Návrhy a pripomienky k nášmu domčeku

Co by sa dalo ešte vylepšiť? Za každu radu som vďačná :)
Odpovedať
Rada by som vybrala tu stenu medzi kuchynou a obývačkou, len potom neviem ako zariadit obývačku. :/
Odpovedať
z predsiene sa da ist len na Wcko? Ci sa mi to len zda ze tam niesu dvere?
Odpovedať
podla mna ucelne riesene stena medzi kuchynou a obyvackou s ami nezda ze je, skor je tam mysleny pult podavaci
Odpovedať
@vjudy s cim nie si spokojna? kazdy dom ma byt obrazom majitela. co mne pride logicke, tebe moze prist nelogicke a opacne. skus povedat, co ti na tom navrhu z tvojho pohladu vadi a potom sa da vylepsovat :-) a este povedz, kde je sever, lebo si to odfotila tak, ze presne to urcenie chyba
Odpovedať
celý ten projekt je zlý...... nepravidelný tvar clenená strecha zlozitá kompozícia a dalej sa mi to nechce písat.. je to imidzovka... ja som stara skola a hladam ucelnost
Odpovedať
@vjudy pripomína mi to dom @katrin21
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr no, toto je viac clenite, ale v globale dajme tomu... :-D @tvojaritka nesuhlasim, ze je to zlozite a nepravitelne.. s drobnymi upravami to moze byt fajn dom.. my sme s tym nasim spokojní...akurat by som nasu velkuuu kupelnu rozdelila na 2 mensie mozno... nedavala by som tu medzistienku pri jedalni.... naopak by som dala do puzdra do steny za jedalen dvere, ktore oddelia zvuky zpredu domu ( dost sa to prenasa z obyvacky, vsetko pocut) super ze je tam technicka miestnost, resp. spajza za garazou vacsia , ako u nas... ostatne OK inak nas dom s upravami ma aj petertt, mrkni jeho albumy...
Odpovedať
@vjudy sedacku mozes dat do priestoru, ziadnu stenu tam nepotrebujes
Odpovedať
Profilova fotka
Úzka chodba. Riešenie však neviem. Možno sa inšpirovať s @katrin21
Odpovedať
chodba je OK, naco sirsiu. Ta miestnost za weckom je spajzka ci satniK? Ak spajzka dala by som vstup z kuchyne, ak satnik tak z chodby a tam kde su eraz dvere komodu. Varna plocha pri sedacke by mi vadila,predstav si ze tam niekso sedi a za nim sa vari.
Odpovedať
Profilova fotka
@vjudy dajte si pôdorys na stôl a v duchu sa zmenšite aby ste mohli po ňom chodiť a začnite tam žiť, rozložte si nábytok, začnite fungovať. Zistíte, či máte miesto na svoje záľuby, potreby, oddych. Dom má veľkú plochu, ale zmestí sa tam toho málo. O nákladoch na stavbu nehovorím, nevidím do Vašej peňaženky. Ale Tí čo majú na dobrého ( a teda aj relatívne drahého) architekta, sa na MS nepýtajú. Tento dom je ako píše tvojaritka.
Odpovedať
Profilova fotka
@vjudy Mám zmiešané pocity ako z projektu, tak aj z komentárov. Aby som sa ale neopakoval po iných: v globále žiadna katastrofa, vedel by som si predstaviť v takomto žiť, ale: V princípe ja osobne som odporcom tzv. integrovaných garáží. Sorry, ale ak Ťa v priemere 1 m2 domu vyjde na cca 750 - 1.000 € a tá garáž má cca 20 m2, tak za tie peniaze to, podľa mňa, nestojí.... Predpokladám, že 2. auto zatarasí vchod do garáže... Toto by som ja riešil inak. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jan45 Drahý nemusí byť dobrý. Už som videl toľko sprostých projektov od architektov... @vjudy Nechceš mať oddelenú kuchyňo-jedáleň od obývačky? Púštanie vody, búchanie riadom, mixér... bude rušiť sledovanie televízie, rozhovor, pokoj v obývačke. Obe miestnosti môžu byť oddelené veľkými otvárateľnými dverami. Omä miestnosti môžu byť veľké. Aj spálne by mohli byť väčšie, aspoň 12 m2 pre detské, 16 m2 pre rodičovská. @tvojaritka Ten zložitý tvar vytvoril súkromnú terasu, čo je pri natlačených domoch a zízajúcich susedoch na nezaplatenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Samostatne stojacu garáž postavíš lacnejšie? V dome sa ušetria 2 steny, garáž môže slúžiť ako sklad (ušetrí sa priestor v dome), a je príjemné nastupovať a nosiť veci z auta v suchu pod strechou.
Odpovedať
Profilova fotka
@mudrastrecha PRÍSTREŠOK je absolútne postačujúci. Prekrytý lexanom, vydláždený pre 2 (slovom DVE) autá ... - maximálne 8.000. Navyše si vieš "odtieniť" ulicu. Povedal som svoj názor a ten si aj držím... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Ok, ale niekto má peniaze a chuť mať garáž, lebo tam nefúka a môže to slúžiť aj ako sklad.
Odpovedať
Podla mojho nazoru je ten dom vyborny. Namiesto garaze postaci pristresok??? ANi omylom, to co je za nazor??? Jedine dve veci, ktore by som upravila: wc pri vstupe by som situovala do technickej miestnosti a tento priestor by som vyuzila ako spajzu pri kuchyni s okienkom, a druhe: mozno by som posuvnymi dverami oddelila vstup od dennej casti, teda kuchyne a obyvacky tak, aby sa dali aj celkom otvorit a zatvorit.
Odpovedať
@vjudy nepozeral som projekt do podrobnosti, len to co mi udrelo do oci je: - urcite nie garaz v dome! - komplikovany tvar
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka @lubinkag. Takéto niečo ste mysleli?: http://s22.postimg.org/xksli6qc1/dom1...
Odpovedať
@mudrastrecha Ani ten nie je zly, ale mne sa tento od @vjudy paci viac.
Odpovedať
my máme garáž spojenú s domom a je to na nezaplatenie, ja som s tým veľmi spokojná. Pre mňa je tam málo odkladacieho priestoru, neviem, či máte pivnicu, nejaký iný prístrešok a pod. Treba počítať, že v dome fúrik, náradie, gril, bazén, stoličky a stôl na terasu, kvetináče ..., bycikle, odrážadlá, kočíky, ak náhodou motorka alebo čln, ... osobne by som si už nikdy nedala wc do kúpeľne a dnes by som si určite dala už aj bidet, inak my máme jednu kúpeľnu tak vybavenú ako vy a ešte extra WC a extra sprchu, to tiež nie je odveci. a ak je to technicky možné, tak daj do kúpeľne dve umývadlá, ak vstávajú 4 osoby naraz, tak aj dve umývadlá sú málo, hlavne ak tam jeden sedí na WC. Neviem ako riešite rozvody, ak sa vám dá, zabudujte rozvod na úžitkovú vodu do WC a práčky
Odpovedať
1. dvere do spajze dat z kuchyne, takto je to od ruky 2. v obyvacke mi tie okna pridu nanic, neda sa tam potom nic poriadne umiestnit, ten gauc otoceny k linke je ozaj uzasny napad, dufam ze tam nebude ziadna priecka a bude nan fajne frkat pri vareni. Obyvacku by som radsej spravil sirsie mozno by stacilo zrusit to blbe vnutorne okno rohove a dat ro rovno. Takto je to zabite a ten mikro gauc je vysmech. 3. Do kupelne min. 2 umyvadla, mozno by som prehodil izby a riesil daku vlastnu rodicovsku splanu ale to ide do penazi. 4. Garaz ok v dome je v pohode aj ked casom to bude skor sklad veci a auto tam ani nenapchas, chvalim technicku miestnost s práčovňou. 5. to aka je velka strecha a kolkto stoji aj ta terasa a vsetko okolo neriesim, to je udel clenitych bungalovov.
Odpovedať
a ešte si dovolím k oknám, ja som z takého malého zatieneného domčeka a vždy som túžila po priestrannom dome s veľkými oknami, náš prvý projekt mal dokonca celé presklenné steny. Potom sme bývali vo veľkom byte, všade samé sklá. Umývanie katastrofa, v lete cez to pieklo tak sme zaťahovali žalúzie, v zime zase bola skoro tma. Na dome sme nakoniec okná mierne pozmenšovali a je ich relatívne málo a sú nízke. Všetko dočiahnem umývať zo zeme a mám to poumývané šupšup, Pri malých deťoch síce oceníš v zime veľa svetla, ale to trvá tak tri roky a potom idú do škôlky a aj tak prídeš najskôr o piatej a už bude tma. Veľké okná majú jednu výhodu, dnes sú už roboty na umývanie a moje malé okná musím umývať ručne.
Odpovedať
@silviami Nemusis male okna umyvat rucne, robot zvladne aj tie. A velke okna okrem velkej roboty prinasaju najma mne aj problemy so zariadovanim. Uz to tu niekde bolo popisane, ale ak mas velke okna az po zem, vo vacsine pripadov ich aj tak niecim zastavias - sedacka, skrinka, komoda, lebo inak by si izbu nemala ako zariadit.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako vyzerá robot ktorý umýva okná? To je z toho príslovia, že kto robí je robot, a kto kokce je koktavý...?
Odpovedať
Profilova fotka
aha už som vygooglil, to sa oplatí na bežné okná do domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@vjudy v princípe sa mi tvoj pôdorys páči, tiež máme garáž integrovanú s domom, využiješ aj ako sklad na všetko možné, máme dve WC, dobrá voľba, máme spojenú obývačku s kuchyňou, zvuky umývačky, kávovaru nám nevadia...to sú malichernosti, predsa tam sa žije a to patrí k tomu.
Odpovedať
Tak ako niekto napísal taká "imidžovka" , ale realizovať by som to nechcel - dom je členitý - cena za strechu bude celkom zaujímvá , okná - tam pojde výstuže a výstuže - všetky 3 okná v obývačko kuchyni - L kové - navrhnutá sedačka - malá - do tak velkej obývačky pasuje o trošku vačšia - ale to sú detaily. Ak máte na to - neakých 150 - 180 tisíc - a páči sa vám to šiel by som do toho :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?