznane ci ako sa tomu povie, ze ti ich bude vidiet z obyvacky :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@11lubos11111 Neviem kto ti to robil ale je to riadna bieda, väčšina toho obývačku kuchynského priestoru nie je poriadne využiteľná, máš tam aj chodbu ale schody aj tak končia v kuchyni respektíve v druhej otvorenej chodbe, z garáže sa nesmie takto priamo vychádzať medzi obytné miestnosti, a izba aj keď je dosť veľká je tak divne navrhnutá že tam nemáš kam dať ani nábytok. A to si ani neukázal ako vyzerá pozemok alebo aká je orientácia, mimochodom pec na pevné palivo do kuchyne môžeš dať len tam kde sa vie napojiť na komín. Aspon že to je len prvá verzia neprerábal by som to ale radšej vyskúšal rovno inú.
Odpovedať
@martosko hehe len to nie je moje ale postrehy dobre
Odpovedať
Profilova fotka
@11lubos11111 Ok sorry nevšimol som si.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rowwer mne sa to zdá fajn, taká normálna práca, klasický návrh, nič špeciálne, ak vám to stačí prečo nie...
Odpovedať
@martosko akože pán projektant sám povedal, že je to len prvá pracovná verzia, a aj on sám vedel, že to nieje konečné. Je to návrh na pol ceste, s tým že potreboval vedieť, ktorou cestou sa, po mojich pripomienkach mal vydať. Je to aj naša chyba, lebo sami sme niektoré veci nevedeli, až kým sme nevideli tento návrh a vaše pripomienky. Vďaka za ne!
Odpovedať
@cincila11 díky, ale trochu to prerobíme ešte :)
Odpovedať
@ajana1 Ďakujem za postrehy. Zapracujeme :) Potom hodíme skonzultovať aj druhú verziu.
Odpovedať
@rowwer prepáčte ale toto vyzerá ako predpripravená šablóna, nie ako návrh na mieru. Keď sa chcete od tohto odvíjať ďalej, okrem už napísaného by som odporučila dať stôl ku oknu a kúpeľňu/wc dať bližšie ku spálni. Dvere z garáže nech idú do zádveria.
Odpovedať
Ak tam mas vsetko co potrebujes tak mne sa to zda ok uz teraz. Avsak keby to bolo pre mna, tak mi tam chyba miesto na piano a kniznicu. Ale to je moja uchylka. Posudzujem projekty podla toho ci by sa mi to tam zmestilo. Dnes uz maloktory projekt s tymto pocita. Ludia dnes uz knihy neskladuju 😊
Odpovedať
@sissik to súhlasím, špajza by mala byť na chladnejšom mieste, to že bude sporák pri nej tak nebude plniť taký účel aký by mala ;-)
Odpovedať
spajzka nevadi ked nieje uplne chladna, tym kompotom je to jedno ci je tam 15alebo 25stupnov. schody by som si uz nikdy takto nedala,vsetko hore pocut zdola. @11lubos11111 dal dobre riesenie,barovy pult prec.
Odpovedať
A musí ísť sporák ku stene? Nemôže byť v priestore?
Odpovedať
@schwester teoreticky si myslím, že by mohol byť, avšak neviem či by to bolo úplne praktické. Pri stene je to taká klasika. Len treba si uvedomiť, čo bude na druhej strane steny, lebo špajza to neni najlepší nápad, to potom špajza nebude špajzou.
Odpovedať
@yelly1 ja osobne by som tak uzku spajzu zrusila...v tomto pripade zvacsila kuchynu,cim vacsia,tym lepsie,namiesto spajze potravinove skrinky.Vyhoda sporaka v priestore je,ze bude efektivnejsie vykurovat.Ja mam sporak tak na pol skody v priestore a na pol v stene( tehla na kant - vedlajsia kupelna je krasne vykurena).Kto nechce vykurovat,kupi si zaizolovany...
Odpovedať
@schwester to už je potom vec názoru a priorít no, špajza neni podľa mňa zlá vec, len treba zabezpečiť to aby ideálna teplota v nej bola a tma, aby to bolo ideálne miesto na zaváraniny, džemy a pod ;-)
Odpovedať
Pozdravujem všetkých, Ďakujeme za rady. Predstavujem verziu, po návšteve pána projektanta a predstavení našich (aj vašich) pripomienok. Sľúbil som, že hodím aj prepracovanú verziu. Tak tu je. V zásade sme chceli: - aby bol do návrhu zapracovaný sporák na tuhé palivo - sa neprechádzalo priamo z garáže do domu - barové sedenie v kuchyni zrušiť - obývačkovú časť oddeliť od schodiska a chodby - vytvoriť ešte jednu technickú miestnosť/kotolňu (preto ten dvoj-komín) - zmenšiť celkovú výmeru plochy prízemia a teda aj celkovo domu Ďakujem za rady.
Odpovedať
@akvi @11lubos11111 @martosko @schwester čo na to poviete?
Odpovedať
@rowwer podľa mňa može byť. určite lešie ako ten prvý návrh :)
Odpovedať
@rowwer urcite lepsie, s cim mam ja trochu problem je, ze ten sporak na drevo je umiestneny tesne pri dverach a z druhej strany zase chladnicka, nie je to velmi stastne riesenie....este by som asi podumala nad tym rozmiestnenim kuchyne.. tak isto aspon mala odkladacia plocha vedla sporaka mi chyba..
Odpovedať
1/3 domu pre garáž a príslušenstvo - totálna chuiovina.... To nie je dom pre ľudí....jedine co ti poradím daj si kupelku s WC zaraz ku spálni.... To ocenis najviac, dvere vedľa dverí.. Tak by som opravil ten. Úplne prvý návrh. M
Odpovedať
Profilova fotka
@rowwer Moc si tomu nepomohol preto som ti radil začať s novým návrhom a tento starý nechať tak, v podstate si tú otvorenú chodbu ktorá bola súčasť obývačko-kuchyne uzatvoril a aby sa nepovedalo že si len tak zmenšil obývačku dostal si za to asi veľkú špajzu a druhú technickú miestnosť. Ja by som toto neprerábal lebo stred tej dispozície bude vždy bez poriadneho využitia lebo tie priestory sú hlboké.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?